Varför Bygga Växthus? 10 Anledningar till Att Skaffa Växthus

Konceptet med växthusodling har blivit mycket populärt över hela världen under de senaste åren. För individer som älskar ekologiska, egenodlade grönsaker och frukter är att bygga ett växthus ett perfekt sätt att odla dina grödor i en säker miljö. Oavsett om du bor på landsbygden eller i tätort är det en bra idé att bygga ett växthus för alla som älskar jordbruk.

Som en entusiastisk trädgårdsmästare har du förmodligen funderat på att lägga till ett växthus till din fastighet under en tid för att förbättra din trädgårdsskötsel.

Ett växthus skulle vara en stor hjälp för att göra verklighet av odling året runt och erbjuda ett betydande skydd mot de rådjur och skatedjur som ser din trädgård som en gratis buffé. Men visste du att det är mycket enklare och prisvärt att bygga ett högkvalitativt växthus än du kanske har föreställt dig? Låt oss överväga några viktiga skäl till att du behöver ta steget och lägga till ett växthus till din fastighet nu.

1. Skyddar mot kyla och snö, eller för mycket sol

Alla har inte fördelen av att sällan få snö – som i Sverige, men ett växthus säkerställer att dina växter aldrig kommer att utsättas för de iskalla vita sakerna. Om du värmer upp ditt växthus kan du odla och mogna tomater, starta plantor och till och med skydda många växter hela vintern utan extra uppvärmning. Ett växthus är också perfekt för att odla färska salladsgrönsaker genom vintern!

Men hur är det med det överflöd av solsken under de varmare månaderna? Blir inte ett växthus olidligt varmt inuti? Inte alls. På sommaren, med tillägg av skuggduk, bland andra praktiska tilläggsfunktioner för klimatkontroll, kan ditt växthus förbli den perfekta temperaturen för att odla alla dina favoritgrönsaker och växter utan att riskera att grilla dem levande! Du kan till och med uppgradera ditt växthus till full automation, vilket ger värmeaktiverade ventilationsöppnare och termostataktiverade fläktar för att erbjuda bekymmersfri ventilation även när du inte är hemma.

2. Ditt vapen i kriget mot skadedjur

Som trädgårdsmästare är du alltid mån om att hålla skadedjur och vilda djur borta från dina växter, särskilt dina matväxter som tomater, paprika och ömtåliga örter. Ett växthus är en trygghet som djur och många insekter inte lätt kan bryta! Förbi är de dagar då kaniner och andra djur förstör dina mest värdefulla växter. När de odlas i växthus är de skyddade.

Detta skydd sparar dig också pengar över tid. Som du vet kan det vara ett dyrt sätt att odla dina egna produkter eller prydnadsväxter att köpa större växter från din lokala plantskola eller trädgårdsanläggning, men paket med frön är mycket billiga. Ditt växthus gör att du kan starta så många fler växter från frö än du hade föreställt dig möjligt. Faktum är att du sannolikt kommer att ha ett sådant överflöd av växter och resulterande produkter att du kan sätta upp en vägkant och göra en vinst!

3. Konsekvent trädgårdsarbete

Genom att bygga ditt eget växthus kommer du  med rätt tillbehör att att kunna odla frukt och grönsaker året runt, även under vintern. Dina grödor kommer att skyddas från hårda klimat som överdrivet regn och extrema temperaturer. Även under torkan kommer dina grödor att överleva fint.

4. Optimal miljö

Ett växthus är generellt sett varmare än utomhus eftersom ljuset som kommer in genom plasten eller glaset förvandlas till värme i samma ögonblick som det värmer en fast yta. Växthuset säkrar en lämplig mängd vattenånga och värme som säkerställer att rätt mängd värme och fukt upprätthålls inne i växthuset.

Växter älskar varma och fuktiga miljöer. De älskar också att vara inlåsta på ett säkert sätt från omvärlden där gnagare, insekter och andra djur skulle skada dem. Genom att bygga ett växthus kommer dina växter att trivas i en miljö som gynnar dem och förbättrar deras tillväxt.

5. Spara pengar på mat

Effekten av den globala uppvärmningen kan märkas överallt. Förändringar i klimatförhållanden och nederbördsmönster har påverkat produktionen av viktiga livsmedel som frukt och grönsaker. Detta har lett till att den månatliga maträkningen har skjutit i höjden. Genom att bygga ditt eget växthus kommer du att kunna odla dina egna ekologiska frukter, grönsaker och örter och spara pengar som du spenderar i mataffären.

För det andra, med ett växthus, kommer du att ha tillfredsställelsen av att veta att maten på din tallrik är dina egna produkter och att den är fri från skadliga bekämpningsmedel. När din familj är frisk kommer du att kunna skära ned på sjukvårdskostnaderna och kanalisera dessa pengar för att uppnå ekonomiska mål.

6. Att starta ett företag

Om du brinner för jordbruk kan du göra din hobby till en lukrativ affärsverksamhet. Du kan generera en inkomst från ditt växthusbruk genom att sälja dina produkter till både den lokala och internationella marknaden. Under lågsäsong kan gurkor, jordgubbar, tomater och snittblommor ge en anständig summa pengar. Börja med att göra lite marknadsundersökningar för att ta reda på hur marknaden ser ut i ditt område. Forskningen kommer också att hjälpa dig att analysera konkurrensnivån. Du kan också välja att bygga ett mindre växthus och uppgradera det när ditt företag växer.

7. Erbjuder en trevlig arbetsmiljö

Klimatkontroll i ditt växthus med automatiserade ventiler och fläktar som hjälper till att hålla innemiljön idealisk för odling året runt är ett praktiskt tillskott för ditt växthus. Vad du kanske inte har tänkt på är att den här miljön är trevlig att arbeta eller bara spendera tid i. Växthustemperaturer inomhus är vanligtvis ganska behagliga oavsett årstid. Dessutom filtreras det mjuka, diffusa ljuset genom vårt 8 mm kraftiga polykarbonatväxthusmaterial i våglängder som växter föredrar. Dessa ljusnivåer är kända för att höja humöret även för människor – särskilt under vintermånaderna när många lider av säsongsbunden störning (SAD). Ett växthus är bra för din hälsa!

Flera bekvämlighetsalternativ i våra växthus gör det enkelt att utföra dina vanligaste trädgårdsuppgifter och lagra alla dina växter. Färdigbyggda växtbord som är optimerade för luftflöde och krukbänkar som ger robusta arbetsytor plus förvaring, kan läggas till ditt växthus vid installationstillfället. Dessa tillbehör är byggda för att passa perfekt och på bästa sätt utnyttja det tillgängliga utrymmet i ditt växthus, så du vill definitivt överväga att lägga till dem.

8. Tillför värde till din fastighet

Medan många fortfarande är ute på hur mycket direkt monetärt värde ett växthus kommer att tillföra ditt totala fastighetsvärde bara genom sin existens, har det potential att tillföra avsevärt värde genom sin funktion. Hur så? Det är sant att bra landskapsarkitektur runt din fastighet tilltalar bostadsköpare och tillför värde för återförsäljning, enligt flera källor.

Ditt växthus ger dig den perfekta platsen att inkubera nya landskapsplantor och ömtåliga trädplantor som gör att du kan uppgradera och förbättra din landskapsplanering till en mycket lägre kostnad än att köpa plantor från en plantskola. Även om du har professionell design- och installationshjälp, kommer odling av dina egna landskapsväxter att spara pengar och ge en ovärderlig känsla av prestation.

Med sin solida och genuint underhållsfria konstruktion ger våra Backyard Unlimited-växthus ett enastående värde som andra fristående växthus inte kan matcha. Vad är det som skiljer våra mönster?

9. Öka din produktion

På tal om trädgårdsskötsel hela säsongen, att äga ett växthus innebär också att du kan öka din växtproduktion, eftersom det låter dig odla alla sorters växter under hela året.

Inte bara det, men chansen är stor att dina skördar kommer att bli mycket större eftersom den varma temperaturen inuti kan uppmuntra/accelerera växternas tillväxt.

Du är fri att skapa den perfekta odlingsmiljön för alla växter du vill ha, för att maximera din skörd.

10. Allt-i-ett trädgårdsställe

En annan fördel med att äga ett växthus är att du kan ha ett särskilt område för din trädgårdsskötsel och odling. Detta låter dig odla allt från blommor till grönsaker och andra växter. Du kommer att kunna förvara dina trädgårdsredskap och utrustning på ett och samma ställe

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!