Varför Inreda med Designmöbler?

Att ha ett intressere för hemmet, inredning och designmöbler hör idag knappast till ovanligheterna. Om vi inte rådde om vårt hem innan, så har en global pandemi med konstanta rekommendationer om att hålla sig hemma, i alla fall fått oss till att få upp ögonen för hemmet och dess inredning. För många har det blivit allt viktigare att inreda efter smak men också med kvalitet och möbler som inte går ur tiden, så vart hittar man dessa?

Om man är illvillig hade man kunnat avfärda idéen om att inreda hemmet med designmöbler som en trend. Men det är faktiskt inte bara en trend som kommer gå går, så som tillexempel klädtrender om det är trendigt med magtröja eller ej gör.

För med designmöbler är själva den fundamental idén just att dessa möbler, dess kvalitet och design, ska hålla över lång tid, helst från generation till generation. Även om en del möbler som är designade självklart också går i vissa trendiga stråk så är dessa fortfarande en investering som förhoppningsvis kommer att hålla under lång tid. 

Kvalitet över kvantitet 

I Sverige har designmöbler och speciellt danska designmöbler länge varit populärt. Men vad är det då som lockar med att inreda med designmöbler? Framför allt handlar det om den ovannämnda kvaliteten över kvantiteten. I stället för att konsumera hej vilt en massa möbler som man kanske inte är i hundra procentigt behov av, kanske inte är exakt det man egentligen vill ha, eller som egentligen passar in i ens hem.

I stället för den typen av konsumtionsslöseri kan man köpa färre möbler, i bättre kvalitet, i en design som man verkligen älskar. Det gör att dessa möbler blir någonting som man kommer att använda under många år, slita och älska, i stället för att bara stå där och vara en i mängden.

Dessutom finns det massvis med designmöbler att hitta på auktion och vintage. Det är alltså möjligt att scouta fram en designklassiker till en billigare peng om man har tur. Det säger inte bara någonting om kvalitet på möblerna, hur dessa håller under lång tid, utan också om hur designen faktiskt fungerar år efter år. Därför går det inte att avfärda designmöbler i hemmet som någonting som bara är trendigt idag, utan snarare är det ett hållbart sätt att inreda sitt hem på. Och det är precis därför det är en bra idé att inreda med designmöbler. 

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!