Vad är framtiden för Nettonollenergisamhällen

Det är ingen hemlighet att människor i västvärlden har betydande koldioxidavtryck. Folk i rika länder tenderar att använda fyra gånger mer energi än medborgare på andra håll. Dessa åtgärder bidrar drastiskt till klimatförändringarna, vilket är anledningen till att lösningar måste undersökas för att minska produktionen.

Hus är en viktig bidragsgivare. Det är smart att börja där för att säkerställa en hälsosammare miljö. Här är en titt på hur samhällen med nettonollenergi kan förbättra planetens hälsa.

Vad innebär detta koncept?

Det går inte att förneka att byggnader skapar oproportionerliga koldioxidutsläpp. De står faktiskt för 40% av energiförbrukningen i USA. Det är en överdriven mängd — särskilt jämfört med transportsektorn.

Vad betyder “netto-nollenergigsamhällen”? Det hänvisar i huvudsak till stadsdelar med hem som genererar lika mycket energi som de förbrukar genom förnybara källor. Detta initiativ neutraliserar deras resultat. Det är vanligt att nollenergihus också använder hållbara material under hela byggprocessen.

Dessa hus har en större inverkan på koldioxidutsläppen när de byggs ihop. Det är bra att en fastighet i ett kvarter är nettonoll, men tänk på vad 15 eller 20 nollenergihus i rad skulle kunna göra för miljön. Det finns en anmärkningsvärd skillnad.

Aspekter av nettonollhus

Utvecklingar med nollenergihus har olika funktioner som gör dem miljövänliga. Dessa tillägg sträcker sig från förnybar kraft till gröna material. Här är en titt på hur ett hus med nettonoll kan se ut.

1. Ström

Hur får hus med nettonoll ström? Det finns fem primära förnybara energikällor: sol, vind, biomassa, vattenkraft och geotermisk energi. Dessa är alla praktiskt taget outtömliga alternativ som byggare kan använda för hela samhällen.

Geotermisk är ett utmärkt exempel. Utvecklingen i hela USA har vänt sig till underjordiska pumpar för uppvärmnings- och kylningsändamål. Dessa hem är utrustade med alla nödvändiga komponenter så att husägare enkelt kan anpassa sig.

2. Material

Det är ingen hemlighet att bygge av hus kräver energi. Arkitekter måste prioritera miljövänliga material när de skapar planer. De som bygger nollenergisamhällen bör använda material som gör deras hem helt miljövänliga.

Val för nollenergimaterial sträcker sig från återvunna fönster till bambugolv. Dessa material avgör inte nödvändigtvis hur mycket energi ett hus genererar. Det är dock fördelaktigt att säkerställa att alla aspekter av nollenergisamhällen har hållbara element.

3 . Vitvaror

Folk som äger hem vet redan att vitvaror använder överskottsström. Det är därför många samhällen med nettonollenergi installerar hållbara alternativ. Dessa alternativ inkluderar renare ventilationssystem, Energy Star-kylskåp och grönvattenfiltrering.

Egenskaper med standardapparater som drivs av förnybar energi kan fortfarande vara noll. Däremot kan hem som använder miljöfokuserade maskiner göra en större skillnad. Det är en viktig anledning till att nollenergikvarter använder dem i sina byggnader.

Så ser nettonoll ut för närvarande i USA

Finns det för närvarande noll-gemenskaper i USA? Ja. Fler energieffektiva stadsdelar dyker upp varje år. Ta 2019 som ett exempel – planerare lanserade 580 bostadsprojekt med nettonoll det året.

Detta antal kommer bara att öka när uppmärksamheten kring nollenergibyggen växer. Det blir mer uppenbart för varje år att människor börjar bli intresserade av hållbara hem. Här är tre exempel på Amerikas netto-noll grannskapsinitiativ:

Framtiden av nettonoll samhällen

Hur kommer netto-noll-möjligheterna att växa härifrån? Det går inte att säga hur snabbt detta fenomen kan utvecklas under de närmaste åren. Fler människor kommer sannolikt att överväga miljövänliga funktioner när de letar efter bostäder att köpa. Trots allt vill 83% av millennials bo i hållbara hus.

Som sagt, bara 16% vill betala för dem. Det är nyckeln för nollenergisamhällen att vara så överkomliga som möjligt så att de kan vara tillgängliga. Dessa stadsdelar kan inte bli för dyra för den allmänna befolkningen. Det måste finnas alternativ för alla prisklasser.

USAs regering erbjuder för närvarande lån som hjälper människor att ha råd att göra hållbara renoveringar av sina nuvarande hus. Det är ibland möjligt att kvalificera sig för rabatterade bolån när du köper specifika fastigheter. Dessa program bör växa som ett sätt att göra samhällen med nettonoll mer överkomliga för massorna.

Det är också viktigt att betona utbildning. Vad händer när halva landet inte vet att det finns kvarter med noll överhuvudtaget? Denna ansträngning bör vara en stor del av byggprocesser, och utvecklare bör göra sitt bästa för att marknadsföra sina ansträngningar. Fastighetsmäklare bör också lyfta fram dessa val för bostadsköpare under deras sökning.

Nettonoll energisamhällen kan rädda planeten

Det finns en enorm möjlighet som ligger i kvarter med noll. Det kommer att krävas mycket ansträngning för att minska klimatförändringarna till en hanterbar nivå – men nollenergibyggnader kan vara ledare i denna kamp. Föreställ dig vad som kan hända när de närmaste generationerna väljer hållbara bostäder snarare än gamla byggnader som använder fossila bränslen. Den utsikten skulle vara en enorm vinst för planeten och mänskligheten som helhet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!