7 Steg för att Undvika en Översvämmad Källare

Det finns många problem som kan uppstå i ett hem. En del mer allvarliga än andra. En översvämmad källare som läcker in vatten är ett av de jobbigaste problemen som kan uppstå i ett hem, och det är därför viktigt att skydda ditt hem.

Regn tar ofta fram det värsta i bristfälliga gradering och grunder, vilket lämnar husägare med en stor röra. Om du aldrig har hanterat översvämningar i källaren tidigare, finns det en fast procedur för att få saker i ordning igen. Först, bli av med vattnet. Om du inte har en pump kan du hyra en. Om du har mer än några tum vatten, kanske du vill ringa en professionell.

De har mer kraftfull utrustning och kan få jobbet gjort snabbt. Efter att vattnet har tagits bort måste du torka ut saker och området. Ge så mycket ventilation som möjligt för att minska risken för mögeltillväxt. Öppna alla fönster och dörrar och använd fläktar för att öka luftcirkulationen.

Kasta ut allt vått som är av porös natur – som kartonger eller tidningar. Det är en grogrund för mögel. Om mattor kan torkas ut snabbt kan du behålla dem. Annars borde de gå. Du kan också köpa ett mögeltestkit om du är osäker. Om en betydande mängd gipsskivor har blivit mättad måste du skära ut den och byta ut den. Att städa upp översvämningar i källaren är mycket arbete och kan bli dyrt. Gör dig själv en tjänst istället: Innan det värsta händer, följ dessa enkla riktlinjer för att minska risken för översvämningar i källaren.

Rännor & stuprör

Håll hängrännor fria från skräp och placera stuprör borta från husgrunden. Målet är att dränera dagvattnet så långt bort som möjliogt så överväg vid behov att skapa förlängningar.

Sprickor i husgrunden

Inspektera den yttre grunden och din källares väggar och golv. Använd epoxi för att fylla eventuella grundsprickor och om varningsskyltar upptäcks, applicera murverksförsegling inomhus. För mer allvarliga problem, ring ett proffs.

Brunnar

Om du har en brunn av lägre kvalitet, kontrollera att brunnen är fri från skräp. Om du har en bärbar pump, placera den i den lägsta delen av källaren och se till att den är ansluten till en strömkälla.

Avlopp

Om du inte har inspekterat ditt avlopp eller din septiktank rengjort, är våren en bra tid att ta itu med dessa problem. Under perioder av långvariga, kraftiga regn, igensatta avlopp och överbeskattade septik är katastrofer som väntar på att hända.

Fönsterbrunnsskydd

Om du har undermåliga källarfönster, installera fönsterbrunnar som fäster säkert på ditt hems grund. Klara akrylöverdrag låter ljus komma in, även när de håller ute regn, löv och skadedjur.

Generatorer

Kom ihåg att en pump bara fungerar om du har ström. Om du bor i ett område som plågas av frekventa stormar och strömavbrott kan en generator vara en långsiktig investering värd att överväga.

Försäkring

Se över din fastighetsförsäkring och överväg ytterligare täckning, särskilt om du har en färdig källare som är ombyggt till ett rum.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!