Stressfria och Trygga Renoveringsköp med Kreditkort

Är det dags för renovering i sommar? Då är du säkert på jakt efter material och inredning till renoveringsprojektet – och såklart till bästa möjliga pris. Du kanske har en budget att ta hänsyn till och vill vara smart i dina inköp. Då kan det vara en god idé att överväga att göra dina inköp med ett kreditkort som kan göra din shopping både billigare, enklare och framför allt tryggare. Här är några kreditkortsförmåner som kan hjälpa dig på traven!

Kreditkort med cashback

Många kreditkort på marknaden idag erbjuder så kallad ”cashback”, alltså återbäring, på köpen som görs med kreditkortet, vilket såklart kan vara till stor fördel när du ska handla mycket online. En del kreditkort erbjuder att du får ta del av cashbacken i riktiga pengar som sätts in på ditt konto månadsvis, en del drar av den cashback du samlat från din faktura per automatik. Du kan ibland också få cashbacken som en kupong att handla för. Så om du ska beställa virke, verktyg och inredning online kan det vara värt att kolla in de olika kreditkortens cashback-program!

De flesta kreditkort ger dig mellan 0,5%-1% cashback på köpen som görs med kreditkortet, men somliga kort har ännu högre procent – detta beroende på samarbeten med ett antal utvalda butiker till exempel. Så när du söker efter kreditkort med cashback kan det vara en god idé att se vilka butiker de samarbetar med och vilka butiker som ger cashback och inte.

Kreditkort med bonus

Ibland kan man kanske tro att cashback och bonus är samma sak – men så är det inte. Det finns dock fördelar med båda två!
Bonus har liknande förmåner som cashback, men skillnaden är att bonuspoängen som du samlar när du genomför köp med kreditkortet inte omvandlas till pengar, utan kan istället bytas ut mot diverse varor, evenemang, tjänster eller liknande. Bonuspoäng kan ofta också göra att du kan få bra rabatter, vilket i sin tur gör att du sparar pengar.

En del kreditkort har också egna poängshoppar, där du använder dina bonuspoäng som pengar för att få olika varor. I dessa poängshoppar brukar utbudet vara brett – så sannolikheten är stor att du hittar riktigt fina inredningsdetaljer som kan sätta guldkant på ditt nyrenoverade hem.

Kreditkort med försäkringar för shopping

Vi vet att många kreditkort idag erbjuder olika försäkringar, och den vanligaste och mest efterfrågade försäkringen brukar vara reseförsäkring. Men det finns även andra försäkringar som är riktigt bra att ha alla andra dagar om året. Till exempel så finns det olika skydd som hjälper dig att shoppa tryggare – vilket ju är eftersträvansvärt när man ska göra större köp och investera i virke och material inför renoveringen.

Här är tre försäkringar och skydd som en hel del kreditkort erbjuder som kan vara bra att ha – särskilt när det kommer till shoppingtrygghet.

Allriskförsäkring

Allriskförsäkring är också i folkmun kallad för ’drulle’ och är en slags otursförsäkring – den är, utöver din hemförsäkring, tänkt att täcka typiska olyckshändelser och oförutsedda händelser. Det kan vara allt från att något hemma ramlar i golvet till att tappa sin telefon. Alla har otur ibland – och därför är det en god idé att ha en allriskförsäkring. Det som är bra är att många kreditkort erbjuder en allriskförsäkring som också gäller vid olika köp med kortet.

Leveransförsäkring

Leveransförsäkring kommer vara en viktig försäkring för dig som planerar på att handla allt till din renovering på internet. Leveransförsäkringen ger dig nämligen ersättning vid utebliven eller felaktig leverans, samt om produkten blivit skadad under leveransen.

Prisgaranti

Om du är ett fan av bra erbjudanden och gillar att jämföra priser, så kan prisgaranti definitivt vara av intresse för dig. Prisgaranti innebär nämligen att om du handlar en viss vara med ditt kreditkort (som då har denna förmånen) och du under ett antal dagar skulle hitta samma produkt till ett lägre pris, så kan du få en utbetalning av mellanskillnaden.

Här gäller olika vilkor för de olika kreditkorten i vilka summor det handlar om och hur många dagar som gäller – det bästa är att kolla upp vad som gäller för just det kortet du bestämt dig för och vad villkoren säger.

Tips!

Många kreditkort har samarbeten med diverse butiker och kedjor som kan ge dig ytterligare rabatter, så när det är dags att handla – kolla in vilka bygg, hem och inredningsbutiker som de olika kreditkorten samarbetar med. Din plånbok kommer tacka dig!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!