Svenska byggföretag visade styrka trots pandemins påverkan

Trots den utmanande påverkan av COVID-19-pandemin kan man nu konstatera att de största byggföretagen i Sverige visat en anmärkningsvärd motståndskraft. Peab, som är det byggföretag med högst omsättning i Sverige, upplevde en minskning av omsättningen från 2019 till 2021, men är fortfarande i topp. Skanska såg också en minskning under samma period, medan NCC återhämtade sig till sina normala omsättningsnivåer​ innan pandemin.

Det finns fyra svenska företag bland de 100 största byggföretagen globalt. Skanska, med en omsättning på 18 miljarder amerikanska dollar, var det första svenska företaget i den rankningen, följt av Peab, NCC och JM AB. Detta understryker att trots inhemsk press har svenska byggföretag fortfarande en betydande global närvaro​.

Under det senaste decenniet har antalet personer som arbetar inom bygg- och byggindustrin i Sverige ökat stadigt. På grund av denna ökning har även personalkostnaderna som byggindustrin har i Sverige ökat under de senaste åren. Detta visar att branschen fortsätter att vara en viktig arbetsgivare och driver den svenska ekonomin framåt​.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!