Steg för att tillfälligt konvertera ett garage till ett gästrum

Innehållsförteckning

Steg: 03 Färdigställ väggarna

Steg: 04 Måla väggarna

Steg: 05 Isolera väggarna

 

Steg: 06 Täck fönstren

Steg: 07 Lägg en matta på golvet

Steg: 08 Möblera garaget

Redo att göra om ditt garage till ett sovrum?

Är du funderar du på att flytta till ett förstorat nytt hus då du behöver mer bostadsyta? Varför inte förvandla ditt mest underutnyttjade rum till ett vardagsrum? Lyckligtvis kan ditt garage fungera som gästrum för både kortsiktiga och långsiktiga ändamål, beroende på dina behov och val. Det är mycket lättare att göra om ett garage till ett gästrum istället för att packa väskorna och flytta till ett nytt hem.

Steg för tillfällig garagekonvertering:

Gör dig redo att maximera ditt hems bostadsyta med de nedan listade idéerna om garagekonvertering. Låt oss börja:

Steg: 01 Rengör och mopp

Det första steget i garagekonvertering är att sopa och torka den noggrant, även om den är gjord av cement. Damma av varje hörn, kasta eventuellt spindelnät och rensa ut varje vägg. Lägg undan alla onödiga saker som bilunderhåll och trädgårdsartiklar. Rensa utrymmet, inklusive dumpa allt som du inte längre behövde och spara dessa föremål i ett förråd som du vill behålla. Genom att implementera det här steget hjälper dig avsevärt att göra om garaget till ett sovrum på ett effektivt sätt.

Steg: 02 Välj golv

Garagegolvmattor

 

  • Garagegolvplattor
  • Konstruerade trägolv
  • Vinylgolvrullar
  • Betongfärgsats för beläggning av golv

 

 

Syrafärgningssatser för betonggolv

Vilket material du än väljer för att bygga ett rum i ett garage, glöm inte att höja golvets höjd för att passa golvmaterialet. Med det i åtanke måste du täta golvet innan du lägger till något golvmaterial till det. Det bästa är att du också kan göra själv alla ovanstående garagegolvidéer med bara lite forskning och förberedelser.

Steg: 03 Färdigställ väggarna

Om dina garageväggar är ofullbordade måste du tillhandahålla efterbehandling innan lägga till isolering till dem. Men de flesta väggbearbetningsmaterial som plywood, väggskivor och paneler är ofta dyra. Å andra sidan är tapeter som skalar och fastnar ett ganska prisvärt alternativ som är lätt att arbeta med.

Finns i så många varianter, du kan applicera tapeterna på ditt garages vägg inom en enda dag. Dessutom kan du köpa dem i färdigskurna till ark om du gör det själv. Använd hemfärgsprodukter Du kan köpa ditt favoritisoleringsmaterial från hemfärger.

Steg: 04 Måla väggarna

Måla dina väggar om de redan är färdiga. Om du ska göra om ditt garage till ett gästrum för en kortare period, eller vill ha en mindre tidskrävande uppgift, häng paneler eller gardiner runt i rummet. Med hjälp av krokar, fäst ett massivt snöre på väggarna och vänd gardinerna på dem.

Panelerna arbetar för att ge lite avskildhet och få gästrummet att se attraktivt och välkomnande ut. Det är ett praktiskt sätt att få ditt garage att se attraktivt ut eftersom du kan ta bort gardinerna när dina gäster lämnar ditt hus.

Steg: 05 Isolera väggarna

Bland andra idéer om garagerum kan du inte bortse från betydelsen av att isolera väggarna. Oavsett hur kallt eller varmt ditt garage är, fungerar tilläggsisolering bäst för en garagemakeover.

För att göra det, välj de billigare alternativen som sprayskum eller återvunnen skumskiva. Men om du bor i ett kallare område, då bör du köpa det dyra isoleringsmaterialet är ett klokt alternativ. Oavsett om du väljer ett billigt eller kostsamt material, välj genom att tänka på ditt hems klimat.

Lyckligtvis kräver hela isoleringsuppgiften liten till försumbar hjälp, och du kan göra det också. Till exempel är montering av vindskydd runt din garageport bland de bästa idéerna för garagerum för att undvika fukt, smuts, drag, insekter och mer. Om det finns behov av reparation av garageport kan du alltid söka hjälp av en fackman.

Steg: 06 Omslag fönstren

För att täcka fönstren med enkla gardiner, är vikskärmar bland de otroliga garaget konverteringsidéer som gör underverk i din garagemakeover. Gardiner är ett av de mest sofistikerade tilläggen till din garagemakeover. Gardiner hjälper inte bara till att göra om garaget till ett gästrum, utan de arbetar också för att hålla rummets integritet.

Innan du hänger gardiner på fönstren, se till att de är välisolerade. Du kan också isolera dem under väggisoleringsprocessen. Men om det inte finns något fönster i ditt garage, överväg att tillhandahålla ett eller två fönster för att säkerställa mer naturligt ljus.

Steg: 07 Lägg en matta på golvet

Att lägga en matta eller en stor matta på golvet i ett rum är inte nytt, utan ur lådan designidéer för garage. Människor har gjort det i många år för att göra om garaget och ge komfort i sina rum. Du kan överväga heltäckningsmattor för att omvandla garaget till ett bostadsutrymme.

Men matta är ett dyrt alternativ och kräver ett välisolerat utrymme för att undvika fukt och mögel. Med det i åtanke kan du använda slängmattor, speciellt inomhus- och utomhusmattor som är billigare än mattan.

Steg: 08 Möblera garaget

Garagedesignidéer omfattar även inredning av garaget med några viktiga, lätta men ändå praktiska delar. För detta kan du ta en madrass från vilket annat rum som helst och ställa den i ditt garage och ställa ett sidobord här lånat från vilket annat rum som helst. Du kan också sätta upp en lampa på sidobordet och ordna en bukett för att skapa en komplett sovrumsmiljö. Lägg dessutom till en stol och fixa en klädstång för att ge rummet en bekvämare touch.

Redo att konvertera ditt garage till ett sovrum?

Att förvandla ditt garage till ett gästrum är förstahandsvalet för de flesta familjer vill förstora sina hem på ett budgetvänligt sätt. Du har förmodligen nu tillräckligt övertygad och lär dig hur man gör om ett garage till ett gästrum. Genom att implementera de ovan angivna idéerna om garagekonvertering hjälper dig att få ut det mesta av ditt hem samtidigt som du använder det för utvidgningsändamål.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!