Tätningsprodukter för vatten i källaren – Vad du ska se upp för!

Din källare är en integrerad del av ditt hem. Det är mångsidigt i dess användningsområden genom att vara ett förråd, hemmagym, konst- och hantverkshörna och så mycket mer. Det är därför optimalt att hålla den i perfekt skick.

Många människor skyndar sig och försummar denna väsentliga del av huset, vilket kan kosta dem dyrt. Det visar sig att nästan alla källare kommer att drabbas av någon form av vattenskador under sin livstid. Låt inte din källare vara en av dessa.

Undvik dessa vanliga misstag när du väljer vattentätningsprodukter för källaren, och du kan hålla vattenskador borta för evigt.

Gummibehandling

Flytande gummisprayer täcker ytorna i källaren för att vattentäta den från vattenskador. Även om sådana flytande gummisprayer är lämpliga för att behandla mindre sprickor i väggarna, är de inte den bästa produkten när det kommer till att vattentäta din källare helt och hållet. Denna produkt skadas lätt på grund av slitage och det kan vara för sent när du inser att källaren läcker.

Ta en titt på husets utsida

Många människor är så upptagna av att täta insidan av källaren att de glömmer det yttre. Husets exteriör kan vara källan till läckage i källaren. Så, förbise inte utsidan av hemmet. Undersök stuprör för att säkerställa att de pekar bort från fundamentet.

Installera en ångspärr

Ångspärr är skivor som klistras på väggarna innan de putsas och målas. Detta kommer att resultera i att inget vatten läcker in i källaren. Det är bra, kan man lätt tänka. Tyvärr är det inte det. Även om dessa skivor förhindrar vatten från att läcka in i källaren, förhindrar de inte vattenskador på väggar och grund.

Resultatet är att du inte kommer att veta om läckaget förrän det är för sent. Så se inte dessa som ett alternativ när det gäller att vattentäta din källare. Källarvattentätningsprodukter bör vara sådana som inte bara stoppar vattenläckage utan också skyddar väggarna och grunden i din källare. Det är bäst att anlita professionell hjälp för att hantera detta tillstånd.

Enbart förlitar sig på sumppumpar

En sumppump kommer att hindra grundvatten från att sippra in i din källare. Det kommer att utlösa pumpen att spola ut överflödigt vatten från sumpgropen när den når utlösningsgränsen. Men, det är ingen idiotsäker lösning, eftersom det inte hindrar fukt från att sippra in i väggarna. Din källare är fortfarande i riskzonen för läckage och fuktskador. Så det är ingen bra idé att förlita sig på sumppumpar.

Även om de är undangömt i ditt hems mörka urtag, är källare en viktig del av ditt hem. En fuktig källare kan minska värdet på din fastighet med cirka 10%. Så se till att du använder rätt källarvattentätningsprodukter för att hålla den torr och luftig.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!