Varför du bör tänka på dina transportalternativ – Köksrankning

Vilka är dina transportalternativ? Det här kan vara en fråga du aldrig riktigt har tänkt på, men den är viktig. Sättet som du kommer till jobbet varje dag har en inverkan på miljön, din hälsa och hur mycket pengar du spenderar varje månad. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera fördelarna med att använda kollektivtrafik framför att köra bil.

Innehåll

  • 1 1. Fördelarna med Kollektivtrafik
  • 2 2. Hur man Spara pengar med kollektivtrafik
  • 3 3 Vilka är nackdelarna med att använda kollektivtrafik?
  • 4 Slutkommentarer

1 . Fördelarna med kollektivtrafik

Fördelarna med kollektivtrafik är enorma. Om du tänker på transportalternativen, kan det vara lätt att avgöra vilket alternativ som är bäst för dig genom att titta på din daglig rutin och fördelarna/nackdelarna med varje val.

Om du vill spara pengar kan du överväga kollektivtrafik. Även om den initiala kostnaden för att köpa ett tunnelbanekort eller busskort kan vara orimligt, kommer att använda det dagligen att spara dig med tiden.

Om du försöker minska ditt koldioxidavtryck på denna jord, är kollektivtrafiken ett utmärkt sätt för dig att göra det. Istället för ett stort koldioxidavtryck från alla bilar på vägen kan många människor som åker kollektivtrafik på ett ställe ha minimal inverkan på klimatförändringarna.

Dessutom är det bra för din hälsa att använda kollektivtrafik. Inte bara kommer du att bränna kalorier genom att gå upp och ner för trappor eller stå istället för att sitta bakom ett ratt, utan det är också ett bra sätt för dig att träffa nya människor. Många städer har samhällsgrupper på bussar och tunnelbanor där de kan dela sina erfarenheter med andra, vilket skapar en intressant konversation eller anslutning.

2. Hur man sparar pengar med kollektivtrafik

När du funderar på hur du kan spara pengar med kollektivtrafik finns det flera saker du bör tänka på.

För det första, om din stad har ett tunnelbanekort för busskort, är det viktigt att du köper ett så att varje gång du går på tunnelbanan eller i någons bil istället för att gå, kostar det mer pengar.

Dessutom, om det finns tidiga morgon- eller sena kvällstimmar där kollektivtrafiken inte går, bör du överväga att köpa en cykel. Detta gör att du kan träna medan du pendlar och samtidigt spara pengar. Du kan kolla din lokala cykelaffär efter prisvärda cyklar som kanske passar dina behov bäst.

Slutligen, se till att när du kliver på tåget eller bussen köper du ett dagspass så att det inte kostar extra pengar varje gång du byter från en linje till en annan.

Alla dessa saker kan läggas ihop med tiden och möjliggöra fler besparingar i din dagliga rutin samtidigt som du får tillgång till transport.

3. Vilka är nackdelarna med att använda kollektivtrafik?

Även om det finns många fördelar med att åka kollektivt är det viktigt att du också kommer ihåg nackdelarna.

För det första, om din stad eller stad inte har ett bra kollektivtrafiksystem på plats, kommer kollektivtrafiken i bästa fall att vara obekvämt och i värsta fall frustrerande. Detta kan innebära att man väntar långa perioder under dåliga väderförhållanden eller till och med betalar extra pengar för att ta en taxi istället.

En annan nackdel är att kollektivtrafiken inte är tillgänglig överallt. Om du inte bor eller arbetar nära en busshållplats eller tunnelbana kommer det att bli svårare för dig att ta dig runt i staden och utföra dagliga uppgifter som att hämta lunch från din favoritrestaurang.

Till sist, om någon annan kör dig runt, gör du inte någon av de ovan nämnda sakerna som kan hjälpa till att spara pengar. Även om det kan vara bekvämt att låta någon köra dig överallt, ta hänsyn till hur mycket de tar för bensin eller parkering och om din resa skulle ha varit billigare om du tog kollektivtrafiken.

Även om det finns många fördelar/nackdelar med att använda kollektivtrafik, beror allt på din personliga livsstil och vad du hoppas kunna åstadkomma genom att byta över till detta resesätt. När du väl har analyserat fakta kan det vara mycket lättare att fatta ett beslut om vilken metod som är bäst för dig.

Slutanteckningar

Sammanfattningsvis, även om det finns vissa nackdelar med att använda kollektivtrafik, är det viktigt att du också tänker på fördelarna.

En av dessa fördelar är att minska ditt koldioxidavtryck på denna jord. En annan fördel skulle vara att spara pengar antingen på en daglig basis eller över tid genom att köpa saker som busskort istället för taxi när det är möjligt. Dessutom kan kollektivtrafiken hjälpa dig att träffa nya människor och ge dig en chans att umgås på sätt som inte skulle vara möjligt med andra resesätt. När det kommer till kritan måste du göra val som är bäst för din livsstil och vad som är viktigast.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!