Tips för att Förebygga Skador under en Renovering av ett Hus

Att renovera ditt hem kan vara lika enkelt som att ge det ett nytt lager färg. Eller så kan det vara så komplicerat som att fixa rören, lägga till isolering, byta fönster och sätta upp väggar i en öppen planlösning. Allt beror på omfattningen av ditt projekt och vad du vill uppnå. Men även de minsta renoveringsprojekten kan vara farliga om du inte är försiktig.

Mer än tio miljoner människor i Amerika skadas varje år när de utför gör-det-själv-reparationer i hemmet. Vissa av dessa skador kan vara allvarliga, vilket resulterar i brutna ben och till och med kronisk ryggsmärta. Det är inte en ogrundad oro, så det är viktigt att veta hur man förebygger skador under en hemrenovering innan du påbörjar ditt ombyggnadsprojekt.

Vanliga hälsorisker vid renovering av ditt hem

Förebyggande är det bästa sättet – detta ordspråk är ett av de bästa hälsotipsen du någonsin kommer att få. Det gäller verkligen när du utför fysiskt arbete i ditt hem – det är bättre att undvika skador helt och hållet än att ta itu med konsekvenserna senare.

Men för att undvika hälsorisker måste du först vara medveten om dem. Några av de vanligaste hälsoriskerna att hålla utkik efter när du renoverar ditt hem är:

    • Fall från stegar och stolar
    • Elchock
    • Elverktygsrelaterade skador
    • Exponering för gas, giftiga ångor, rök och damm
    • Snubblar, halkar och faller

Förhindra skador under en bostadsrenovering genom att säkra området

Renoveringsprocessen bör börja med att skapa en checklista för hemrenovering. Det första steget du måste ta för att säkerställa din säkerhet när du renoverar är att se till att området du renoverar är så säkert som möjligt. Du kommer med största sannolikhet att behöva rensa området på möbler och andra tillhörigheter ändå, så varför inte lägga till några steg i förberedelserna och säkra ditt välbefinnande i processen?

Se till att strukturen är säker

Att kontrollera husets strukturella tillstånd innan renovering är avgörande, särskilt när det handlar om ett äldre hem. Du vill inte ta ett slumpmässigt steg och plötsligt känna din fot gå genom golvbrädorna. Eller, ännu värre, slå ner en bärande vägg som håller huset uppe.

Så låt en byggnadsingenjör kontrollera ditt hus innan du förbinder dig till några ombyggnads-, reparations- eller underhållsplaner. På så sätt kan du vara säker på att det är säkert att renovera det område du vill förändra.

Separera renoveringsområdet och vardagsrummet

Vissa människor föredrar att bo på hotell medan de renoverar. Det är ett alternativ men om du planerar ett mer utökat projekt kanske det inte är en lösning du har råd med. Så vad kan du göra för att göra vistelsen i huset säkrare och trevligare? Det viktigaste är att hålla renoveringsområdet åtskilt från vardagsrummet. Förvara alla dina verktyg i renoveringsområdet och låt dem inte spridas därifrån.

Gör bara renoveringarna i det här området – fortsätt att använda resten av huset för fritid, måltider, umgänge och allt annat. Om det behövs (om du till exempel har små barn eller husdjur), sätt upp en tillfällig barriär som ett barnstängsel för att fysiskt skilja renoveringsområdet från resten av huset.

Kontrollera dina rökdetektorer och brandsläckare

Som förberedelse för renoveringen bör du bekanta dig med gasledningar, rörledningar och kablar för ditt ombyggnadsområde. Det är viktigt att undvika att skada någon av dessa av misstag. Men även med all omsorg i världen kan det gå fel, så se till att du har en reservplan för skydd.

Kontrollera att dina rökdetektorer, brandlarm och kolmonoxiddetektorer fungerar. Testa din brandsläckare också och håll den inom räckhåll medan du arbetar. På så sätt kommer du att veta om något går fel och du kommer att kunna skydda dig själv.

Stäng av vatten, elektricitet och gas när du arbetar med dem

Ibland innebär att renovera ett hus att man arbetar med kablar och rörledningar. Om dina husrenoveringar inkluderar detta måste du veta hur du stänger av vatten, el och gas. Det bästa vore om du aldrig arbetade på rör, ledningar och gasledningar som används – det här är otroligt farligt. Så även om det stör din morgonrutin något måste du stänga av dessa medan du arbetar med dem. Det är det enda sättet att vara säker.

Be om hjälp för att förebygga skador när du renoverar ditt hus

Det finns några saker du inte kan göra själv. Om du behöver lyfta ett piano för att flytta det ut ur rummet eller installera fönster från golv till tak, kommer du att behöva lite hjälp. Ibland är dina vänner och familj en hjälpande hand, men du bör överväga att skaffa en entreprenör om du planerar en större renovering.

 

Leta efter någon kunnig som har varit i branschen ett tag: erfarenhet är nyckeln till att hitta rätt entreprenör. En erfaren proffs vet hur man gör dina idéer till verklighet snabbt, säkert och prisvärt.

Förhindra skador genom att använda rätt verktyg

 

Allt är enklare när du har rätt verktyg för det. Se till att skaffa lämpliga verktyg för den typ av renovering du planerar innan du sätter igång. Du har förmodligen redan saker som hammare, spikar och till och med stegar. Men du kan också behöva borrar, sågar, spikpistoler och mer. Glöm inte heller säkerhetsutrustningen – om du vill undvika skador måste du skydda dig själv. Skyddsglasögon, masker, något att sätta upp håret – dessa är också viktiga tillbehör att ha.

Att vara proaktiv och planera kommer att bidra till att minska risken för skador

Det är enkelt att få fullt upp med ett renoveringsprojekt. Du börjar med att bara byta ut skåp och tre månader senare skapar du ett helt nytt kök från grunden. Det kan vara dyrt, tidskrävande och frustrerande. Allt detta kan leda till förhastade uppgifter som egentligen inte borde skyndas på, och det är så du slutar med skador (för att inte tala om ett underparresultat). Låt inte detta hända dig! Planera din renovering:

Beslut om projektets art och omfattning.

Se till att alla inblandade är på samma sida.

Det kommer också att hjälpa om du förbereder dig för renoveringar genom att rensa hem och städa det ordentligt. Detta gör det möjligt för entreprenörerna att omedelbart börja arbeta istället för att först behöva förbereda området.

Kom ihåg att ta hand om din mentala hälsa också

Även om det är viktigt att förebygga skador när du renoverar ditt hem, fysisk hälsa är inte det enda du behöver oroa dig för – din mentala hälsa kan också bli lidande under denna tid. Renoveringsprojekt kan vara stressande och sådana betydande förändringar orsakar nästan alltid oro. Så det är viktigt att vara uppmärksam på din mentala hälsa också.

Försök att upprätthålla en rutin så som möjligt, vila bra, ät gott och ta pauser när du behöver till. Det blir lättare att behålla ditt fysiska välbefinnande om du inte är stressad och känslomässigt utmattad.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!