Vårstädning: Hur du gör en Garagestädning

Våren har kommit – vädret blir varmare, blommorna och träden blommar och det är dags att öppna upp huset och vädra ut den långa vintern. En av de första platserna att ta sig an för en fantastisk vårstädning är garaget. Detta kan verka skrämmande, eftersom garaget är den bästa platsen för mycket skräp. Faktum är att många människor inte ens kan parkera sina bilar inne!

Detta stora jobb kan göras enklare genom att dela upp det i mindre steg, och belöningarna för att avsluta kan inte underskattas. Genom att befria dig från skräp och smuts som förmodligen har samlats i ditt garage hela vintern kan du göra hela ditt hus till en mer bekväm och avkopplande plats att vara på! Följande råd kan hjälpa dig att städa och organisera ditt garage på ett sätt som ger dig utrymme du aldrig visste att du hade!

Ut med det gamla

En av de första sakerna att göra med ett garage under vårstädning ärrensning. Garaget har många roller—lagringsutrymme för säsongsbetonade föremål , förvaring för utomhusredskap eller rekreation, eller extra förvaring inomhus, och ibland finns även tvättmaskiner eller extra skafferiutrymme här.

Som ett resultat tenderar den att samla in mycket gamla saker som bara samlar damm eller mögel. Det här är inte bara dåligt för att skapa röran, men att andas in allt detta kan göra dig sjuk. Experter rekommenderar att du delar upp ditt garagebyte i några högar, inklusive sådana som är märkta för återvinning, donation och slängning.

Ha en plan

När du har rensat bort skräpet är det dags att titta på vad som finns kvar och bestämma dig för hur du vill förvara det. Att gruppera liknande föremål tillsammans, som sportutrustning, cyklar, trädgårds- och trädgårdsredskap, och semesterdekorationer kan göra detta mycket enklare. Detta kan också ge dig en uppfattning om huruvida du behöver förvaringsbehållare eller -skåp, och hur stora de behöver vara.

Förvara inte i kartong

Förvaring i ett garage är lite knepigt eftersom det mesta av huset är isolerat, men garaget är i allmänhet inte luftkonditionerat och har många luckor som de kan komma in i.

Vädret kan orsaka fukt och mögel medan djur kan bygga bo i de saker du har förvarat. Detta kan enkelt undvikas genom att använda plast- eller metallförvaring istället för kartong. Kartong är porös, absorberande och insekter och ohyra tenderar att lägga ägg eller häcka i den.

Använd hängande utrymme

Utrymme på tak och väggar kan hjälpa till att spara utrymme på golvet som du behöver för att gå, sitta eller parkera din bil. Att använda krokar av olika storlekar för cyklar och skotrar kan hindra dem från att röra ihop saker eller hindra resor och parkering. Förvaringsställ kan vara bra för verktyg och sportartiklar.

Återvinn gamla burkar genom att limma fast locken på botten av en hylla och förvara dina smådelar som skruvar och bultar. Vertikalt utrymme blir ofta bortkastat när människor inte använder sina väggar för förvaring. Även hyllor och skåp kan vara högre för att använda höjden på ditt garage!

Glöm inte dörren

Även om garageporten ofta är den mest sedda delen av garaget, är den också den mest förbisedda. Om din garageport är automatisk är det nu ett bra tillfälle att kontrollera motorn och olja in alla växlar som kan ha rostat eller fastnat , men om saker och ting ser röriga eller förvirrande ut där uppe eller om du inte är säker på vad du gör, anlita en professionell för att göra detta istället.

Att tvätta din garageport kan förbättra utsidan av ditt hem tack vare renligheten och kan göras med en enkel trädgårdsslang och lite diskmedel eller borax. Se till att du rengör insidan också!

Vårstädning inomhus ser ofta att föremål flyttas till garaget, vilket gör detta utrymme till det bästa stället att börja. Det som ser ut som en svår och tröttsam syssla kan resultera i gårdsförsäljning, återanvända varor och att utforska familjens minnen. Nu när våren är här, börja din städning genom att följa ovanstående tips och förvandla ditt garage till ett produktivt utrymme!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!