Smarta luftkonditioneringstips för att spara pengar i sommar – Byggtipsen.se

Miljontals människor förlitar sig på sina luftkonditioneringsapparater för att hålla dem svala under de varma sommarmånaderna. Men att hålla sig kall kostar. Att ha luftkonditioneringen påslagen dygnet runt förbrukar mer energi, vilket avsevärt ökar dina månatliga elräkningar.

Lyckligtvis går det att slå värmen utan att bryta banken. Följ dessa smarta och energieffektiva luftkonditioneringstips för att spara pengar i sommar:

Rengör eller byt ut dina luftfilter

Luftfilter är ansvariga för att ta bort damm, smuts och annat skräp innan luften kyls ned och sprids i ditt hem. Om dessa filter inte rengörs eller byts ut regelbundet, kommer de att hindra luft från att flöda fritt och göra att A/C-enheten arbetar hårdare för att hålla dig sval.

Förhindra detta problem genom att rengöra eller byta ut luftfiltren under sommaren för att säkerställa att ditt system fungerar så effektivt som möjligt. En ren, smart och energieffektiv luftkonditionering förbrukar inte mer energi än den behöver för att fungera, så detta kommer att hålla dina kylkostnader låga till sommaren.

Rengöring spolarna

Smuts och skräp kan lätt falla genom toppen av din luftkonditioneringsenhet och täppa till spolarna, vilket minskar enhetens effektivitet. Av denna anledning rekommenderas det också att du rengör spolarna på din luftkonditioneringsenhet under sommaren.

Stäng helt enkelt av enheten, ta bort topp- och sidopanelerna och ta bort skräpet från spolarna med en mjuk borste eller kylskåpsspiralborste. Hela processen med att rengöra batterierna tar bara några minuter, men det kan drastiskt förbättra enhetens totala effektivitet och minska kylkostnaderna.

Justera temperaturen

Det finns ingen anledning att hålla huset kallt när ingen är hemma, så ta för vana att höja temperaturen innan du går. Justering av temperaturen när ingen är hemma kommer att minska din luftkonditioneringsanläggnings totala energiförbrukning och spara pengar på dina elräkningar. Faktum är att en ökning av temperaturen med 7-10 grader Fahrenheit medan ingen är hemma kan minska dina årliga kylkostnader med 10%.

Arrangera om möbler

Visste du att placeringen av dina möbler kan påverka din luftkonditionerings effektivitet? Om en möbel blockerar en luftventil blockerar den också flödet av kall luft. Det betyder att det blir svårare – och kräver mer energi – för din luftkonditionering att kyla ner ditt hem. Spara pengar i sommar genom att arrangera om möblerna så att de inte är i vägen för luftkonditioneringen.

Stäng ventiler i lediga rum

Det är bäst att stänga alla luftventiler i lediga rum i ditt hem. Om du stänger dessa ventiler ser du till att din luftkonditionering inte slösar energi genom att kyla rum som inte används. Istället kommer den kalla luften att tvingas resa enbart till områden i ditt hem som är upptagna. Detta trick kommer att göra det lättare för din luftkonditionering att kyla ner ditt hem snabbare och mer effektivt.

Det är normalt att kylkostnaderna ökar under sommaren, men det betyder inte att de måste skjuta i höjden. Håll dina kylkostnader så låga som möjligt i sommar genom att följa dessa smarta och energieffektiva luftkonditioneringstips.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!