Underhållschecklista för VVS – Tips & Guide

Hur mår ditt VVS-system efter den långa semestern? Det kalla vintervädret kan ha belastat din värmeutrustning, som behöver en omedelbar åtgärd. På samma sätt behöver din luftkonditioneringsenhet en fullständig kontroll och justering som förberedelse för det varmare vädret på våren och sommaren.

Undvik dyra VVS-reparationer och -byten i år genom att följa denna checklista för VVS-underhåll efter helgen.

Checklistan för underhåll av VVS

Med många människor som samlades i ditt hem under jul- och nyårsfirandet, kan dina VVS-filter ha samlat på sig en stor mängd damm och smuts. Smutsiga luftfilter kan slita på ditt VVS-system, begränsa luftflödet och påverka luftkvaliteten i ditt hem.

För att förhindra att dina luftfilter täpps till av smuts och damm, se till att rengöra dem regelbundet. För bättre luftkvalitet inne i huset, byt ut dina luftfilter var 1 till 3:e månad. Enligt United States Department of Energy kan byte av smutsiga och igensatta filter sänka din luftkonditioneringsapparats energiförbrukning med 5 % till 15 %.

Ett sätt att säkerställa rent och säker inomhusluft hemma är att rengöra luftkanalerna regelbundet. Till skillnad från rengöring av luftfiltren kommer rengöring av luftkanaler att kräva hjälp av proffs.

Enligt United States Environmental Protection Agency använder tjänsteleverantörer specialiserade verktyg för att avlägsna smuts och annat skräp i kanaler, dammsug dem sedan med en kraftfull dammsugare. Om du inte rengör dina luftkanaler regelbundet kan det resultera i stora mängder damm och smuts och mögeltillväxt i kanalerna.

Ventilationsbyte Få Gratis Offert – Komplett Guide

Justera din termostat

Det är lätt att glömma din termostat när du är upptagen med att vara en bra värd under semesterfirandet . Nu när semestern är över är det dags att få tillbaka allt i ditt hem.

Ändra inställningarna på din termostat beroende på vädret i ditt närområde. Om du fortfarande känner det kyliga vintervädret, ställ in termostaten på 68°F när du är vaken, och lägg den lägre medan du sover eller är borta från hemmet.

Efter alla semesteraktiviteter i ditt hem kommer du sannolikt att se nya luckor och sprickor runt dina dörrar och fönster. För att stödja ditt och spara på din månatliga energiräkning, se till att täta nya läckor och lägga till kvalitetsisolering.

DOE hänvisar till tätning och tätningslister som effektiva lufttätningstekniker som ger snabb avkastning på investeringen, ofta ett år eller mindre. Dessa lufttätningstekniker använder prisvärda material och kan appliceras utan hjälp av proffs.

Ring din lokala VVS-entreprenör

För att säkerställa att ditt VVS-system fungerar i gott skick året runt, anlita tjänsten av en licensierad och erfaren VVS-entreprenör. Professionell rutinkontroll och underhåll av ditt VVS-system hjälper att minska nödsituationer haverier. Vad mer? Det kan minska dina uppvärmnings- och kylkostnader i hemmet. Så vad väntar du på? Anställ ett proffs idag!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!