Spaliknande Badrumsidéer: Hur du Inreder ditt Badrum som ett Spa

Hur känns det att ha ett spa direkt i badrummet?

Häftigt, eller hur?

En spakänsla i ditt badrum gör varje besök i badrummet till en spabehandling. Så istället för att ta dig tid att besöka ett spa utanför bekvämligheten av ditt hem, kan du spara lite pengar och besväret med att planera besöket.

Allt du behöver är lite förnya ditt badrum för att uppnå det resultat du alltid har velat ha.

Oavsett om du har ett litet eller stort badrum, de spaliknande badrumsidéerna som vi kommer att dela med dig i den här artikeln kommer att vara idealiska för ditt badrum.

Så se till att du läser till slutet för att få de bästa idéerna om hur du kan inreda ditt badrum som ett lyxigt spa, där du kan varva ner efter en lång dag.

1. Börja med ommöblering

Detta är en av de främsta sakerna du bör vara uppmärksam på. Rensa ditt badrum och släng föremål som inte längre är användbara. Detta gör att du har tillräckligt med utrymme att arbeta med och hålla ditt badrum snyggt.

Ett spa är ofta en organiserad plats där varje föremål och möbel är strategiskt placerad på rätt plats. Därför är det dags att göra om ditt badrum om det är rörigt. Detta gör att du kan få det bästa resultatet för din spaliknande badrumsdekoration.

2. Ändra ditt förvaringsutrymme

Att ha rätt förvaring för ditt badrum hjälper dig mycket att hålla ordning och reda. Du kan välja öppen stegeförvaring för dina handdukar och andra badrumsartiklar. Alternativt kan du infoga en flytande hylla eller låda i ditt badrum för att hjälpa dig att förvara föremål och hålla ordning och reda.

3. Välj rätt färg

En spainställning är ofullständig utan färger. Med rätt uppsättning färger kan du ta fram spabadet i ditt badrum och framhäva dess skönhet mer. De flesta spabad använder jordnära eller naturliga färger för att ge atmosfären en naturlig struktur som är estetiskt tilltalande.

Därför kan du välja djupt trä, grönt, beige, mörkt trä, grått eller brunaktigt. för dina badrumsväggar. Sådana färger ger en lugn eller avslappnad atmosfär till ditt badrum jämfört med att använda ljusa färger.

Men du har fortfarande det ultimata valet att välja färger som naturligt tilltalar dig.

4. Byt ut ditt badkar med en jacuzzi om du kan

En jacuzzi är det bästa sättet att få den spaliknande auran för ditt badrum. Ett spa är ofullständigt utan en badtunna. Det hjälper till att generera ånga och ger en unik aromaterapisession efter att du tillsatt några eteriska oljor och tvål till det bubblande vattnet. Sträva därför efter att ersätta ditt badkar med en trevlig jacuzzi om du vill njuta av fördelarna som ett lyxigt spa har att erbjuda.

Bästa Spabadet – 7 Badtunnor Bäst i Test [Lista & Guide]

5. Byt ut ditt duschmunstycke för en fräschare look

Att ersätta ditt duschmunstycke med ett lyxigare alternativ för regndusch kommer att ge ditt badrum en unik spaliknande elegans. Du kan också välja ett multifunktionellt duschmunstycke som gör att du enkelt kan styra vattnets riktning från olika vinklar.

6. Ta in naturen för en rikare atmosfär

Ta in naturen i ditt badrum genom att lägga till växter och blommor som passar perfekt i atmosfären.

Om du har tillräckligt med solljus i ditt badrum kan du lägga till olika valfria växter och se hur de trivs bra. Men om du inte har tillräckligt med solljus kan du fortfarande lägga till vissa typer av växter som aloe vera, murgröna, fredslilja, bambu och spindelväxt. Dessa växter behöver lite eller inget solljus för att trivas.

Alternativt kan du lägga till falska dekorativa växter och blommor för att uppnå den naturliga atmosfären i ett spa.

7. Lägg till badrumskuddar för mer komfort

Det finns snygga ergonomiska badrumskuddar som är speciellt gjorda för att ge dig komfort när du kopplar av i badkaret. Du kan alltid använda dem för att stödja nacke och rygg medan du tar ett skönt bad. Dessa kuddar torkar snabbt och innehåller inga bakterier. De förhindrar också att du får ont i kroppen och fungerar som ett bra stödsystem.

8. Skaffa en ansiktsångmaskin för den riktiga spaupplevelsen

Detta är ett av måsten för ditt badrum för att hjälpa dig att få den bästa hudvårdsrutinen för spaet. En ansiktsångare är ett annat sätt att skämma bort dig själv genom att återfukta din hud, låta din hud absorbera hudvårdsprodukter väl och hjälpa dig att släppa ut orenheter. Allt du behöver är att förbereda din ansiktsmask och fuktighetskräm efter ångning, för att säkerställa att du får de bästa ansiktsbehandlingarna.

9. Fixa ljuset

Även om de flesta badrum sällan har tillräckligt med naturligt ljus, kan du fortfarande välja konstgjorda ljus för att ge ditt badrum en lyxig aura. Ljuskronor, infälld belysning, LED-lampor, dimmerbrytare och dekorativa vägglampetter är bara några av de många ljusalternativ du kan välja mellan.

En kombination av två eller flera belysningsalternativ från ovanstående är tillräckligt för att ge dig en lyxig spaupplevelse.

10. Komplettera lamporna med några doftljus för en spa-liknande terapikänsla

Olika typer av doftljus kan ge dig den bästa aromterapin. Du kan välja dofter som eukalyptus, mynta, lavendel, vanilj, tea tree, bland annat.

Doftande lotioner och tvålar är inte heller något undantag; de går långt för att ge ditt badrum en avkopplande och uppfriskande oas.

11. Skaffa en spabänk i bambu om du har mycket utrymme

En av de viktiga möblerna att lägga till ditt badrum är en spabänk. Så om du har tillräckligt med utrymme för extra möbler kan du ta in en bänk som fungerar som förvaring för dina handdukar, eller där du kan sitta och koppla av efter en trevlig spa-session.

12. En pall eller stol passar bra till bänken

Ett bra komplement till bänken är en pall eller bekväm stol. Du kan alltid sitta på den för att applicera din lotion, fuktighetskräm och ansiktsmask.

13. Byt morgonrock

Att ha en ny uppsättning bomullsrockar är ett annat sätt att skapa en spaliknande atmosfär i ditt badrum. Byt till en stil som är mer trendig, snygg och lyxig.

14. En ny uppsättning handdukar är perfekt

Precis som kläderna är att skaffa en ny uppsättning handdukar ett av de bästa sätten att få en spaliknande känsla. Detta gör att du har tillräckligt med handdukar att arbeta med när du gör dina ansiktsbehandlingar, tar hand om ditt hår och till och med tar ett varmt bad.

15. Få eteriska oljor

Eteriska oljor är de perfekta komplementen till doftljusen. Oavsett om du väljer att satsa på pepparmynta, lavendel eller eukalyptusolja, får du en distinkt och anmärkningsvärd doft som påminner dig om ett lyxigt spa.

Att ha en sådan känsla i ditt badrum är det bästa sättet att ge dig själv de bästa spabehandlingarna.

16. Skaffa en ny badmatta eller badrumsmatta

Varje badrum behöver en badmatta eller badrumsmatta för att hålla fötterna varma och torra. På grund av deras olika former och vackra design fungerar mattorna som en form av inredning som hjälper till att försköna badrummet. Därför är en badmatta eller matta den perfekta accenten för att ge dig ett spaliknande badrum.

17 . Glöm inte din hårbehandling

Ditt blivande hemmaspa kommer inte bara att vara en plats för att berika och skämma bort din hud; en bra hårbehandling bör också införlivas i din spa-rutin. När du får olika hudvårdsprodukter för din hud, få även lite hårbehandling som hjälper dig att ge näring till ditt hår.

Schampon, balsam, ekologiska hårkrämer, tillsammans med naturliga oljor som morotsolja, avokadoolja, ricinolja och kokosolja måste finnas i ditt badrum. Att ha alla nödvändiga behandlingar för din hud och hår kommer att ge dig en enastående spabehandling som de flesta kommersiella spa inte kan.

18. Inkludera några konstverk

Spa är kända för sina vackra konstverk som bidrar till att ge rummet karaktär och balans. Därför kan du vara kreativ och prova olika konstverk för ditt badrum.

Tapeter som har naturliga element på dem är en av de idealiska sakerna som du kan använda för att dekorera ditt badrum. Du kan också placera olika vackra konstnärliga dekorationer på dina bänkskivor och andra strategiska platser för att ge den den bästa spa-liknande finishen.

Slutord

Ingenting slår den avkoppling och glädje som kommer med att ha ett spaliknande badrum i ditt hem. Det låter dig skämma bort dig själv efter en hektisk dag och spara pengar genom att inte boka dyra spasessioner utanför din komfortzon.

Så ge dig själv och din familj njutbara och föryngrande spabehandlingar hela tiden när du besöker ditt badrum dagligen.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!