Vad är en fönsterfilm och vad bör du tänka på?

Fönster är en viktig del av varje hus. Inte bara ger de en estetisk känsla till en annars ganska tråkig utformning, de ger också välbehövlig fräschhet till ditt hus. Som tur är består modern husarkitektur ofta av stora fönster för ett mer tilltalande utseende. Men detta lämnar också utrymme för farliga UV-strålar att smyga sig in. De är inte bara farliga för vår hud, de skadar också trämöbler eftersom träet antingen bleknar eller blir svart beroende på träets natur.

En lösning nu är att använda de där tunga gardinerna för att blockera solljuset. Även om det definitivt kommer att göra susen, kommer du också att förlora det naturliga solljuset som vackert lyser upp ditt rum. Det är här som en fönsterfilm kommer till nytta om du är någon som älskar naturligt ljus.

Vad är fönsterfilm?

En fönsterfilm är en tunn laminatfilm som är gjord av ett starkt ark av polyester som kan installeras på insidan eller utsidan av glasytan för att skapa en genomskinlig sköld från andra sidan av privatlivet eller andra skäl. Du kanske har sett dess vanligaste implementering på kontor där glasskåp har fönsterfilmer applicerade över dem.

Viktigt att tänka på när du köper fönsterfilm

Det första du måste bestämma dig för när du köper fönsterfilm är att försöka ta reda på dina krav. Att identifiera vad som passar dina behov kommer att göra hela processen enkel och problemfri. Du kanske letar efter en dekorativ fönsterfilm eller en enkel film av integritetsskäl eller lite av båda. Hur som helst, här är några av de populära användningsområdena för fönsterfilmer för att bättre underlätta din urvalsprocess:

 

  • Energibesparingar
  • Konservering av möbler
  • Dekorativa ändamål
  • Sekretessåtgärd

Med andra ord, det finns massor av bra fördelar med att investera i en fönsterfilm och efter detta hoppas vi att du har mer information inför kommande val och köp.

 

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!