Trädgårdsbelysningstips för att uppgradera ditt hem utomhus

En trädgård är en speciell plats. Trots den allmänna uppfattningen ges ett sådant privilegium inte bara till dem som bor i hus. Stadsbor som bor i lägenheter kan trivas på en takträdgård.

I båda fallen är detta en plats för föryngring och familjesammankomster. Detta leder oss till det faktum att trädgården ska vara mysig, och vi vet ett säkert sätt att uppnå önskad skönhet och komfort. Det är en trädgårdsbelysningsdesign. Hur enkel idén kan tyckas, den kräver många förberedelser.

Här kommer vi att fokusera på de viktigaste tipsen för trädgårdsbelysning som kommer att underlätta processen för dig.

Typer av trädgårdsbelysning

Med typer av trädgårdsbelysning avser vi övervägande till sol-, LED- och halogenljus. Dessa tre typer varierar vad gäller hållbarhet och mängden producerat ljus.

Låt oss börja med den mest miljövänliga – solenergi trädgårdslampor. Du kommer att njuta av mjukt ljus så fort mörkret kommer. Lampan med en LED med låg effekt laddar sitt batteri från solen under dagen och släpper det under mörkret.

Nästa i raden är en allmänt känd LED. Det är ett bra val om du vill skörda frukterna av lägre energiförbrukning och ha mycket ljus. LED-lampor ger bättre belysning än solceller.

Den sista är halogen. Det har funnits sedan evigt. Det är det billigaste alternativet. Det är dock inte ett rimligt val på lång sikt: en LED-lampa har en längre livslängd. Dessutom förbrukar en halogen mer energi.

Idéer för utomhusbelysning

När du har fattat ett beslut angående med lampa du behöver, är det dags att fundera på hur du ska placera trädgårdslampor. Vi kommer att ge dig några värdefulla tips för utomhusbelysning som hjälper dig att skapa din drömträdgård. Innan detta vill vi notera att du inte nödvändigtvis behöver söka efter en billig hantlangare i NYC för att implementera idéerna; du försöker göra detta själv.

Börja med att göra upp en plan

Det säger sig självt att belysningslayout kräver en plan. Det kommer att underlätta implementeringsprocessen, samt att du kan tänka igenom alla detaljer i förväg. Så, vad ska du göra?

Det första steget att ta är att bedöma utrymmet. Du bör identifiera huvuddragen och svaga punkter i din trädgård. Med andra ord, bestäm vad som behöver lyftas fram och vad – döljs. Detta är utgångspunkten som hjälper dig att bestämma belysningstyperna och dess placering.

Därefter kan du bör tänka på vilken typ av belysning och var den ska placeras. Här är några idéer för modern trädgårdsbelysning:

  • Merparten av belysningen bör komma från luften – på samma sätt som naturligt ljus. Kom ihåg att placera glödlamporna så högt som möjligt.
  • Använd strålkastarna sparsamt . Det är bäst implementerat för accentbelysning. Med dess hjälp kan du peka ut intressanta element och bestämma nyckelfunktioner.
  • För en planteringsyta, föredra mindre lampor framför en stor. Det skapar överlappande ljuspölar och framhäver området väl.
  • Installera inte mycket frontbelysning. Ljuset ger det bästa utseendet när det lyser från sidorna.
  • Välj huvudpunkten av uppmärksamhet och tänd den ordentligt. För alla andra element, välj omgivande belysning.
  • Se till att belysningen inte stör dina grannar.

Ljuseffekter skapar en oförglömlig look och gör din yttre utrymme visuellt attraktivt. Ibland väljer många hushåll landskapsbelysning med solbatterier: de levererar ett mjukt omgivande ljus samtidigt som de är mycket hållbara. När de placeras på rätt sätt, till exempel gömda i en rabatt, ger de dig en fascinerande atmosfär med en mjuk pöl av belysning.

Det finns dock många andra idéer att välja mellan. Till exempel kan du överväga olika ljuseffekter som:

Spegling som låter dig reflektera en bild av funktionen på vattnet;Skuggning som projicerar ett träd av en staty på ett staket eller mur;Bete som implementeras specifikt för att markera stensättningen;

Korsbelysning som används för att uppmärksamma huvudelementet (ljusen placeras från motsatta sidor av nyckelelementet).

Listan är inte överdriven. Du kan också implementera uplighting, spotlighting, washing, silhouette eller downlighting.

Tillsammans med dessa idéer finns det många fler att prova. Du kan dölja belysningen inuti en vägg, trappa eller golv. Eller prova välkända lager, som alltid ger intressanta utseenden. Sammantaget är idéerna många. Om du planerar att låta belysningen vara tänd på natten, satsa på hållbara lampor.

Säkerhetstips

Säkerhet ska alltid komma först. Det är därför du fokuserar på att belysa faror när du utarbetar en yttre belysningslayout. Detta gäller alla områden med nivåförändringar. Ett enkelt exempel är trappan. För att inte lägga för mycket fokus utan visuellt framhäva den farliga zonen, använd infällda lampor.

En annan viktig aspekt är själva belysningen. Om du gör dina egna landskapsljus, var noga med ett belysningssystem. Du bör endast köpa de enheter och glödlampor som är speciellt utformade för utomhusbruk. Tänk särskilt på en IP-klassificering när du fattar ett beslut. Den visar skyddsnivån mot vatteninträngning.

Sammantaget råder vi dig att vända dig för att få hjälp med belysning. En professionell hantverkare kommer att göra allt snabbare och kommer sannolikt att säkerställa högre kvalitet. Ändå betyder det inte att du inte kan göra detta arbete på egen hand. Om det är vad du bestämmer, ta hänsyn till följande försiktighetsåtgärder:

  • Testa kretsarna med avseende på deras säkerhet. Du kan göra detta med en socket tester.
  • Kontrollera det utförda arbetet. Återigen, använd socket-testaren för detta.
  • Stäng av nätström.
  • Använd en högkänslig jordfelsbrytare för att skydda kretsarna.

Slutsats

Sammanfattningsvis, trädgårdsbelysning kräver en mycket tid och resurser. Men de är värda det. Vilka idéer skulle du vilja implementera?

Solceller Offert: En Komplett Guide – Få Gratis Offert

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!