Vad är fördelarna med en hopfällbar säng i ett litet utrymme?

Många har eller har någon gång ägt en hopbällbar säng som står uppe på vinden, i källaren eller ute i garaget. Tanken är att ta fram sängen när man får gäster, för att på ett enkelt sätt erbjuda en sovplats. Men faktum är att det finns andra användningsområden för hoppfällbara sängar. Vad är fördelarna med att använda en hoppfällbar i ett mindre rum?

I Sverige har bostadsmarknaden varit aktiv i många år och som en följd har bostadspriserna stigit. Det har gjort att många människor bor i mindre lägenheter, hus eller andra bostäder än vad man hade önskat. Det i sig skapar en situation där man i ett litet utrymme ska försöka få in så mycket möbler och inredning som möjligt.

Det finns ett par möbler som inte går att tumma på, som verkligen behövs i alla hem. Det allra tydligaste exemplet är en eller flera sängar, beroende på hur många som bor i bostaden. Men det är inte alltid enkelt att få in en säng i ett litet rum. Det är stora, klumpiga möbler som tar mycket plats.

Men det finns också en tydlig trend med hoppfällbara sängar, som i stället för att användas några gånger om året när man får gäster snarare används som mer permanenta lösningar. Vad är egentligen fördelarna med en hoppfällbar säng i ett trångt utrymme och vad finns det för olika lösningar?

Sängskåp är en lösning som blivit populär

Ett konkret exempel på en smart hoppfällbar säng är så kallade sängskåp. Det är ett stort skåp som du fäster på väggen och som du öppnar när du ska sova. Då fäller du nämligen snabbt och enkelt ut en säng, som stabiliseras med ett par ben i fotändan och som sitter fast i det väggfästa skåpet i huvudändan.

Hos https://www.sellyhome.se/sv/menu/sovrum/sangar/skapsang-622.html finns det sängskåp i många olika storlekar, men gemensamt för alla är att det ger rummet helt andra möjligheter. När du fäller upp sängen i skåpet kan du använda rummet till helt andra saker än att sova i. Dessutom är skåpet snyggt och blir en inredningsdetalj i sig själv till rummet.

Det här är en lösning som kan passa för många olika bostäder och rum, men framför allt är det något som studenter kan använda i sina studentlägenheter. Om man bor i en etta kan man alltså ha ett sängskåp i vardagsrummet och snabbt förvandla sovrummet till ett vardagsrum, och vice versa.

Det går naturligtvis också att ha en klassisk hoppfällbar säng, som man gömmer i ett skåp när man har sovit klart och ska få gäster. Nackdelarna är att det innebär en del kånkande och att man måste fälla upp sängen varje dag. Komforten går inte heller att jämföra med ett sängskåp, som till stora delar är som en vanlig säng.

Självklart drömmer många om att någon gång få sova i en riktigt stor king size-säng, för att kunna sova ut ordentligt. Men för att kunna unna sig den lyxen och välja bland alla fantastiska sängar på https://www.sellyhome.se/sv/series/king-size-sang-42.html behöver man ha platsen. Alldeles uppenbart är det inte alla som lever i lägenheter, hus eller andra bostäder med så mycket yta att möblera.

Oavsett hur man bor är en hoppfällbar säng som extrasäng ofta en bra investering, eftersom det tillåter en att välkomna sovande gäster och erbjuda dem en bra sovplats. Det behöver inte heller vara en särskilt dyr investering. Men om man tänker sova i sängen varje natt kan det vara värt att gå upp en prisklass för att få ökad komfort. Det är där sängskåpen kommer in i bilden och ger möjligheten att både sova bekvämt utan att ta upp onödig plats.

Bygga Garage: Gratis Offert – En Komplett Guide

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!