Spola inte bort Pengar! Varför du ska välja Energisnåla Toaletter

Varje gång husägare spolar sin toalett kostar det pengar. Du spolar helt enkelt ner pengar i toaletten. Äldre toaletter kan spola flera liter vatten, och dessa liter ökar varje dag och särskilt under en månad.

Medan husägare kan välja att inte spola, kanske den kvardröjande lukten inte är värt pengarna som sparas! Att uppgradera till en energieffektiv toalett kan dock säkerställa att husägare inte fortsätter att spola ner pengar i toaletten varje gång de besöker badrummet! Dessutom kommer de uppgraderade vattenbesparande toaletterna inte att lämna en kvardröjande lukt som den smutsiga skålen!

Nyare toaletter använder mindre vatten

Det finns lite goda nyheter för vissa husägare med nyare bostäder (och toaletter). Medan toaletter från före 1982 använde cirka fem liter vatten eller mer per spolning, använder toaletter från mitten av 90-talet till dagens modeller bara cirka en och en halv liter vatten.

Medan en och en halv liter vatten (eller tekniskt sett 1,6 liter!) inte är en enorm mängd, tänk på hur ofta varje person går på toaletten under dagen (eller natten). Multiplicera sedan det med varje person i familjen! Om varje person i en familj på fyra besökte badrummet sex gånger per dag, blir det upp till 36 liter vatten per dag som spolas ner i toaletten! Varje månad är det mer än 1 000 liter vatten!

Ändå skulle till och med uppgradera en gammal toalett från 1980-talet till en nyare modell spara MYCKET vatten varje månad. Om en 1,6 gallon per spoltoalett uppgår till 1 000 liter vatten i toaletten för en familj på fyra varje månad, kan det vattenspillet mer än tre- eller fyrdubblas med en äldre toalett.

Budget – Vänliga energieffektiva toaletter

Husägare som vill minska det vattenavfallet och spara pengar på vatten kan välja en energieffektiv toalett. För toaletter kan energieffektivitet vara lika med lågflödes toaletter. Dessa toaletter spolar mindre vatten per användning än standardmodellen.

Till skillnad från vissa energieffektiva apparater eller inventarier kan toaletter med lågt flöde hittas till många prisklasser. Consumer Reports sammanställde en lista över lågflödes toaletter för 2000kr och under. Att spara pengar behöver inte vara dyrt!

Hur mycket vatten kommer en energieffektiv toalett att spara?

Husägare med toaletter från 1980-talet spolar ner MYCKET vatten vid varje användning. Moderna toaletter slösar dock betydligt mindre. Men energieffektiva modeller låter husägare spara ännu mer för varje användning.

WaterSense är ett program från Naturvårdsverket, och toaletter som uppfyller vissa standarder kan använda WaterSense-märkningen. Dessa toaletter använder 20 procent mindre vatten per spolning—det är 1,28 gallons.) Men gör skillnaden på 20 procent någon skillnad? Enligt EPA, “…den genomsnittliga familjen kan minska vatten som används för toaletter med 20 till 60 procent – det är nästan 13 000 liter vattenbesparing för ditt hem varje år!” Och EPA noterade också att detta uppgår till cirka 110 USD per år!

Vattnet som sparas varje år kan användas för andra behov…istället för att spola ner vatten i toaletten!

Hur man sparar vatten på andra sätt

Varje månad kan en WaterSense-toalett spara cirka $10. Men husägare kan också minska den vattenräkningen genom att göra andra ändringar också.

  • Genomför en energirevision i hemmet för att hitta dolda energiavlopp inklusive vattenavfall. Titta under diskbänkar för att hitta läckor. Fixa kranar som droppar. Installera lågflödesduschmunstycken för att spara vatten i duschen. Lågflödeskranar kan ersätta standardkranen.
  • Förkorta duschen. Långa duschar kan vara avkopplande, men varje minut i duschen leder till mer vatten i avloppet. Välj kortare duschar.
  • Lär barn att stänga av kranen när de borstar tänderna eller tvättar händerna. Att låta kranen vara igång medan de tvålar in händerna eller rengör tänderna är bara att slösa med dyrbart vatten. Installation av beröringsfria kranar kan också säkerställa att vattnet inte lämnas rinnande under dessa dagliga självvårdsritualer.
  • Diskmaskinen och tvättmaskinen kan också slösa mycket vatten om husägare inte är uppmärksamma. Se till att bara tvätta fulla mängder disk och kläder. Att köra mindre laster leder till mer vattenanvändning.

Toaletten är INTE en papperskorg

När varje spolning använder 1,6 liter vatten eller mer, bör husägare vara uppmärksamma på när de ska trycka på det handtaget. Floridas Volusia County avråder från att använda toaletten som en askkopp eller en papperskorg!Toaletten är inte tänkt att användas för att bli av med cigaretter eller för att spola ner vävnader som ska slängas i papperskorgen. Dessutom kan husägare spola något som leder till en tilltäppning och orsakar fler problem. Ta för vana att bara använda toaletten som bara toaletten!

När husägare är i behov av en ny toalett, kan ett energieffektivt alternativ spara mer än 100 dollar per år på vatten. Men husägare med äldre toaletter kan också spara pengar genom att helt enkelt uppgradera till en modern modell. Och alla husägare kan spara ännu mer pengar på vattenkostnader genom att göra små vanor för att spara på sin vattenanvändning!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!