Trikåfabriken 8 i Hammarby Sjöstad Får Bygglov

Illustration: Walk the Room.

fter nästan fem års intensiv planering och engagemang har AIX Arkitekter tillsammans med Fabege fått grönt ljus för omvandlingen av Trikåfabriken 8 i Hammarby sjöstad. Detta episka projekt syftar till att förvandla den gamla fabriken till en modern kontorsfastighet som inte bara bevarar sitt historiska arv, utan också tar stora steg mot hållbarhet och miljömedvetenhet.

Trikåfabriken 8 kommer att genomgå en omfattande förvandling där de befintliga industribyggnaderna kommer att bevaras och återanvändas. Samtidigt kommer nya 13 000 kvadratmeter att skapas genom på- och tillbyggnader. Detta banbrytande projekt har nu säkrat bygglovet, vilket är en stor milstolpe i processen.

Sebastien Corbari, ansvarig arkitekt hos AIX Arkitekter, uttrycker sin glädje över godkännandet: “Vi är väldigt glada för att bygglovet nu gått igenom, det ger oss möjlighet att fortsätta i projektet och skapa något nytt i samklang med de ursprungliga industribyggnaderna.”

En av de mest imponerande aspekterna av denna omvandling är användningen av massivträ i de nya tilläggen. Denna innovativa konstruktionsteknik kommer att bidra till att minimera projektets miljöpåverkan och främja hållbarhet. AIX Arkitekter har alltid satt bevarandet av befintliga strukturer som en prioritet, och detta projekt visar tydligt att det befintliga kan vara en ovärderlig resurs på vägen mot hållbart byggande.

Projektet på Trikåfabriken 8 är ett lysande exempel på hur gamla byggnader kan omvandlas till moderna, hållbara fastigheter som står i harmoni med sin historia och omgivning. Det är en inspirerande framstegsberättelse för stadsutveckling och arkitektur i Hammarby sjöstad och bortom det. Vi kan förvänta oss att detta unika projekt kommer att bidra till att forma framtidens stadsmiljö på ett hållbart och respektfullt sätt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!