Stefan Sorpola tar över rodret som ny samhällsutvecklingsdirektör i Danderyds kommun

Stefan Sorpola, en välrenommerad ledare med erfarenhet inom flera viktiga områden, har utsetts till den nya samhällsutvecklingsdirektören i Danderyds kommun. Sorpola kommer närmast från egen konsultverksamhet och har en imponerande karriärbakgrund som inkluderar rollerna som ekonomidirektör i Region Halland, ekonomichef i Halmstads kommun och revisor på PwC​.

Danderyds tekniska kontor, där Sorpola nu tar över ledarskapet, befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vid årsskiftet expanderade kontoret med en ny avdelning som fokuserar på samhällsutveckling och markfrågor, vilket sammanföll med en sammanslagning av kontorets två nämnder – tekniska nämnden och fastighetsnämnden. Denna utveckling ställer speciella krav på ledarskapet, och det är här Sorpola kommer in i bilden​.

“Vi är mycket glada över att Stefan sökte tjänsten. Med honom får vi en ledare som kan navigera genom de utmanande och komplexa projekt som tekniska kontoret står inför”, säger Johan Lindberg, kommundirektör i Danderyd.

Tjänsten som samhällsutvecklingsdirektör utlystes i början av april och efter en omfattande rekryteringsprocess valde en enhällig kommunstyrelse Sorpola bland de 36 sökande till rollen.

Sorpola själv uttrycker entusiasm över sin nya position. “Under min tid här har jag sett vilken kraft det finns i kommunen, hur många kompetenta medarbetare kontoret har och vilket spännande uppdrag det här är. Jag är så glad att jag blev erbjuden tjänsten och ser fram emot att göra mitt bästa för att Danderyds kommun ska fortsätta att utvecklas mot visionen att vara Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i,” säger han.

Med Sorpola vid rodret ser framtiden ljus ut för Danderyds kommun när det gäller samhällsutveckling och tekniska frågor. Hans erfarenhet och ledarskap kommer utan tvekan att bli en tillgång för kommunen i dess strävan att fortsätta att utvecklas och förbättras.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!