Vad är ett Eergiövervakningssystem?

Många husägare vill förbättra energieffektiviteten i sina hem, men de flesta vet inte hur de ska uppnå detta mål. Vilka delar av hemmet förbrukar mest energi? Hur kan husägare spåra sina framsteg för att se om de når sina mål? Nyckeln till din framgång är ett energiövervakningssystem.

Ett energiövervakningssystem är en enhet som ansluter till elmätaren i ditt hem. Den här enheten ger information i realtid om din energianvändning. Till exempel kommer enheten att berätta vilka apparater i ditt hem som för närvarande använder energi och hur mycket energi varje apparat förbrukar. I grund och botten ger ett energiövervakningssystem en ögonblicksbild av mängden energi du för närvarande använder i ditt hem.

Vilka är fördelarna med att använda ett energiövervakningssystem?

Det finns många fördelar med att använda ett energiövervakningssystem i ditt hem. För det första, gör enheten det enkelt för husägare att spara energi. Husägare kan övervaka sin energianvändning för att leta efter möjligheter att dra ner på elen. Till exempel kan enheten hjälpa dig att inse att du behöver minska på att använda en viss enhet eller apparat som använder mycket mer energi än förväntat.

Husägare kan också justera sina inställningar så att de får aviseringar för vissa apparater. Enheten kan till exempel skicka ett meddelande till dig när din TV är ansluten och förbrukar energi trots att du inte använder den. Den här funktionen kan hjälpa husägare att spara energi genom att påminna dem om att stänga av och koppla ur elektroniska enheter och apparater i hemmet.

Genom att spara energi kan den här enheten också hjälpa dig att spara pengar. Ju mindre el du använder i ditt hem, desto lägre blir din elräkning varje månad. Om du gör ändringar baserat på informationen från den här enheten kan du spara mellan 5-30 % på dina årliga elräkningar.

Att spara energi handlar inte bara om att spara pengar. Att förbättra energieffektiviteten i ditt hem kommer också att minska ditt koldioxidavtryck. Alla bör göra sin del för att skydda planeten, och att installera en av dessa enheter kan hjälpa dig att göra ditt.

Hemenergirevision kontra energiövervakningssystem

Människor använder ofta termerna “energirevision i hemmet” och “energiövervakningssystem” omväxlande, men de betyder faktiskt två olika saker.

En energibesiktning i hemmet är en bedömning som används för att hjälpa dig förstå hur ditt hem använder energi.

Energirevisionsverktyg för hemmet kräver att du svarar på frågor om ämnen som åldern på dina apparater och mängden isolering i ditt hem. Verktyget ger dig sedan en översikt över ditt hems energianvändning, inklusive rekommendationer om vilka uppgraderingar du bör göra för att spara energi.

Både en energibesiktning i hemmet och ett energiövervakningssystem kan förbättra ditt hems energieffektivitet. En energirevision för hem ger dig en ögonblicksbild av ditt hems totala energianvändning, medan ett energiövervakningssystem ger dig realtidsinformation om din energianvändning.

Ett energiövervakningssystem övervakar i första hand elektroniska enheter och apparater, medan en energibesiktning i hemmet också kan förbättra energieffektiviteten för andra delar av ditt hem, såsom fönster, dörrar och golv. Båda dessa verktyg bör användas för att förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

Börja med att göra en energibesiktning i hemmet för att lära dig mer om hur ditt hem använder energi. Använd sedan ett övervakningssystem för att hålla reda på din energianvändning så att du kan uppnå ditt mål att bo i ett energieffektivt hem.

Vad du ska leta efter när du köper ett energiövervakningssystem

Det finns otaliga övervakningssystem på marknaden, så det är viktigt att veta vad du ska leta efter när du handlar ett till ditt hem. Dessa är de viktigaste funktionerna att leta efter i en enhet:

    • Spårning i realtid
    • Mobilaviseringar och appar
    • Enkel installation
    • Hushållsövervakning

Spårning i realtid

Din enhet måste ha spårning i realtid så att du kan hålla ett öga på din energiförbrukning. Med den här funktionen kan du också se hur det påverkar din totala om du stänger av en enskild enhet eller apparat i ditt hem energianvändning. Stäng bara av strömmen och öppna din mobilapp för att se skillnaden i energiförbrukning.

Mobilaviseringar och appar

Du bör välja en enhet med en mobilapp så att du kan komma åt din information var som helst. Enheten bör också tillåta dig att ställa in aviseringar så att du kan få regelbundna uppdateringar om din energianvändning.

Enkel installation

Läs instruktionerna för att se hur enkelt det är att installera enheten innan du köper den. Vissa enheter är svåra att installera, så du kan behöva ta hjälp av en elektriker. Om du inte vill ha denna extra kostnad, leta efter en enhet med enkel installation.

Hushållsövervakning

Vissa enheter är utformade för att bara övervaka energianvändningen för en apparat, men detta hjälper dig inte att spara mycket energi. Leta efter en enhet som är utformad för att övervaka energianvändningen för hela ditt hushåll, till skillnad från en enda apparat.

Börja skörda frukterna av att bo i ett energieffektivt hem

Ett energiövervakningssystem är en av många smarta enheter som kan hjälpa husägare att förbättra energieffektiviteten i sina hem. Börja handla efter ett energiövervakningssystem idag så att du kan skörda de många belöningarna som kommer med att bo i ett grönt hem!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!