Värmdö inviger Byggnationen av Det nya Kulturhuset

Värmdö kommun har meddelat att byggnationen av deras nya kulturhus officiellt kommer att inledas den 3 juni, sammanfallande med Värmdöfestivalen. Kommunen tar över Porslinsfabriken för projektet, markerande inledningen på en spännande ny fas för området​.

Det nya kulturhuset, beläget på Tyra Lundgrens väg 19 i Gustavsberg, förväntas stå klart under våren 2024. En invigningsceremoni kommer att hållas den 3 juni kl. 11 för att fira det första spadtaget. Miranda Ahlers, nämndordförande, och kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas kommer att närvara vid ceremonin för att markera starten av byggprocessen.

Festligheterna kommer att inkludera välkomsttal av kultur- och bibliotekschef Giovanna Jörgensen och dansuppträdanden av Kulturskolan. Besökare kommer också att ha möjlighet att se insidan av byggnaden, se bilder och materialprover, och ställa frågor och komma med idéer under speciella rundturer som ordnas av Porslinsmuseets vänner​.

Målet med det nya Kulturhuset är att skapa en mötesplats för alla Värmdös medborgare, med faciliteter som ett bibliotek, mötesrum och lokaler för dans, musik, drama, teater och kreativa aktiviteter​.

Kultur- och bibliotekschef Giovanna Jörgensen förklarade att den gamla porslinsfabriken kommer att bli ett centrum för liv och kreativitet. “Här kommer Värmdös invånare att möta kultur i alla dess former och även vara medskapande kring utbudet i huset. Vi ser fram emot att samverka med föreningar, privatpersoner och näringsliv i att skapa ett kulturhus för alla”​.

Värmdö kommun kommer att ge löpande uppdateringar om projektet på Kulturhusets projektsida​. Denna invigning markerar en betydande milstolpe i Värmdös strävan att främja kreativitet och gemenskap inom sin gemenskap.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!