Vilka reparationer behöver jag göra innan jag säljer mitt hem? – HomeSelf

När du säljer din bostad vill du tjäna så mycket pengar som möjligt på försäljningen. Då är det i ditt bästa intresse att piffa upp fastigheten – men du vill inte spendera så mycket på att renovera att det tär på din vinstmarginal. Därför måste kunniga renovatörer ställa sig två frågor:

  • Hur mycket pengar är för mycket?
  • Var ska dina begränsade resurser spenderas för maximal effekt?

Oroa dig inte – du kan göra kostnadseffektiva reparationer av ditt hem och sälja det för en hög vinst. Här är vilka reparationer du behöver göra innan du säljer ditt hem:

#1. Öka trottoarkanten

En av de första måtten som alla potentiella köpare kommer att bedöma ditt hem efter är dess överklagande. Denna term hänvisar till hur ditt hus ser ut när det ses från gatan för första gången. Det är i princip fastighets-speak för “första intrycksvärde”. Utan wow-faktorn när potentiella köpare först parkerar sina bilar utanför, spelar det ingen roll hur mycket pengar du har spenderat på andra uppgraderingar.

Strukturen

Är ditt tak i bra skick? Hur är det med dina väggar? Om det finns sprickor eller skadade områden måste du ta hand om dem omedelbart – eftersom värme lätt kan läcka in och ut från dessa ställen, vilket minskar hemmets energieffektivitet över tiden. Energieffektivitet är viktigt för köpare. De är inte heller särskilt snygga att titta på, så se till att du inte försöker sälja ett hus med några hål i! Energidepartementet rekommenderar att ditt hem lufttätas för bästa resultat.

The Paint

Alla älskar ett nytt lager färg, så att måla om är definitivt något du bör göra innan du släpper ut ditt hus på marknaden. Ny färg gör att din fastighet sticker ut från de andra på kvarteret, vilket lätt kan locka köpare.

Landskapen

Ett trevligt hem kanske fortfarande inte lockar så mycket intresse från köpare om det är mitt på en knasig gräsmatta, så var också uppmärksam på ditt gräs och dina träd. Om du vill ha en lösning med lägre underhåll som också förbättrar energieffektiviteten för fastigheten, överväg att använda flis istället för gräs för att spara vatten.

#2. Uppgradera kök och badrum

När det gäller insidan av ett hem finns det två områden som renovatörer bör anse som väsentliga: köket och badrummet. Dessa är de två mest populära områdena för ägare att reparera innan de säljer, och de är också två av de mest sannolika att provocera fram högre erbjudanden från köpare (även om data tyder på att köksreparationer är mer effektiva i detta avseende).

Köks- och badrumsrenoveringar kan dock också vara dyra, och du måste se till att de tillför mer till ditt försäljningspris än de kostar sig själva. Åtgärda stora VVS-problem, spreja skåpen och köp nya handtag – men håll dig borta från helt nya bänkskivor i granit och andra dyra jobb. Nödvändiga reparationer och små estetiska justeringar blir mycket mer kostnadseffektiva.

#3. Investera i smarta hemteknik

Majoriteten av tusenåriga bostadsköpare säger att energieffektivitet påverkar deras beslut om att köpa ett hus eller inte, och 44 % av all

konsumenter letar redan efter grönare produkter att använda i sina hem. Att lägga till några miljövänliga smarta hemfunktioner till ditt hus innan du säljer det kan ge dig ett försprång hos många köpare, så överväg att byta ut alla glödlampor i ditt hem med lysdioder eller sätta in en smart termostat.

#4. Anlita en heminspektör

Innan du släpper ut ditt hem på marknaden är det absolut nödvändigt att du anlitar en besiktningsman för att gå igenom det och peka ut eventuella områden som behöver åtgärdas innan du säljer. Först när du har tagit hand om dessa projekt bör du spendera pengar på estetiska funktioner eller extrafunktioner.

Att reparera och uppgradera ditt hem bör vara en viktig del av alla säljares förberedelser, men det är inte alltid lätt att veta var man ska fokusera. Använd det du har lärt dig här för att göra din långa lista över potentiella uppgifter något kortare, och förhoppningsvis kommer du att kunna göra den typ av affär du vill ha. Du kan också kolla in 7 tips för att iscensätta ett hem till salu för mer information om att få ditt hem sålt snabbt!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!