Vanligaste Misstagen vid Badrumsrenovering? 20 Vanliga Misstag

Om ditt badrum ser gammalt och tråkigt ut kanske det är dags för en badrumsrenovering.

Oavsett om du vill skapa ett spa-liknande badrum som är rent och ljust eller en mysig känsla är en badrumsrenovering ett enkelt sätt att ge ditt badrum en uppfräschning och ett nytt och modernt utseende.

Faktum är att även minsta uppgraderingarna som byte av kran, badkar kan ge nytt liv till ditt badrum. Badrumsrenoveringen är dock en dyr hemförbättring som kräver god planering. Det är därför viktigt att du gör saker rätt från början av ditt ombyggnadsprojekt. Du vill inte slösa bort dina pengar på att göra misstag, och för att hjälpa dig uppnå ett perfekt resultat med din badrumsrenovering tittar vi närmare på de vanligasre misstagen vid badrumsrenovering som du bör undvika.

Du fastställer inte budgeten

Det är viktigt att du planerar din budget för att undvika ett stå ett halvfärdigt badrum och slut på pengar. Anta aldrig att du kan ta genvägar  i mitten av projektet och hitta billiga material. Det är ingen bra idé. Så bestäm budgeten så att det på det sättet kan vara lättare att välja de badrumsrenoveringspaket som erbjuds av badrumsrenoveringsföretagen.

Brist på planering

Planering är nyckeln till framgång för alla badrumsrenoveringsprojekt, oavsett storlek. Du måste se till att du har planerat alla aspekter av din badrumsrenoveringsdesign och layout innan du startar projektet. Bristande planering kan leda till oväntade utgifter och ett dåligt resultat.

Felaktig avstånd

Detta är ett av de största misstagen som många husägare tenderar att begå när det gäller badrumsrenovering. Naturligtvis är utseendet på ditt badrum avgörande. Men det betyder inte att du inte ska fokusera på funktion. Du måste lämna inredningen och fokusera på layout och avstånd först. Se till att alla aspekter av ditt badrumsrenoveringsprojekt inte bara är snygga utan också bekväma och funktionella.

Dålig ventilation

Ditt badrum ska vara ventilerat. Korrekt ventilation kan minska kondens; förhindra att din takfärg bubblar och flagnar och mögelsporer växer. En ventil av hög kvalitet är en bra idé även om du har ett fönster. Så, investera i en fläkt med en timer.

Att ignorera din badrumsfläkt är ett stort misstag. Ibland installerar människor inte en eller så rengör de inte den de har. Utan ordentlig ventilation byggs fukt upp på ytor, och med tiden kommer denna fukt att få färg och spackel att försämras och mögel bildas. Dammsugning av ventilen regelbundet hjälper till att hålla fläkten ren. För att avgöra om din fläkt är smutsig,, slå på den och håll toalettpapper upp till ventilen.

Färgbeslut

Väggfärg är inte ett sista-minuten-beslut. Många antar att de kan bestämma färgen senare. Tyvärr är det ett stort misstag. Det är bättre att välja väggskärmarna i början av renoveringsprojektet eftersom väggens färg ska smälta in med inredningselementen i ditt badrum.

De vanligaste badrumsrenoveringsfelen som du måste undvika för att få ut det mesta av ditt badrumsrenoveringsprojekt.

Saknar en tydlig plan innan rivning

Ibland tror folk att de kan ta reda på vad som behöver göras under tiden som de renoverar. Men du behöver en plan innan du påbörjar någon rivning. Du bör ha skisserat i förväg, från din budget, till ditt material, till frågan om vem som ska göra vilka delar av arbetet. Planering är allt.

Att ha en orealistisk budget

När du ska renovera ditt badrum bör du alltid sätta en realistisk budget för ditt projekt. Ta en noggrann titt på din ekonomi och ha ett realistiskt antal i huvudet. Skriv ner numret, lägg det beloppet på ditt bankkonto och håll dig till det.

Hantera små misstag

När din renovering pågår rekommenderas att alltid åtgärda misstag – även de minsta – så snart du märker dem. Om en kakelplatta inte är helt jämn eller om dina färgdrag går åt alla håll, fixa den direkt. Övertyga dig inte om att du lär dig att leva med det. Dessa misstag kommer alltid att störa dig, och om du kan se dem kan andra människor också se dem.

Tappa fokus mot slutet

Många människor är glada över renoveringsprocessen i början men tappar entusiasmen när de sig slutet. Det kan ta evigheter att renovera men i slutet är de så ivriga att se de börjar skynda med sitt arbete. Problemet här är att finishen är extremt viktig för det övergripande utseendet på rummet. Rör dig i jämn takt i början och sakta ner i slutet för att vara säker på att allt görs korrekt. Ditt tålamod kommer att löna sig!

Har inte klarhet i behov och utrymme

Så viktigt som det låter är det ett av de vanliga badrumsdesignfelen. Gör en lista över saker du faktiskt vill ha med i ditt badrum och sortera dem efter prioritetsordning.

Till exempel, om din prioritet är att ha mer naturligt ljus – varför då ha ett instängt badrum med kanske mer lagringsutrymme, men mindre fönster? Utför denna grundläggande övning för att bestämma dina måste-ha och planera sedan en renovering i enlighet därmed.

Planerar inte rätt layout

Varje badrum har sina egna mått och egenskaper. Därför måste du reda ut bästa möjliga distribution och layout så att du inte utelämnar några väsentliga saker.

Det kan låta som ett enkelt jobb, men badrumsfördelning är en ständig utmaning för arkitekter och inredare – speciellt om du inte har kvadratmeter att spara i ett litet badrum.

Du måste ägna tid åt att kontrollera alla objekt på listan. Antag aldrig att din arkitekt eller designer kommer att veta vad som är viktigast för dig.

De är experterna, men du är den som känner till dina prioriteringar. Detta är mycket lätt förbisett och utgör en primär orsak till badrumsdesignfel vid ombyggnadsprojekt.

Prioritera inte trender framför praktiska frågor

Det är inte fel att följa badrumstrender eller mode. Det är bara det att du inte kan följa dem i blindo. När du bestämmer dig för en rent estetisk layout, överväg hur ditt dagliga liv kommer att bli.

Ta dig också tid att överväga om du tänker bo i ditt hus för alltid. Naturligtvis är badrummet ett utrymme som ska ge dig harmoni och välbefinnande, och för att uppnå detta måste du känna dig bekväm med ditt val.

Men du kanske planerar att sälja huset om några år. Kommer trenden du gillar nu att påverka möjligheten att sälja huset senare? Kommer det att bli en bra investering? Funktion över trender är en bra tumregel när man försöker undvika badrumsdesignfel.

Välja fel material för varje zon

Badrummet är ett utrymme som har sina egna särdrag; det är ett område där det normalt finns fukt, och även där vi använder speciella och starkare rengöringsprodukter. Det betyder att inte alla material är lämpligt för detta rum.

Tänk om till exempel en vacker tapet. Numera finns det många alternativ i typ, kvalitet och pris. Så det är ingen idé att använda produkter som kommer att försämras på lång sikt.

Var noga med att undersöka materialets förväntade livslängd och om det finns särskilda bruksanvisningar-så att du kan undvika detta misstag i framtiden.

Skapa en bekväm tillgång till din dusch

Detta är ett av de vanligaste misstagen med badrumsrenovering. Och det beror på dålig planering. Vissa badrum har begränsat utrymme, men om så är fallet bör du undersöka och hitta en lösning kring det, snarare än att försöka pressa dig i duschen varje dag.

Bortse inte från belysning och ventilation

Badrumsbelysning är en komplex fråga. Vi tenderar att lämna dess detaljer till slutet. Men i ett badrum, som i köket, är belysning grundläggande på grund av de uppgifter du utför inom dessa utrymmen.

Om du placerar takbelysning ovanför spegeln kommer du troligen att få skuggor över ansiktet. Infälld belysning ovanför handfatet kan också orsaka dessa oönskade skuggor. Så du måste tänka igenom detta med strategiskt placerade tak eller väggmonterade armaturer.

Oavsett om det är omgivande, accent eller arbetsbelysning – det är också lämpligt att du förstärker det generella ljuset i badrummet. Detta är särskilt viktigt när du inte har naturligt ljus in eller när badrummet är ganska stort.

När det gäller ventilation betraktas det också som en sekundär prioritet. Ett stort misstag. Naturlig ventilation rekommenderas alltid eftersom det håller överflödig fukt på avstånd. Om du inte kan placera ett fönster i ditt badrum, var noga med konstgjord ventilation så att du inte behöver ta itu med detta problem senare.

Har inte tillräckligt med förvaringsutrymme

När det kommer till badrum och köp finns det inget som heter för mycket förvaring. Det första du måste tänka på är: på en skala från ett till tio, hur organiserad är du?

Den andra saken att tänka på är hur många som ska använda badrummet? Det kan finnas tillräckligt med förvaring för en person, men det kanske inte räcker för två.

Saken är att om du inte tänker på detta från början kommer du att köpa alla förvaringslösningar från Ikea, fylla på utrymmet med extra möbler och i slutändan skada rummets estetik.

Prova att göra en lista över de föremål som måste förvaras. Tänk också på om andra saker eller människor kommer att läggas till på vägen. Till exempel en bebis. Kommer förvaringsutrymmet du valt räcka när barnet växer? Eller kommer du att ställas inför detta badrumsdesignproblem några år från nu? Planera framåt och ha framförhållning.

Välja felaktiga badrumsfunktioner

Ett av de största misstagen vid badrumsrenovering som du kan göra är att inte matcha badrumsfunktioner och finish. En tumregel är att de ska skapa ett sammanhängande utseende.

Ojämlika funktioner och finish när det gäller dörrvred och handtag, kranar och till och med belysningsarmaturer är en dålig idé. Så om det är polerat silver, borstat nickel eller brons måste du bestämma utseendet du vill ha och hålla det konsekvent för alla armaturer. Detta ger badrummet ett balanserat utseende.

Att ha synlig VVS

Även om du väljer ett badrum i industriell stil är synlig VVS ett stort nej. Det råder ingen tvekan om att exponerade rör är en viktig synpunkt för nya bostadsköpare. För att inte glömma att det kan vara farligt för barn.

För ett rent och säkert badrum, överväg att ha allt ditt VVS -arbete täckt. Inte alla älskar utseendet på metall och andra industriella element i ett badrum. Så det är alltid en bra idé att dölja den rören i vrår. Vi försäkrar dig att det kommer att vara värt det i slutändan om du planerar att sälja ditt hem eller ha barn i framtiden.

Snåla inte med de viktiga sakerna

Det är viktigt att hålla sig inom din budget, men de bästa ombyggarna vet hur man prioriterar. Till exempel är det inte meningsfullt att skaffa ett lyxigt badkar när du inte har råd att sätta in en fläkt.

Lägg din budget på de viktiga elementen och fyll ut resten med lyxiga detaljer i slutet om du får pengar över

Planerar inte för oförutsedda kostnader

Du har en budget i åtanke, och det är viktigt att du håller dig till den. Ett misstag som människor gör är att inte ha tillräckligt med utrymme i sin budget för oförutsedda händelser och kostnader.

Alltför ofta ser vi folk som sparar för en badrumsrenovering bara för att upptäcka att deras äldre hem behöver en rejäl renovering för att komma igång.

Att ha extra utrymme i din budget hjälper dig att hantera oförutsedda kostnader samtidigt som du tillgodoser de funktioner du vill ha.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!