Vad du ska göra när din Entreprenör tar för Lång Tid

Det uppskattas att ombyggnaden kan ta allt från två till sex månader att slutföra. Den exakta tidsramen kommer dock att bero på ett antal faktorer, inklusive komplexiteten i planerna, storleken på hemmet och naturligtvis entreprenörens tillförlitlighet. Många husägare blir frustrerade när de känner att deras entreprenör tar alldeles för lång tid att slutföra ett projekt. Om din entreprenör släpar med fötterna, följ dessa tips:

Dokumentera kommunikation

Det är bäst för husägare att kommunicera med entreprenörer skriftligen så att det finns ett register över samtalet. Om du kommunicerar med en entreprenör via telefon eller personligen, rekommenderas det att du skriver ner en kort översikt över konversationen direkt efteråt. Detta är viktigt eftersom du kommer att behöva veta exakt vad som diskuterades och när det diskuterades om du planerar att vidta rättsliga åtgärder mot din entreprenör för att det tar för lång tid.

Håll journal över tidslinjen

Du bör också hålla koll på de dagar entreprenören arbetar och de framsteg som görs i ditt hem. Ta bilder i slutet av varje arbetsdag eller arbetsvecka så att du har bevis på det arbete som har slutförts. Utan dessa bevis kommer det att vara ditt ord mot entreprenörens om du beslutar dig för att vidta rättsliga åtgärder i framtiden.

Gör inte återstående betalningar

Ingenting motiverar en entreprenör mer än pengar. Om din entreprenör inte dyker upp när han ska eller orsakar onödiga förseningar, är det i ditt bästa intresse att skjuta upp de återstående betalningarna tills han anstränger sig för att påskynda upp projektet. De återstående betalningarna kan användas som hävstång för att få din entreprenör tillbaka i arbete så att han kan avsluta jobbet så snart som möjligt.

Anställ en ny entreprenör

Läs avtalet du undertecknade igen för att avgöra om det finns ett sätt för dig att välja bort avtalet på grund av den förlängda tidslinjen. Om så är fallet kan det bästa alternativet vara att säga upp kontraktet och hitta en ny entreprenör för att slutföra jobbet. Det är dock viktigt att se till att du har fått allt du har betalat för innan du säger upp avtalet.

Till exempel, om du har betalat entreprenören för att köpa nya köksmaskiner, se till att dessa finns i din ägo innan du sparkar entreprenören. Att gå över till en ny entreprenör är enkelt om allt är i din ägo. Om du inte har fått allt du har betalat för kan det bli nödvändigt att vidta rättsliga åtgärder.

Vidta rättsliga åtgärder

Husägare kan ofta lösa tvister med entreprenörer i domstol för småmål. Du behöver ingen advokat för att ta ett ärende till domstol för småmål, men du måste sammanställa bevis mot din entreprenör. Hitta en kopia av kontraktet och samla all dokumenterad kommunikation, tidslinjer, fakturor och foton av entreprenörens arbete. Dessa bevis kommer att visa domstolen omfattningen av entreprenörens förseningar och de ekonomiska konsekvenserna av dessa förseningar.

Att lämna in lämpliga papper till domstolen för småmål visar entreprenören att du menar allvar. Ibland räcker detta för att övertyga entreprenören att ta fart och avsluta jobbet för att undvika juridiska problem.

Husägare bör aldrig låta en entreprenör komma undan med att dra ut på ett ombyggnadsprojekt i månader och månader. Ta kontroll över ombyggnaden – och ditt hem – genom att följa dessa tips för att hantera en entreprenör som tar alldeles för lång tid.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!