Varför allt fler Fastighetshus Väljer Fastighetsboxar för Post & Paket

Allt fler fastighetshus väljer att modernisera och installera fastighetsboxar för post och paket direkt i byggnaden. Historiskt sett har fastighetshus använt brevinkast för utdelning av brev till de boende men idag är denna lösning både osmidig och omodern. Dessutom, i takt med att e-handeln växer och allt fler beställer varor online ställs nya krav på levereringslösningar för att göra leveransprocessen så smidig som möjligt.

En viktig lösning som många fastighetshus väljer är därför fastighetsboxar som installeras direkt i byggnaden. Låt oss titta på deras fördelar och de viktigaste funktionerna de fyller.

Om fastighetsboxar

Fastighetsboxar installeras normalt i huvudentrén till ett fastighetshus. Detta gör det enkelt för brevbärare och andra bud att leverera post och paket utan att behöva springa trappa upp och trappa ner. Faktum är att Postnord själva uppmuntrar användandet av fastighetsboxar på grund av de fördelar som det medför. De skriver:

“Om du bor i ett flerfamiljshus är det föredragna leveranssättet att använda en brevlåda för flera personer som finns vid entrén på gatuplan. Detta underlättar brevbärarens arbete och ökar säkerheten för dig som postmottagare. Vidare minskar avsaknaden av behov av postlådor i enskilda dörrar buller och spridning av lukt. En annan fördel med detta tillvägagångssätt är att det gör det enklare att få nätköp levererade direkt hem till dig.”

Det gör det också smidigt för de boenden att hämta sina paket när de kommer hem. Fastighetsboxar finns tillgängliga i en mängd olika storlekar och utformningar, men många väljer att installera fastighetsboxar för både paket och post på grund av en ökande e-handel och ett växande behov av smidiga paketleveranslösningar.

Fastighetsboxar för inomhusbruk är de mest populära men för vissa typer av fastigheter såsom samhälligheter kan det finnas behov för utomhusboxar.

Ekonomiska fördelar

För det första är fastighetsboxar för lägenhetshus en av de billigaste brevlådelösningarna för bostadshus med flera lägenheter – särskilt när installationsarbete och löpande underhåll övervägs.

Istället för att köpa och installera individuella postlådor för varje hyresgäst, monteras fastighetsboxar i entrén på ett säkert och smidigt sätt.

Man sänker inte bara arbetskostnaderna avsevärt (mellan 87 % och 94 % besparingar!) genom att installera boxarna på ett och samma ställa utan även det löpande underhållsbehovet minskas också omedelbart. Istället för att rengöra eller reparera en stor mängd postboxar finns det bara en att underhålla, vilket leder till pågående underhållsbesparingar år efter år.

Hög säkerhet

För det andra skapar fastighetsboxar en säker destination för paketleverans för paket och post. Detta är speciellt viktigt när e-handeln ökar och de flesta paket som levereras till dörren levereras under dagtid. Detta kan skapa problem om du inte är hemma under dagen (vilket många inte är). I vissa fall kan budet lämna ditt paket utanför dörren vilket utgör risken att bli stulet av någon.

Istället för att de boende hoppas att ett paket som lämnas vid dörren eller bredvid sin postlåda ska förbli säkert, har fastighetsboxar speciella paketleveranslösningar så att de levererade paketen hålls säkra tills de boende kommer hem och kan ta emot dem. Detta är dessutom speciellt viktigt under semestertider när paket kan ligga under en längre tid.

Förhindrar poststöld

För det tredje erbjuder högkvalitativa fastighetsboxar utmärkt säkerhet jämför med många traditionella post-och leveranslösningar.

Medan traditionella brevlådor lämnar sig vidöppna för tjuvhänder, motverkar fastighetsboxar post-och paketstölder med sina robusta konstruktioner, säkerhetsklassificeringar, och normalt smala öppningar som motverkar uppfiskning av post. Varje postfack är säkrat med lås och nyckel.

Dessutom, på grund av det faktum att fastighetsboxar är grupperade, minskar möjligheten för poststöld avsevärt. Detta också med tanke påå att de står i ett “utsatt”område i entrén där folk kontinuerligt går ut och in.

När allt kommer omkring kan en tjuv lätt identifiera när en hyresgäst går för att hämta sin post från en specifik brevlåda, men när många personer har obegränsad tillgång till sina fastighetsboxar vet en tjuv aldrig när någon kan komma till dessa postboxar för att hämta deras dagliga post.

Eftersom fastighetsboxar har säkra och smarta utformningar behöver inte de boende oroa sig att en tjuv kommer att stjäla deras post vilket annars kan utgöra ett stort problem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!