Vad du Behöver Tänka på när du Köper nya Köksmaskiner

Oavsett om du är på väg att sälja ditt hem igen och vill öka dess värde eller bara vill fräscha upp inredningen och göra utrymmet mer funktionellt, måste köksrenoveringar eller ombyggnader vara välplanerade.

Det finns många saker som du behöver bocka av på listan för att se till att ombyggnaden blir precis som du ville ha den. Men vi är inte här för att prata om layouter och de material som entreprenörerna kommer att använda för att få jobbet gjort; istället pratar vi om vitvarorna.

Från spishäll till mikrovågsugn måste du välja rätt apparater för att se till att de passar i det ombyggda köket. Detta är ett avgörande steg eftersom de kommer att påverka hur funktionellt ditt kök är.

Låt oss ta en titt på vad du behöver tänka på när du gör just det.

Kylskåp

Du har alltså möjlighet att välja ett kylskåp med enkeldörr eller dubbeldörr. Varje sort har många andra funktioner att tänka på när du väljer rätt kylskåp för dina behov. Du måste kontrollera räknarens djup, storleken och om de har ett Energy Star-betyg eller inte.

Om du renoverar ett mindre kök kommer en traditionell enkeldörrsmodell att passa rätt. Men familjehem behöver något mer för att passa dina behov. Det är här franska eller dubbeldörrars kylskåp kommer in i bilden.

Till skillnad från traditionell design som gör det svårt att förvara alla nödvändiga föremål i dem, kylskåp med franska dörrar är utformade för att hjälpa dig att organisera bättre. Först och främst är de centrerade i brösthöjd, så att du lätt kan nå allt. Det kommer också att rädda dig från att böja dig ner för att komma åt lådorna. Dessutom finns det fler fack och bättre lagringskapacitet som gör att du kan lagra mycket mer än vad en traditionell design skulle tillåta.

Spishällar/ugnar

Du har alternativ att välja gasspis eller elektrisk spis för ditt hem. Du kan också välja en fristående bänkspis och då skaffa en separat ugn. Kontrollera BTU:erna eller gasenheterna för att kontrollera hur effektivt det kommer att fungera för dig. Om du lagar mat ofta eller är en amatörkock, kommer ugnar av professionell kvalitet att vara lämpliga.

Om det inte är meningsfullt att skaffa en ugn och spisskiva separat, när det gäller layout och tillgängligt köksutrymme, så är ett sortiment rätt väg att gå. Du kan hitta sortiment i olika prisklasser, beroende på din budget.

Skyddsfläktar

Kåporna ovanför spisarna kallas spiskåpor. Dessa är inte bara estetiskt tilltalande att titta på, utan de är viktiga för att upprätthålla ditt hems luftkvalitet. Huvens enda uppgift är att ventilera luften och ta bort fett, ångor och starka lukter som du kan uppleva ibland.

Diskmaskin

Om du någonsin har behövt tvätta och torka tiotals disksaker varje dag kanske du inte inser vilken välsignelse en högkvalitativ diskmaskin kan vara – särskilt för dem som lever ett hektiskt liv eller har små barn i närheten. Förutom att göra ditt eget liv enklare, tillför det ett värde till ditt hem.

Ett litet råd för dig som vill maximera estetiken – få din diskmaskin panelad när den är installerad. Detta kommer att få det att se ut som om det är en del av skåpet.

Mikrovågsugn

Sist, men inte minst, mikrovågsugnen är ett måste. Vi rekommenderar att du skaffar en inbyggd eller dold mikrovågsugn för att hålla uppe det estetiska i ditt kök. Medelstora mikrovågor är lättare att gömma i skafferi eller i hyllor och skåp.

Ett annat viktigt råd; ställ inte mikrovågsugnen över intervallet eller spishällen. Detta är en brandrisk som kräver en potentiell olycka.

Förutom dessa stora köksmaskiner finns det andra – mindre – apparater du också måste tänka på. Från brödrostar och smörgåsmaskiner till sophantering och vattenautomater, varje apparat gör köket mer bekvämt att använda.

Medan du överväger vitvaror under din köksrenovering är det inte nödvändigt att du måste byta alla. Men om de är föråldrade kan det vara en bra investering. Rostfria vitvaror med moderna funktioner som underlättar husägarens eller de boendes liv kommer att vara fördelaktigt när du försöker sälja eller hyra ut ditt hem.

Avskiljande ord…

I slutändan är köksrenoveringar i alla skala dyra och kräver därför mycket läxor i slutet. Titta på recensioner på internet, fråga familj och vänner om rekommendationer, eller till och med din entreprenör om några tips. Oavsett om det bara är kylskåpet du byter eller varje elektrisk apparat, se till att du tar expertråd och överväger dina alternativ innan du lägger ner pengar.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!