Vad gör energiexperter?

Att anstränga sig för att spara energi hemma kan sänka dina månatliga elräkningar, minska ditt koldioxidavtryck och skapa en bekvämare livsmiljö för din familj. Många husägare vill skörda dessa frukter av att bo i ett energieffektivt hem, men de är inte säkra på var de ska börja, så de vänder sig till hemenergiexperter för att få hjälp.

Hemenergiexperter är proffs som är utbildade för att genomföra energibesiktningar i hemmet, som är bedömningar av hur energi förbrukas i ett hem. Om du vill förbättra ditt hems energieffektivitet är det första steget att få en energibesiktning för ditt hem. En revision kan hjälpa dig att identifiera problemområden som behöver åtgärdas för att nå ditt mål att bo i ett energieffektivt hem.

Vad du kan förvänta dig under en energirevision i ett hem De fem stegen som ingår i processen för en professionell energirevision i hemmet är:

  • Intervju med husägare
    • Översyn av energiräkningar
  • Hembesiktning
  • Testning
  • Rekommendationer för hemförbättring

Intervju med husägare

Du börjar energibesiktningen med att diskutera dina unika energibehov och problem med hemenergiexperten. Hjälp energiexperten att förstå din livsstil hemma så att de kan få en bättre uppfattning om hur din familj använder energi.

Översikt över energiräkningar därefter kommer energiexperten att granska några av dina senaste elräkningar. Detta hjälper proffsen att förstå hur mycket du för närvarande spenderar på energi och hur mycket utrymme det finns att spara.

Heminspektion

Sedan kommer den professionella energirevisorn att påbörja bedömningen med att inspektera ditt hem. Revisorn kan inspektera olika delar av ditt hem, inklusive exteriören, interiören, taket och luftkonditioneringen. Under inspektionen kommer revisorn att göra anteckningar om tillståndet för varje besiktigat område.

Se till att revisorn enkelt kan komma åt dessa områden så att de kan samla in den information de behöver för att slutföra revisionen.

Testning

Revisorn kan utföra ett antal olika diagnostiska test för att lära sig mer om hur ditt hems energiförbrukning.

Till exempel kan ett fläkttest utföras för att utvärdera ditt hems lufttäthet. Ett kanalblästertest kan också utföras för att avgöra om det finns läckor i dina luftkanaler.

Det här är två av många typer av diagnostiska tester som en professionell kan välja att utföra som en del av revisionen.

Rekommendationer för hemförbättring

När inspektionen och testningen är klar kommer hemenergiexperten att skapa en lista med rekommendationer för hemförbättringar baserat på deras resultat. Med andra ord kommer energiexperten att ge dig en lista över ändringar du kan göra för att förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

Till exempel kan revisionen avslöja att det finns luftläckor i dina kanaler. I det här fallet kan revisorn föreslå att man tätar luftläckorna för att förbättra ditt hems energieffektivitet.

Hur mycket kostar en hemenergiexpert?

Kostnaden för att anlita en energiexpert i hemmet för att genomföra en energibesiktning kan variera beroende på många faktorer, inklusive din plats och storleken på ditt hem. Men i allmänhet tar energiexperter för hem vanligtvis mellan 250 och 650 USD för sina tjänster.

Däremot kan energiexperter för hem ta mer betalt för att utföra avancerade energibesiktningar, som inkluderar tester av fläktdörrar, fukttestning, infraröd skanning och mer.

Hur lång tid tar en professionell energirevision i hemmet?

Om du funderar på att anlita en energiexpert i hemmet är det viktigt att veta hur mycket tid du kan behöva för att spärra av i ditt schema för din energirevision.

Varje hemenergiexpert är unik, så hur lång tid det tar att slutföra revisionen varierar från fall till fall. Men generellt sett tar yrkesverksamma vanligtvis mellan en till tre timmar för att utföra en enkel revision . Om revisionen är avancerad, vilket innebär att den involverar olika typer av tester, kan det ta mellan tre till sex timmar att slutföra.

Hur man gör Genomför en gratis energirevision i hemmet

Att utföra en energirevision i hemmet är fördelaktigt, men att få en professionell att utföra denna revision är tidskrävande och dyrt. Lyckligtvis finns det ett annat alternativ för husägare. Du kan utföra en snabb och kostnadsfri energibesiktning med HomeSelfe-appen.

HomeSelfe-appen kommer att ställa dig en rad enkla frågor för att lära dig mer om hur du använder energi hemma. Några exempel på frågor du behöver besvara är:

  • Vilken temperatur är din termostat inställd på?
  • Hur gammalt är ditt kylskåp?
  • Har du lågflödeskranar i din badrum?

Det tar så lite som fem minuter att svara på dessa frågor. Sedan kommer appen att formulera en lista med personliga rekommendationer för hemförbättring baserat på dina svar på frågorna. Appen kommer till och med att berätta för dig hur mycket du kan spara genom att slutföra varje hemförbättringsprojekt på listan med rekommendationer.

Använd HomeSelfe för att uppleva alla fördelarna med en professionell energirevision i hemmet utan att spendera tid eller offra timmar av din tid!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!