Smidmek säkrar sitt största bostadsprojekt hittills genom upphandling av Stockholmshem på Södermalm

Företaget Smidmek stärker sin position inom bostadssektorn genom att ha vunnit sin mest betydande upphandling hittills. En imponerande bostadsaffär värd 143 miljoner kronor har skrivits med Stockholmshem.

I denna omfattande uppgift kommer Smidmek att hantera 151 hyreslägenheter, en förskola, gruppboende och kommersiella lokaler i det livliga kvarteret Persikan på Södermalm i hjärtat av Stockholm.

“Det här avtalet är ett tecken på företagets styrka i en period när många projekt skjuts upp eller faller bort helt,” uttryckte Smidmeks VD, Victor Hallberg.

Smidmek, en ledande aktör inom planering, leverans och montering av prefabricerade stommar, är en del av Peab Byggsystem.

Bostadsprojektet på Södermalm för Stockholmshem är Smidmeks tredje vunna offentliga upphandling, med tidigare liknande uppdrag för Danderyds sjukhus och ett bostadsprojekt för Väsbyhem.

Arbetstakten förväntas vara hög i Södermalm-projektet, med två montageteam och två kranar som arbetar samtidigt. “Vi har etablerade rutiner och omfattande erfarenhet av logistiska utmaningar i sådana innerstadsområden,” tillade Hallberg.

Kvarteret Persikan består av totalt 1 240 lägenheter, varav många redan är klara för inflyttning. Smidmeks ansvarsområde inom projektet är klart avgränsat och kommer att inkludera montering av bland annat plattbärlag, pelare, trappor och massiva innerväggar. De kommer också att tillhandahålla och montera utfackningsväggar med fönster.

AB Smidmek är ett företag som specialiserar sig på att utforma, leverera och montera prefabricerade stål- och betongstommar. Företaget hanterar också tunnplåtskonstruktioner i samband med stål- och betongentreprenader.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!