Vilken Amazon Echo Smart Home Hub Passar dig?

Benledningshörlurar är inte bara nyheter längre – det finns praktiskt taget en hel industri baserad runt dem. Av den anledningen kommer många av världens ledande teknikföretag ut med variationer på sina originalprodukter.

Amazon är ett sådant företag. De erbjuder för närvarande sex varianter av det nu världsberömda Amazon Echo, som allmänt anses vara en av de bästa – om inte de bästa—typerna av nav för smarta hem på marknaden. Naturligtvis är inte alla Echo-enheter likadana. Inte på långa vägar, faktiskt. Bara priset på olika Echo-hubbar borde göra det uppenbart (det dyraste Echo kostar cirka 230 USD, medan den billigaste versionen bara kostar cirka 50 USD). Ändå är vissa människor benägna att anta att alla smarta hemnav med Echo-namnet kommer att vara mer eller mindre lika med de andra. Faktum är att ingenting kan vara längre från sanningen.

Att lära dig skillnaderna mellan olika modeller av Amazon Echo kan hjälpa dig att bestämma vilken modell som är bäst för ditt hem. Nedan är en snabb men omfattande uppdelning av för- och nackdelar med varje enhet. Studera upp och se till att du köper en smart hemhub som uppfyller dina unika behov.

Echo Dot

Echo Dot är den mest grundläggande versionen av Echo, och den absolut billigaste. Ändå betyder det inte att den saknar mångsidighet: Echo Dot packar nästan 25 000 funktioner i en enhet som är lika stor som en hockeypuck. Den erbjuder också alla standard Alexa-tjänster som användarna har lärt känna och älskar, inklusive möjligheten att läsa väderprognosen för dig, leverera trafikrapporter och styra kompatibel smart hemteknik.

Att inte ha en skärm innebär naturligtvis att den inte kommer att erbjuda några visuella funktioner – och dess kompakta storlek gör den omärklig när det gäller bästa soundbar-kvalitet. Ändå, för 50 dollar är det ett riktigt fynd. Köp den om du precis ska bekanta dig med smarta hemprodukter.The Echo Det typiska Echo – låt oss kalla det Echo Standard – är fortfarande det första navet som de flesta tänker på när de tänker på smarta nav, och det av goda skäl. Echo Standard innehåller alla funktioner som erbjuds av Echo Dot, och tar till och med med några extra klockor och visselpipor i mixen som att kontrollera din A/C (så länge du kan para ihop den med en kompatibel termostat).

Echo Standard visar verkligen sitt värde på $100 när det kommer till att spela musik – högtalarna är mycket kraftfullare än vad som finns inuti Echo Dot, och Echo Standard kan till och med paras med andra Echo-högtalare för ljud i flera rum. För husägare med befintlig smart hemutrustning och en anständig mängd utrymme är original Echo ett perfekt val.

Echo Tap

Echo Tap är inte så mycket en smart hemhub, utan det är ett sätt att ta med dig Alexa på språng. Denna bärbara högtalare är användbar hemifrån, eftersom det är den enda versionen av Echo som kommer med en inbyggd strömkälla istället för att behöva vara ansluten. Om du reser mycket i områden med Wi-Fi eller vill ansluta Alexa till din smartphone, Echo Tap kan vara ett utmärkt komplement till din befintliga smarta hub.

Echo Plus

För $150 är Echo Plus designad för att ge dig kontroll över så många andra smarta enheter som möjligt. Den gör det genom att fungera som en direkt styrenhet för hela utbudet av enheter som använder Zigbee som sitt IoT-protokoll.

Om det inte betyder något för dig, här är den enkla engelska versionen: andra Amazon Echo-hubbar kan styra olika smarta hemenheter, men det är ofta extra steg eller mellanliggande enheter inblandade. Echo Plus effektiviserar och förenklar den processen, så att du inte behöver ett nav från tredje part för att ansluta de flesta av dina lampor, lås eller andra prylar. Köp det om du vill göra driften av ditt smarta hem så enkelt och användarvänligt som möjligt.

Echo Show

Kalla det gimmickigt, men den visuella displayen som erbjuds av Echo Show har övertygat en massa människor att vårda för sin prislapp på 230 $. Förutom en spännande 7-tums pekskärm kommer denna version av Echo med dubbla 2-tums Dolby-högtalare, som erbjuder en attraktiv uppgradering i bästa soundbar-kvalitet under $200 när du spelar musik. Köp Echo Show om du är en audiofil, vill ha ett visuellt eller taktilt sätt att styra ditt smarta nav och om du har råd.

Kom ihåg: din smarta hub kommer att påverka hur du interagerar med alla smarta hemprodukter du äger, så välj den noggrant. Använd den här guiden för att välja det Echo som passar dina behov bäst, så att du kan njuta av maximal bekvämlighet när du använder din smarta hemteknik.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!