Trädgårdsdesign: Fyra Sätt att Förbättra ditt Utomhusområde

Håll det privat men anslutet, gå hemma med växter och andra tips för att skapa ett anpassningsbart utomhusområde.

De senaste 12 månaderna har vi sett en enorm förändring i vår attityd till våra utomhus- och trädgårdsområden. Det här är de platser där vi, när begränsningar tillät det, kunde komma i kontakt med vänner och familj. Det är de utrymmen där vi kan komma undan våra hem. De ger oss en viktig koppling till naturen och hjälper oss att varva ner och stressa mindre.

Våra krav har förändrats för våra utomhusytor och vad vi förväntar oss av dem. Det här är de fyra viktigaste områdena att titta på när man överväger en designa om utomhus.

Anslutning

Många människor ser nu sina trädgårdar som ytterligare rum, som ett utrymme att bo i snarare än bara någonstans att gå till när vädret är fint. Från att bygga trädgårdsrum till utekök, biografer och sittplatser, vi väljer att använda och uppskatta våra friska luftrum på ett helt nytt sätt.

I flera år var det en utmaning att få kunder att fördela en del av sin renoveringsbudget till utomhusutrymmet. Men du kommer att få så mycket mer av en renovering när du tänker på de två områdena tillsammans.

Nyckeln skapar ett så enhetligt utrymme som möjligt. Oskärpa linjerna genom att fortsätta golvfinish, väggbehandlingar och takkonstruktioner mellan de två områdena så att du inte lätt kan definiera var ett utrymme slutar och det andra börjar. Att köra samma eller liknande golvplattor från insidan till utsidan är ett utmärkt sätt att uppnå denna typ av flöde. Se till att nivån från insidan till utsidan är densamma för att skapa en sömlös anslutning.

När du utökar ditt bostadsutrymme ute får du ytterligare boende. Att bära de interna ytorna skapar en illusion av att dina inre och yttre utrymmen känns större.

Flexibilitet

Våra trädgårdar har blivit multifunktionella sedan pandemin började. De är nu där vi jobbar, tränar, äter, lagar mat och umgås. Detta påverkar beslut när det gäller design. Det går bort från fasta och inbyggda funktioner och större fokus på att skapa utrymmen som kan anpassas och förändras beroende på hur vi vill använda dem.

Det är en härlig idé att vara mer flytande med utformningen av en trädgård. Det är en del av deras natur; att bli mer flexibel. När barn växer upp kommer de till exempel att använda det annorlunda. Det bör tillgodose de förändrade behoven över tiden.

Praktisk inställning

Som det har hänt med interiörer har människor blivit mer självsäkra på att ta itu med små projekt själva. Jag har sett människor som aldrig har haft något intresse för trädgårdar att engagera sig i små utomhusprojekt och till och med njuta av processen. Människor måste lita på vad de gillar och vad de dras till när de väljer växter. Trädgårdsdesign bör handla om att må bra och få kontakt med vilda djur.

Det handlar också om testa och göra om. Varje trädgård är unik. Orienteringen, jordens sammansättning etc kommer alla att ha en inverkan på vilka växter som ska trivas och vilka som kommer att misslyckas. Vad som fungerar i grannens trädgård kanske inte fungerar i din, och det är en del av det roliga.

Integritet

Nu när vi alla spenderar mer tid i våra trädgårdar har integritet blivit mer bekymmer. Det bästa sättet att hantera trädgårdar är att spendera tid på att ta reda på var du vill sitta och andra områden där du vill ha största möjliga integritet. Leta sedan efter sätt att lägga till plantering för att skapa screening.

Att plantera för privatlivet behöver inte begränsas till din trädgård. Känn inte att du måste rensa det centrala gräsmattan och plantera runt det. Det kan vara underbart att ta med saker i trädgården och skapa pauser så att trädgården blir en upptäcktsresa.

I stället för att kunna se allt i trädgården på en gång kan ett centralt planterat kluster av buskar eller träd fungera bra och utveckla en intressant plats i trädgården.

Hon föreslår att man väljer inhemska träd och buskar när man planterar för screening. Vi borde plantera inhemska prover för att uppmuntra biologisk mångfald. Inhemska äpplen, björk, hagtorn och svartthorn är alla härliga inhemska träd.

Ett annat effektivt sätt att få integritet från närliggande trädgårdar är att skapa täckta sittplatser eller matplatser med en pergola-struktur eller markis. När du planerar ett täckt område bör du också tänka på väderförhållandena. Om du planerar att ha en takbeläggning, se till att den är generös nog för att hålla regnet ute ordentligt. Glas eller polykarbonat är bra val eftersom de inte skapar för mycket skugga eller blockerar ljus.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!