Unika Designidéer för att Bygga ett Däck Runt en Pool

Pool har blivit allt mer populärt bland villaägare runtom i världen.

Poolförsäljningen har sett en dramatisk uppgång under de senaste åren och poolvanan har vissa gånger nått en sådan nivå att butiker och pooltillverkare inte kan ha dem i lager.

Om du har köpt en pool kanske du är osäer på hur du ska integrera poolen i landskapet. Nya poolägare kan prova dessa designidéer för att bygga ett däck runt en pool när pooltillskottet ser lite för iögonfallande ut.

Hur man bygger ett däck runt en pool: Hela eller partiella däck


Ett deldäck

Vissa husägare kan välja att bygga ett litet halvdäck för att täcka en del av en pool ovan jord. Ett mindre däck kan byggas med en mindre budget samtidigt som det ger gott om plats för sol och umgänge. Men du kan fortfarande behöva installera ett staket runt poolen av säkerhetsskäl. Innan du plaskar i poolen eller väljer ett litet däck – kontrollera med din kommun om säkerhetsuppdrag för pooler.

Om du letar efter ett pooldäck som passar din pool kan du kontakta en poolentreprenör i ditt område för att ge dig råd om vad du ska göra.

Ett helt däck

Ett heltäckande däck är ett traditionellt val, och dessa däck går runt poolen. Av säkerhetsskäl, integrera ett staket som matchar träet på däcket för att skapa en sammanhängande design. Men igen, kontrollera med din kommun för att säkerställa att ditt staket och däck överensstämmer med lokala förordningar och lagar.

Unika designer: Funktioner för att uppgradera utseendet på däcket

Även om ett partiellt eller helt däck kan vara de bästa stilvalen för däck, kan båda uppgraderas med andra funktioner för att skapa unika däckdesigner. Personifiera din vattenoas med dessa designidéer för att bygga ett däck.

Ett kök

Om däcket är tillräckligt stort kan du överväga att integrera ett kök i ett hörn. Kök kan innehålla ett utrymme för grillen och kanske till och med ett picknickbord. Denna idé fungerar dock bäst om däcket sträcker sig till verandan på baksidan av huset. Håll matlagningsområdet åtskilt från poolen/simområdet…ingen vill ha klor på sin mat!

Inhängnad

En liten inhägnad som ett tillbyggt lusthus ger skugga och ett avkopplande utrymme för att fly från solens hetta. Installera sittplatser som träbänkar eller kanske ett bord och stolar.

Sten- och kakeldetaljer

Husägare kan ha installerat en markpool vilket ger många möjligheter till unika designdetaljer. Använd stendetaljer runt poolen för att komplettera däckdesignen. Eller välj färgglada plattor som en bård runt en nedgrävd pool.

Stendäck

Pooldäck behöver inte vara gjorda av trä. Sten är också ett robust alternativ som ger bakgården karaktär. Detta material fungerar bäst för pooler i marken, eftersom pooler ovan jord kräver ett upphöjt däck.

Trädgårdar och grönska

Ingrävda pooldäck gjorda av sten kan också accentueras med grönska och trädgårdsområden. Buskar, blommor och andra växter skapar den oasstämning som många vill ha för sitt poolområde. Välj växter och grönska som kommer att blomstra i ditt klimat. Även om palmer kan lägga till en tropisk skönhet trivs de tyvärr inte i Sverige.

En eldstad

Återigen är den här funktionen lämpad för pooldäck i marken, särskilt de som är byggda av sten eller tegel. En eldstad ger en snygg touch till området och är den perfekta platsen för att samlas under kallare nätter. Eller använd den för att rosta marshmallows för ett sött snack under stjärnorna.

En intilliggande badtunna

Kombinationen av pool och bubbelpool är en riktigt bra design. Husägare måste planera i förväg för att säkerställa att de kan få tag i båda dessa måste-ha vattenlevande element för deras däck. Precis som pooler kan badtunnor också vara eftertraktade. Och återigen, se till att alla vattenområden är inhägnade och utom tillgång för barn/husdjur.

Bästa Spabadet – 7 Badtunnor Bäst i Test [Lista & Guide]

Fontäner

Däck kan ha en stor central vattenfontän eller små enstaka fontäner som sprutar in i poolen. Dessa funktioner bidrar till lekfullheten i utomhusområdet. Vissa husägare lägger också till ett litet vattenfall som mynnar ut i poolen.

Pooldäck kan antingen helt eller delvis omge poolområdet. För pooler ovan jord måste däck höjas för att svepa runt poolen. Pooler i marken kan ha fler alternativ för att integrera unika element i däckdesignen; pooldäck i mark kan vara gjorda av tegel, betong, sten eller trä.

Oavsett vilken däcksdesign du väljer – eller vilka extra element som är integrerade – kontrollera alltid statliga och lokala lagar relaterade till barriärer/stängsel för pooler eftersom dessa kommer att behöva läggas till när du bygger däcket.

Bygga Pool: Gratis Offert – En Komplett Guide

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!