Viktiga steg för att Förbereda innan du ska Köpa ett Hus

Att köpa hus kan vara otroligt spännande, och det anses vara en stor milstolpe för de flesta vuxna. Men ingen har någonsin sagt att husjakt var lätt – i själva verket innehåller processen vanligtvis många utmaningar som kan sätta även de mest balanserade och optimistiska människorna på kant.

Men det finns ingen anledning att misströsta! Du kan minska stressen och den oro som ofta förknippas med husjakt genom att ta ett organiserat och proaktivt tillvägagångssätt. Vi har tagit fram en guide som kan hjälpa. Se: våra sex viktiga steg för att förbereda dig för husjakt, så att du kan spara tid, minska oro och öka dina chanser att lyckas.

Kontrollera din kredit

Att känna till din kreditvärdighet är viktigt om du planerar att göra ett större köp av något slag – och att köpa ett hus är ett utmärkt exempel. Kom ihåg att du mer än troligt kommer att behöva en inteckning för bostaden du planerar att köpa. Det betyder att det är bäst att få ett lånelöfte från banken. När allt kommer omkring, det sista du vill är att försöka lägga ett erbjudande på ett hus och sedan ta reda på att du faktiskt inte är kvalificerad att köpa det.

Att bedöma din kredit kommer att hjälpa dig att räkna ut vilken ränta du sannolikt kommer att få på bolånet du så småningom tar. Oroa dig inte för att kreditprövningar och förkvalifikationer sänker din kreditpoäng heller. Enligt Credit Karma utgör dessa bara “mjuka förfrågningar” och kommer inte att påverka din poäng.

Lär dig budgetera

Innan du faktiskt tar ett bolån måste du ha en klar uppfattning om vad du är bekväm med att spendera på betalningar varje månad. Av den anledningen måste du veta hur du sätter ihop en budget för dig själv. En budget bör tala om exakt vilken storlek på månatlig bolånebetalning du har råd med, vilket i sin tur hjälper dig att undvika att komma över din huvud. Du kan tekniskt sett kvalificera dig för ett dyrare hem än det du tittar på – men det betyder inte att du kommer att ha råd med betalningarna, vilket kan orsaka problem på vägen.

Sök efter en pålitlig fastighetsproffs

Att välja din fastighetsmäklare kommer att vara en viktig del för att säkerställa att din husjakt genomförs korrekt. Mäklaren är personen som kommer att guida dig genom marknaden, hjälpa dig att undvika dåliga affärer och identifiera bra, och kämpa för dina intressen vid förhandlingsbordet – det är åtminstone tanken. De bör också ha ett starkt huvud för siffror och en ärlig läggning. Dessa egenskaper gör att de kan informera dig om potentiella reparations- och uppgraderingskostnader för alla hus du funderar på att köpa.

Ett utmärkt sätt att hitta stark hjälp inom fastigheter är att leta efter en agent eller mäklare som rekommenderas starkt av personer du personligen känner och litar på. Personlighet betyder mycket i fastighetsbranschen, så du vill ha någon som du känner får dig och bryr sig om att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Arrangera dina prioriteringar

Vad vill du egentligen i ett hem? Ännu viktigare, vad vet du att du absolut inte kan leva utan? Dessutom, finns det några potentiella deal-breakers för dig när du letar efter hus? Gör en lista över alla dessa funktioner innan du börjar titta på hus. Annars riskerar du att bli överväldigad av det första hem du ser. Håll dig till dina vapen och vet vad du vill ha i förväg. Det hjälper dig att inte bli övertalad till något som inte riktigt uppfyller dina behov.

Bestäm din ideala marknad

Letar du efter en plats i ditt nuvarande kvarter, någon annanstans i staden, eller en investeringsfastighet någon annanstans? Att veta svaret kommer att hjälpa dig att spara enorma mängder tid under din sökning. De säger att det är bra att kasta ett brett nät när man är ute efter det mesta, men hem är ett undantag från den regeln. Håll ditt nät smalt så att du kan begränsa din sökning till områden du faktiskt vill äga fastighet i.

Om du planerar att bo i hemmet du ska köpa, tänk på grannskapet – hur rent är det? Hur säkert? Finns det gott om bekvämligheter och saker att göra i närheten? Är det ett bra ställe att uppfostra barn på, eller ett bra ställe att bo när de väl har flyttat ut? Ni som vill köpa en förvaltningsfastighet bör ha olika prioriteringar: hur presterar marknaderna inom detta område? Förväntas de växa under de närmaste åren?

Sätt undan några besparingar

Slutligen, kom ihåg att att äga ett hus inte är en engångskostnad. Bostadsägande kräver konstant underhåll, särskilt om du planerar att hjälpa ditt hem att öka i värde så att du så småningom kan sälja det med vinst. Som sådan är det viktigt att du sparar tillräckligt med pengar för att täcka reparationer och akuta utgifter innan du börjar leta efter ett hem att köpa.

Din väg till bostadsägande kommer utan tvekan att ha vissa hinder som du måste övervinna på vägen. Du kan dock förbereda dig för att hantera dem lättare genom att följa de sex preliminära stegen ovan. Använd dessa strategier när du funderar på att leta efter ett hem, och du kommer att upptäcka att hela prövningen är mycket mindre komplicerad.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!