10 tips för att sälja ditt hem under semestertider

Mäklare vet att det finns högsäsonger för att sälja och lista ett hem. Sommaren tenderar att vara varm för fastigheter. Varför? Barnfamiljer vill flytta in i det nya hemmet innan läsåret börjar. Även om vintern tenderar att vara lite svalare för försäljning och listor, är marknaden under denna tid inte i viloläge.

Husägare som inte kan vänta tills de högsta försäljningssäsongerna för att släppa ut sitt hem på marknaden bör frukta inte! Att sälja en bostad under semestern kan vara en glad upplevelse!

Tänk på ett “Kommer snart”-meddelande

Snart kommer tillkännagivanden kan skapa spänning inför ett nytt hem som är på väg att komma ut på marknaden. Testa hemmets tillgänglighet med en “kommer snart”-lista. Detta är inte den officiella “till salu”-listan för bostaden, men listan kommer att visas vid sökningar som mäklare och deras kunder kan komma åt. Dessa teaserlistor innehåller vanligtvis grundläggande detaljer om hemmet och kanske några foton.

Håll öppet hus

Ett öppet hus låter potentiella köpare och deras fastighetsmäklare besöker hemmet och ta reda på om det passar deras familj eller deras livsstil. Besökare kan också ställa frågor till mäklaren. När potentiella köpare besöker ett hem kan de vara redo att lämna ett erbjudande.

Inkludera ett fantastiskt bildspel

Vinter i vissa delar av landet tenderar att vara brutalt kallt och potentiellt isigt, snöigt, halt och rörigt. Alla köpare är inte intresserade av att ge sig ut för att besöka varje hem som kan passa. Många kanske föredrar att rensa bort sina alternativ via information online. Omfattande bildspel kan hjälpa köpare att få all information om ett hem och dess många funktioner. Bilder kan hjälpa köpare att lära sig om hemmet är deras stil och om layouten och de grundläggande bekvämligheterna tilltalar dem.

Foton med få foton kan lämna potentiella köpare vad som är fel med hemmet. Det vill säga, om säljaren inte visar många bilder, kan köpare felaktigt anta att det är en “fixer-överdel.” Även om så inte alls är fallet.

Visa upp alla hemmets många fantastiska funktioner och tillgångar och erbjuder ett långt bildspel med bilder. För hem som ligger på en stor areal, inkluderar MÄGLERNA ofta drönarskott över huvudet. Detta ger potentiella köpare en bättre förståelse för marken och bostadens omgivning.

Erbjud en virtuell rundtur

För köpare som inte är så sugna på att lämna deras hem på grund av vädret, kan en virtuell rundtur ge dem mer information om hemmet. En virtuell rundtur visar en genomgång av hela hemmet. Rundturen bör ta potentiella köpare in i alla rum i hemmet, och rundturen kan till och med ta emot uppgraderade apparater i hemmet eller speciella intresseområden.

Staga hemmet

Köpare som schemalägger en rundtur i hemmet eller en visning av hemmet med en mäklare vill föreställa sig att det är deras hem. De måste kunna föreställa sig matlagning i köket, koppla av i hålan eller spela spel i den färdiga källaren. Att iscensätta hemmet hjälper till att skapa en miljö som är mindre personlig för den nuvarande ägaren och mer välkomnande för potentiella köpare.

Iscenesättning kan innefatta att duka matsalsbordet, ta bort skräp från rummen, lägga till blomsterarrangemang på bord och ta ner personliga bilder. Medan husägare kan iscensätta sitt eget hem, är många företag specialiserade på att professionellt iscensätta ett hem för att göra det mer gynnsamt att sälja snabbt på marknaden.

Underhåll gångvägarna och uppfarten

Vinterburk vara isig, och husägare som säljer under vinterlovet bör också se till att alltid hålla gångvägar och uppfarter rena och rena. Det bör inte finnas några hala ytor som kan orsaka en olycka eller skada. Fyll på med salt och issmälta och håll områden skyfflade och fria!

När du säljer ett hem under semestern kanske inte verkar vara en idealisk situation för många husägare, marknaden kan fortfarande vara glad med köpare. Säljare som vill flytta sitt hem snabbt kan överväga ett meddelande “kommer snart” och schemalägga ett öppet hus för att dra in potentiella köpare.

Dessutom kan omfattande bildspel och virtuella rundturer hjälpa köpare att lära sig mer om hem och ta reda på om det passar deras familj. Säljare ser också till att hålla sina gångvägar och uppfarter rena, fria och frånvarande av hala fläckar som potentiellt kan skada deras köpare!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!