6 Städtips som alla Borde Veta

Vårsäsongen är vanligtvis förknippad med städning, men det betyder inte att du kan glömma dina hushållssysslor när sommarlovet rullar runt. Värmen, luftfuktigheten, mögeln och regnet kan ta hårt på ditt hem, vilket är anledningen till att det är så viktigt att hålla rent på sommaren!

Följ dessa enkla städtips för att hålla ditt hem snyggt och fräscht.

Håll lukter borta

Skräp luktar aldrig gott, men det kan börja lukta extremt illa under sommarsäsongen. Detta beror på att värme och fukt skapar den perfekta miljön för bakterietillväxt, vilket är det som skapar den obehagliga lukten inuti dina papperskorgar. Problemet blir ännu värre när den fuktiga sommarluften fångar dessa dåliga lukter och håller dem kvar längre än vanligt.

Förebygg detta problem genom att strö bakpulver i botten av dina papperskorgar. Bakpulver absorberar de dåliga lukterna innan de sprider sig i ditt hem och förstör din sommar.

Damma oftare

Att låta solen skina genom dina fönster kommer att fylla ditt hem med vackert, naturligt ljus. Tyvärr kan den även fylla ditt hem med damm! Att vara runt damm kan utlösa en allergisk reaktion, vilket kan hindra dig från att njuta av sommaren. För att undvika detta problem, försök att damma mer regelbundet under sommaren.

Mögel och mögel växer snabbare i fuktigt sommarväder, särskilt i områden i ditt hem som redan är fuktiga, som tvättmaskinen. Håll mögel och mögel borta från din tvättstuga genom att lämna tvättmaskinsdörren öppen när den inte används. Detta kommer att torka ut maskinen och sänka luftfuktigheten så att mögel och mögel inte växer.

Oavsett om det är dina barn och deras vänner eller släktingar som besöker utanför stan, är det troligt att du kommer att välkomna besökare till ditt hem någon gång i sommar. Se till att ditt hem är presentabelt med dessa tre städtips:

Använd eteriska oljor

Om du planerar att ha sällskap, är det viktigt att ditt badrum luktar fräscht hela tiden. Skippa de starka luftfräscharna och använd giftfria eteriska oljor istället. Se till att läsa om fördelarna med varje doft innan du väljer en till ditt hem. Till exempel är eterisk lavendelolja idealisk för att främja vila och avkoppling, medan eterisk olja av citrongräs renar luften. Tänk på dessa fördelar när du bestämmer dig för vilken doft som passar ditt hem.

Ta bort vattenringar

Har någon glömt att använda en dalbana? Få inte panik om du ser en vitfärgad vattenring på dina trämöbler. Lägg en bomullshandduk, trasa eller t-shirt ovanpå ringen och ta ett strykjärn från din tvättstuga. Töm vattnet från strykjärnet, anslut det sedan och låt det värmas upp. Därefter placera strykjärnet ovanpå bomullstyget i några sekunder innan du tar bort det. Om ringen fortfarande är synlig, upprepa denna process så många gånger som behövs tills den har försvunnit.

Rengör mikrovågsugnen

Mikrovågsugnen används för att värma snacks hela sommaren. Snacksen slukas snabbt, men dofterna kan ligga kvar inne i mikrovågsugnen i veckor. Skär en citron på mitten och lägg båda halvorna i en liten skål fylld med vatten. Placera den här skålen i mikrovågsugnen och värm upp den i tre minuter. Citronens zesty doft kommer att maskera dofterna inuti din mikrovågsugn. Dessutom kan citronen slängas i sophanteringen när du är klar så att den kan fräscha upp ditt avlopp också! (Obs: Även om detta är bra för friska, nyare avfallshantering, kanske en gammal avfallshantering inte kan hantera en stor bit citronskal!)

Det är svårt att njuta av det varma vädret och strålande solsken när du vet att ditt hem inte är så rent som det borde vara. Följ dessa tips så att du kan lämna stressen med att städa bakom dig och få ut det mesta av varje minut av sommarsäsongen!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!