Unika Inredningsidéer att prova för din Uteplats

Varje hem förtjänar lite vård och förbättring för att fortsätta ge obehindrad komfort till sina invånare. Med tiden förändras också vissa livsstilsbehov. För att tillgodose dem måste du gå över från gamla vanor till nya genom dina val.

Du kan till exempel överväga ditt kök. Om du ofta åt utemat skulle du inte bry dig mycket om dess storlek och utrustning. Men när du väl börjar laga mat och spendera mer tid i det här hörnet, skulle mindre dimensioner och brist på specifika verktyg, fixturer och apparater bli din smärtpunkt. Du skulle vilja ändra allt som inte tjänar dig väl eller som inte uppfyller dina förväntningar.

Plötsligt kan utseendet på samma utrymme också fånga din uppmärksamhet, som annars såg anständigt ut. Du skulle vilja skapa mer utrymme i köket genom att slå samman det med det oanvända uteutrymmet och köpa nödvändiga beslag i din föredragna färg och finish för att förbättra dess estetik. Det kan innehålla en VVS-armatur i guld, en överdimensionerad diskho, nya kokkärl etc. På samma sätt kan den gamla matplatsen i huset kännas daterad eller tråkig efter några års användning trots att allt är i rätt ordning. Du kan undra om du kunde diversifiera dina matställen utan att gå ut ur ditt hem. I så fall kan det vara en bra idé att utnyttja din utehörna.

Uteservering hemma gör att du kan njuta av varmare kvällar och soligare dagar efter din vilja. Du kan varva ner, äta middag med din familj och umgås med dina gäster utanför hemmets fyra väggar. Det är därför det kan vara klokt att koncentrera sig på din gräsmatta, innergård och uteplats för detta nya tillskott. Här är några förslag på dekoration som hjälper dig att visualisera ditt utrymme mycket bättre.

L-format galleri

Anta att ditt hus har ett öppet galleri i L-design. Om du har byggt den med nyanser och vackra golv kan du lita på att detta utrymme erbjuder dig en avslappnad matupplevelse.

En betydande passage har råd med två zoner, en för middagar och en annan för att slappa. Möblera denna plats med ett träbord och en öppen spis. Loungezonen kan innehålla kuddar, soffa i timmerstil, läderstolar och soffbord. Eller, om den är mindre, kan du göra om den till en ren matplats med bord och stolar. Den omgivande grönskan på bakgården kommer att ge sin charm.

Rustik Bakgrund

I din privata trädgård eller innergård kan du dra nytta av ett rustikt tema för att skapa en perfekt bakgrund för att smutta på ett glas vin i solen medan du lutar dig tillbaka på den varma väggen bakom.

I sådana hörn gör träbänkar och robusta bord underverk. Lägg till några grova träpallar för att bekräfta dekorsmaken lite. Du kan ingjuta ett element av mjukhet i detta robusta utseende genom vackra färska blommor. Lägg en bukett på borden för en omedelbar effekt. Du kan reservera denna dekorationsdel för lättare tillfälliga tillfällen.

En vitfläckad paviljong

Vissa människor föredrar enkla val. För dem kan den här stilen vara rätt val. Du kan använda bakträdgården för att bygga en vit paviljong där du kan äta middag och umgås med vänner och familj beroende på vädret.

Paviljongen skulle se snygg ut om den hade en liten förhöjning. Skåpet kan bestå av spaltvirke som fungerar som väggar för matplats, medan plattformen med breda timmerplankor kan skapa en havsliknande känsla. Om du älskar stränder, skulle detta arrangemang för uteservering tillfredsställa dina sinnen.

En pergola med spaltvirke eller traditionellt vass

Du kan förvandla din innergård till en helgfristad för flera generationer med granitplattor. Du kan installera en stålpergola och täcka den med spaltvirke för att skapa ett utmärkt hörn för middagar.

Under skuggan kan du placera ett teakbord, bänkar och stolar. Om det finns tillräckligt med utrymme kan du göra ett utekök på samma plats för att förbereda och laga dina måltider utomhus. En annan design i detta koncept inkluderar en valnötspergola med en traditionell vassbeläggning. Beroende på utrymmet kan du bygga både vardagsrum och matplats. Vassen på toppen kommer att erbjuda skydd mot väder och vind för att hjälpa dig att njuta av din tid utan problem.

Pergola-uppsättningar erbjuder mer eleganta val. Visualisera ditt område med beiga kanvasstolar och ett ljust träbord. Pergolan kommer att ha smala stålpelare täckta med käppar, vilket skapar en perfekt utomhuskänsla. Det skulle ha en campingliknande atmosfär.

Matplats i lantlig stil

Om din trädgård har en stugkänsla med timmerväggar och lavagrus som ger ett rustikt tilltal, kan du dekorera den för middagar och umgänge utan problem. Placera stålstolar med rottingsitsar och sittpuffar. Hela utseendet kan framstå som eklektiskt.

Inredning i historisk stil

Har din innergård en gammal stil? Du kan använda den för att skapa en estetisk matplats utomhus med ett glansigt bord och plaststolar. Lägg inte till några klockor och visselpipor. Mitt i stenväggar och betonggolv kan hela matsalen bli levande om den är snyggt arrangerad med buskar och klättrare också.

Många vanor har förändrats efter pandemin. Med restriktioner som upphävs har du nu friheten att resa i öppna ytor. Ändå är inte alla bekväma som tidigare. Och sedan finns det en handfull människor som har börjat njuta av kvalitetstid hemma. De vill göra det perfekt för alla humör. De som älskar att vara värd för små sammankomster eller äta ute kan hitta dessa kreativa inredningsidéer för uteservering som mest fördelaktiga.

Självklart behöver du budget och tid för det. Ändå, om du inte vill prova något komplicerat, är det okej. Du kan leka med de befintliga inställningarna för att skapa en uteservering i huset. Om det till exempel finns en välskött trädgård eller gräsmatta kan du lägga till bord och sittplatser. För skydd mot direkt solljus kan du också installera en anständig nyans. Även om alternativen är många i detta, kan det vara värt att gå för något fint i linje med den omgivande auran. Ändå bör målet i slutändan vara att ha en extra matplats där du och dina nära och kära kan tillbringa god tid.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!