Varför Bygga Förråd? Fördelar med att Bygga Förråd

Funderar du på att bygga förråd? Ett förråd kan bringa många fördelar till ditt hus och din tomt.

Generellt sett ökar inte förråd värdet på ditt hem så mycket men de kan fortfarande vara värdefulla och praktiska tillskott som du får stor användning för. Vissa typer av skjul kan dock öka ditt hems värde och göra det mer attraktivt för potentiella köpare. Låt oss komma igång och lära oss mer!

Tillför förråd mervärde till ditt hem?

Som vi sa ovan så tillför vanligtvis inte förråd, skjul, eller förvaringsbodar något mervärde till ditt hem, men det finns vissa typer av förråd som kommer att ge mervärde. Tänk på att motsatsen också är sant; vissa typer av skjul kan förringa värdet på ditt hem.

Förråd som ger mervärde till ditt hem

Förvaringsbodar som ger extra boyta

Om ditt förråd faktiskt lägger till extra bostadsyta till ditt hem, till exempel ett sovrum eller liknande eller svärsvit, beror det på värderingsman, utrymmets skick, om det är beboeligt och om det har rätt tillstånd kan tillföra värde till ditt hem.

Det finns vanligtvis tre typer av skjul: ett traditionellt skjul för att förvara verktyg och din gräsklippare, ett uthus, eller mer av en bostad såsom attefallshus för extra boendeutrymme.

Den [sistnämnda typen av skjul som ger extra boyta] kan lägga till ett stort värde eftersom att det klassas som en faktisk bostad.

Förrådsbodar med ett mindre hem

Om ditt hem är mindre och har begränsat lagringsutrymme, kan en förvaringsbod eller förråd tillföra ett visst värde, men det kommer också att lägga till säljbarhet till ditt hem. Det är dock svårt att mäta hur mycket ett skjul tillför. För mindre hus kan ett skjul ha ett visst värde, men värdet kommer bara att vara runt 1 till 2% av det totala värdet på fastigheten.

Hem utan garage eller ett litet garage

Om ditt hem inte har något Samma som senast 1h? eller ett mycket litet garage, kan en välskött förvaringsbod ge det extra utrymme som behövs för att förvara alla föremål och verktyg som du normalt skulle lagra i ditt garage.

Ett specialbyggt skjul som matchar ditt hem

För att tillföra mest värde till ditt hem, skräddarsy ditt förråd för att matcha ditt hem. Till exempel, om ditt hem är vitt med blå klädsel, se till att ditt skjul är målat i samma färger. Ett annat sätt att matcha ditt skjul är genom att få det att passa in i landskapet på din bakgård. Till exempel, om du har en trädgård i gammal engelsk stil, välj sedan ett pittoreskt förvaringsskjul som passar in i detta tema.

Förvaringsbodar som inte är välskötta

En förvaringsbod som faller isär, rostar eller ruttnar kan minska värdet på din fastighet. Det blir också mindre attraktivt för eventuella potentiella köpare. De kommer att se ditt skjul som ett problem samt ett ansvar som de kommer att behöva ta tid och pengar att ta bort om de köper din fastighet.

Förvaringsbodar av lägre kvalitet

En billigare förvaringsbod som inte har byggts väl kommer inte att tillföra värde till ditt hem och kan till och med ta bort värdet.

Förrådsbodar som inte har tillstånd

Om du byggde din förrådsbod utan rätt tillstånd, kan din bod också vara ett problem. Din kommun kan när som helst begära att den tas ner om den ställts upp utan rätt pappersarbete eller utan att följa riktlinjerna för att bygga förrådsbodar.

Förvaringsskjul kan öka säljbarhet till ditt hem

Även om ditt förråd kanske inte ökar försäljningspriset för ditt hem kan det fortfarande hjälpa dig att sälja ditt hem genom att öka dess säljbarhet. Om ditt hem har samma pris som ett annat, kan ett attraktivt förvaringsskjul av hög kvalitet göra ditt hem mer eftertraktat än ett annat hem som inte har en förvaringsbod.

Genomsnittlig kostnad för skjul

Den genomsnittliga kostnaden för att bygga förvaringsskjul cirka 30.000, med det typiska intervallet mellan 15.000 och 40.000 kr. Du kan dock hitta billigare skjul av lägre kvalitet för så lite som 5.000 och du kan spendera upp till 70. 000 eller mer på ett förstklassigt, stort, anpassat skjul. Om vi talar om faktiska bostäder såsom attefallshus som egentligen är något helt annat kan kostnaden börja på 500.000 och gå upp till över en miljon.

Priset på ditt skjul beror också på vilken typ av material den är konstruerad av. Metallskjul kostar i genomsnitt mellan 3000 och 20.000, vinylskjul kostar i genomsnitt mellan 8000 och 50.000 medan träskjul kostar i genomsnitt mellan 6000 och 30.000.

Slutsats

Om du investerar 30 000 till 50 000 på ett skjul av hög kvalitet som är designat för att vara ett extra bostadsutrymme, då är din investering väl värt det eftersom denna typ av skjul kan lägga till upp till 150 000 till värdet på ditt hem.

Om ditt nuvarande skjul är nedslitet, oattraktivt och krockar med stilen i ditt hem kan det vara ett bra tillfälle att överväga att ersätta den med en som ger säljbarhet och användbarhet.

Så om du planerar en flytt inom en snar framtid bör du antingen överväga att investera i en bod som har extra boyta för att öka värdet på ditt hem eller investera i en typ av bod som är portabel och du skulle vilja ta med dig.

Kan bristande förvaring påverka fastighetsvärdet negativt?

Kort sagt, ja, men det kan ofta vara en indirekt orsak som påverkar fastighetens värde.

Förvaring spelar en stor roll. Det råder ingen tvekan om det, hus som är fria från röra är lättare att sälja … och kommer ofta att uppnå högre försäljningspriser än de som inte är det.

Naturligtvis finns det ett tak för alla bostäder som bestäms av faktorer som läge och storlek, men små detaljer som att presentera fastigheten väl kan definitivt pressa köpeskillingen norrut.

Varför har förvaringsutrymme blivit så värdefullt?

Två saker har förändrats dramatiskt under de senaste 50 åren: fastigheternas storlek har minskat, medan de saker vi äger har vuxit.

För varje decennium som gått har fastighetsutvecklare gjort nybyggda bostäder mindre, men husägare och hyresgäster har i allmänhet ett större antal ägodelar att lagra nu för tiden. Det är därför inte konstigt att förvaring står högt på allas “måste-ha”-lista när man tittar på fastigheter.

Så nu vet vi varför lagring är av högsta vikt i många fastigheter, det är dags att utforska några av sätten på vilka du kan öka lagringsutrymmet i ditt hem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!