Tips för att Underhålla din vind

De flesta husägare kontrollerar inte sin vind och underhåller dem regelbundet, men det är en del av ditt hus som du inte bör ignorera. Om du inte använder det som ett bostadsutrymme kan vindar hålla mögel, fukt, damm och till och med skadedjur som du inte bör missa. Att rutinmässigt kontrollera och underhålla din vind hjälper dig att förhindra oönskade inkräktare från att göra vinden till sin häckningsplats.

Här är tipsen för att underhålla din vind:

Städa upp och ta bort skräp

Vindarna behöver städas minst två gånger om året. Den bästa tiden att städa är på våren och före vintern. För att hålla den i gott skick måste du rengöra den regelbundet innan smutsen och dammuppbyggnaden blir för svår att ta bort, vilket kan orsaka andningsproblem för alla som försöker rengöra den.

Ett tomt rum är lättast att rengöra, så se till att ta bort innehållet på vinden innan du börjar plocka fram kvastar, dammsugare, dammsugare och andra delar av din städarsenal. Detta hjälper dig att rengöra och inspektera varje tum av vinden och sortera ut föremål du inte behöver längre.

Börja sedan med ett vakuum – en högeffektiv påse eller behållare med filter fungerar bäst på en dammig vind. Dammsugare kan också fånga upp dammkvalster, döda insekter och andra allergener som sätter sig på vinden. Var noggrann med din dammsugare och följ sedan upp med en kvast för att sopa upp eventuellt kvarvarande damm och skräp. Ja, dammsug först innan du sopar eftersom en kvast rör upp mer än den skulle göra rent om du använder den först.

Torka bort varje tum av damm, från fönstren till ramarna till alla träbjälkar, golvlister och andra ytor. Se till att du täcker allt, inklusive fläktar, ljusarmaturer och andra svåråtkomliga områden som ofta ignoreras när du städar upp.

Sortera dina tillhörigheter

Medan du tog bort allt utanför vinden, sortera igenom det och gör dig av med det du inte behöver, gör en hög för de saker du vill donera, sälja, ge till en vän eller familj eller slänga.

Nu, för de saker du fortfarande vill behålla, se till att de förvaras i plastbehållare med lock för att förhindra att oönskade besökare kommer in i dem. Kartonger kan bara hålla ett tag, och det kan locka till sig skadedjur om det blir fuktigt. Att förvara föremålen i en förseglad papperskorg hjälper till att säkerställa att dina tillhörigheter är säkra. Om du behöver tips om hur du organiserar din vind, läs här.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!