Vilken är den mest Energieffektiva Temperaturen att ha i ditt hus på Vintern?

Vintern är på väg, vilket innebär att människor över hela landet snart kommer att tända sina värmare för att hålla sig bekväma när temperaturerna sjunker. Men många av dessa människor kommer att slösa energi genom att ställa in sina termostater på fel temperatur. Nu är det perfekta tillfället att lära sig hur du ställer in dina termostater för att spara energi och hålla uppvärmningskostnaderna låga.

De mest energieffektiva temperaturerna för Vintersäsongen

Det finns ingen anledning att överhetta ditt hem genom att ställa in termostaten på 21 eller 23 grader. Det är bäst att ställa in termostaten på 20 grader under de kalla vintermånaderna. Att hålla ditt hem vid denna temperatur kommer att hålla dig varm utan att använda för mycket energi, så dina månatliga uppvärmningskostnader bör vara lägre än vanligt.

Det rekommenderas att termostaten sänks några steg när ingen är hemma eller när alla i hemmet sover. Att vrida ned ratten med minst 3-4 grader under dessa tider kan spara en betydande mängd energi. Denna strategi kan också leda till ekonomiska vinster! Det uppskattas att justering av termostaten när ingen är hemma eller när alla sover kan hjälpa dig att spara upp till 10 % på dina elräkningar.

Hur man ställer in energieffektiva temperaturer på vintern

För många människor är vintern den mest hektiska årstiden på året. Det är svårt att komma ihåg att justera termostaten under hela dagen när du är inslagen i julens liv och rörelse. Men lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att implementera denna strategi.

Planera att installera en programmerbar termostat innan vintern kommer. Programmera termostaten för att hålla ditt hem på 20 grader under alla timmar utom när du är på jobbet eller sover. Ställ in termostaten för att automatiskt sänka temperaturen med 3-4 grader under dessa timmar så att du inte behöver göra dessa justeringar manuellt varje dag. Programmerbara termostater är billiga, så den här produkten betalar sig själv innan vintern är över.

Hur man håller temperaturerna konstanta i hela hemmet

Vissa husägare tycker att termostaten säger 20 grader Fahreneit, men det känns mycket kallare i vissa delar av deras hem. Om ett rum är betydligt kallare än ett annat, är det mycket troligt att det behöver mer isolering för att hålla den varma luften i ditt hem.

Att lägga till isolering kommer inte bara att göra det bekvämare att bo i ditt hem, utan det kommer också att minska uppvärmningskostnaderna. Hur? Isolering minskar värmeförlusten, så din värmare behöver inte arbeta lika hårt för att hålla ditt hem på en behaglig temperatur. Eftersom värmaren inte arbetar lika hårt drar den inte heller lika mycket energi. Överväg att ta itu med detta hemförbättringsprojekt innan temperaturerna börjar sjunka så att du kan hålla dig varm till våren utan att slösa energi.

Du är förmodligen van vid att se en topp i dina elräkningar under vintern, men kallt väder behöver inte leda till avsevärt högre räkningar. Följ dessa tips så att du kan använda energi så effektivt som möjligt och hålla dina elkostnader låga i vinter.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!