Utomhusdusch & Badrums Idéer för Uteplatsen och Poolen

När du är håller en utomhusgrillning eller poolfest är det inte alltid praktiskt att hänvisa gäster inomhus till att använda toaletten eller byta baddräkter. Husägare vill inte ha röran med klorvatten som droppar på golv eller mattor, och, beroende på klimatet, ständigt öppna och stänga dörren till hemmet för gästernas ständiga badrumsbesök innebär att VVS kommer att arbeta övertid.

Utomhusduschar och/eller badrum är en praktisk och bekväm lösning för husägare som spenderar många eftermiddagar med att sola vid poolen eller slappa på uteplatsen. De som är värd för frekventa utomhussammankomster kan också minimera gångtrafik (och röra!) i hemmet genom att hänvisa gästerna till utomhusbadrummet.

Dessa yttre toaletter behöver dock inte vara tråkiga. Använd naturen och hemmets landskap som inspiration för att designa utomhusbadrumsidéer för uteplatsen och poolen.

Tropical Escape

Om poolområdet accentueras av frodiga exotiska blommor, välj en badrumsdesign som kompletterar atmosfären. Ett badrum med halmtak kan vara det perfekta tillägget till den tropiska pooloasen. Inkludera en rustik skylt på dörren så att gästerna vet att det är dit de ska gå! Inkludera Tiki-inspirerade detaljer och dekorera interiören med tropiska nyanser som nickar till solnedgången och stranden – persikor, koraller, dämpade gula färger och havsblått.

Modernt & Samtida

Husägare som föredrar en mer modern designestetik kanske uppskattar en geometriskt inspirerad badrumsdesign. Det här badrummet kan vara lite mer öppet och kan ha en dörrlös design som inkluderar en labyrintliknande entré som leder till en modern planlösning. Huvudbadrummet kan ha en klassisk blockdesign med inredningsdetaljer som accentuerar den klassiska, men moderna atmosfären. Tänk på moderna men strömlinjeformade handfat, beröringsfria kranar och popkonstdekor.

Utomhusbadrum oas

Utomhusbadrum kan vara extravaganta. Vissa husägare vill ha mer än bara ett bekvämlighetsområde under fester eller utomhusdrömmar. Installera en vattenfallsdusch, en bastu eller andra avancerade funktioner i ett utomhusbadrum för att skapa en lyxig spamiljö. Ett stort badkar kan också inkluderas. Dessa badrum kan vara skyddade med en massiv sten eller sten (eller kanske marmor!) uteplats.

Vacker grönska eller blomsterarrangemang kan läggas till genom hela designen. Bostäder som ligger i exotiska områden kan innehålla utomhusbadrum som hemmets huvudbadrum. Dessa vackra badrum kan sträcka sig från huvudsovrummet som avgångsfunktioner.

När man designar lyxiga utomhusbadrum är himlen verkligen gränsen. Om din budget är hög – eller obegränsad – arbeta med en designer för att skapa dina drömmars oas.

Enkel dusch

Utomhusduschar är en praktisk funktion för gäster att skölja bort klor. Dessa duschar kan vara en enkel inredning med dränerat tegel- eller klinkergolv. De kan vara ute i det fria eller instängda för avskildhet. Även om det här alternativet inte är ett komplett badrum, kan en utomhusdusch förhindra att klor spåras inomhus! Att bara installera en dusch kan vara ett lågbudgetalternativ. En kallvattendusch kosta mindre än 10.000kr.

Enkelt och snyggt

Vissa husägare vill bara ha ett enkelt och enkelt badrum. Bygg ett klassiskt utomhusbadrum som ett separat område nära poolen eller utanför uteplatsen. Badrummet kan till och med anslutas till garaget eller poolboden. Håll designen grundläggande och välj ett kakel eller ett betonggolv. Detta utseende – när det är förenklat – kan vara ett alternativ med lägre budget för husägare som vill ha den extra bekvämligheten med ett utomhusbadrum. Om ditt badrum är enkelt, se till att du håller området strömlinjeformat – och undvik röran!

Vad är kostnaden för ett utomhusbadrum?

Priserna för att installera eller bygga ett utomhusbadrum varierar. Om en husägare är otroligt gör-det-själv-kunnig, kan de spara tiotusentals kronor på detta projekt.

För husägare som inte är så händiga med verktygen kan anlita ett proffs vara det enda alternativet. Om husägare installerar ett badrum i ett befintligt rum eller område (ombyggnad), kan kostnaden för projektet variera från ett par tiotusen till mer än 150.000kr. Priset för att bygga ett nytt badrum varierar, men husägare kan förvänta sig att sjunka mellan 200.000 och cirka 500.000 kr

Vad sägs om energieffektiv design?

Husägare som lägger till ett nytt badrum kan få högre energiräkningar relaterade till el och vatten. Tänk på att inkludera energieffektiva funktioner för att sänka dessa kostnader. Installera armaturer med lågt flöde och se till att all belysning är LED; Husägare kan också överväga att installera lampor som använder sensorer för att säkerställa att gästerna inte lämnar området upplyst efter att de lämnat. Solpaneler kan också vara ett energieffektivt alternativ.

Är ett utomhusbadrum rätt för ditt hem? För husägare med pool eller som underhåller utomhus ofta kan ett extra badrum vara den perfekta lösningen för att säkerställa att gästerna inte hela tiden går in och ut ur huset.

Utomhusbadrum är också ett bekvämt alternativ som också kan lägga till utomhusstämningen. Även om du inte tar emot gäster, håller detta extra badrum det roliga utomhus och säkerställer att klorvatten från poolen inte spåras i hela huset. Ställ in din budget och rådfråga ett proffs för att ta reda på vilket designalternativ som fungerar bäst för ditt hem!

Bygga Pool: Gratis Offert – En Komplett Guide

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!