Vintertips för husägare

Semesterfester, kakbakningsevenemang och familjesammankomster brukar fylla decemberschemat fram till de stora helgerna. Alla dessa händelser gör att husägare frenetiskt städar och förbereder sig innan gästerna kommer.

Utöver städning finns det dock många saker att göra som husägare bör bocka av i sin semesterbostadslista. När du förbereder dig för högtider – och vinterns kyla – följ dessa 12 dagars julvintertips:

13 december

Har du skruvat ner temperaturen på din varmvattenberedare i vinter (eller överhuvudtaget)? Slösa inte energi eller lämna gästerna benägna att bränna sig med varmt vatten! Kontrollera temperaturen på din varmvattenberedare och se till att den är inställd på 120 grader Fahrenheit.

14 december

Om ditt hus är inrett med massor av semesterlampor, gör det lättare att släcka dem varje kväll genom att koppla in dem i en smart kontakt. Internet of Things (eller IoT) låter dig styra lampor, apparater och andra hemarmatur från din telefon eller annan mobil enhet. Du kommer aldrig att glömma att släcka de lamporna igen!

15 december

Kanske är det extremt kallt i ditt område … eller så har du en mild vinter. Om du bor någonstans i landet som är benägen för is och snö, se till att du har gott om utrustning för att städa av dina gångvägar och uppfart. Spadar och salt (eller annan issmältning) är nödvändigheter för att säkerställa att gästerna inte halkar och faller på din fastighet. Snöslunga är också praktiskt, men de är mer av en lyx.

16 december

Under kalla vintrar kan värme strömma ut från dina varmvattenledningar. Isolera de rören så att du inte slösar energi och att vattnet förblir varmt utan att ständigt behöva anstränga sig från din varmvattenberedare. Det är enkelt att isolera, men om du har en gas varmvattenberedare kan du behöva använda olika material … och tänka på rökkanalen. US Department of Energy har alla riktlinjer för säker isolering av dina rör.

17 december

Många gäster betyder mycket kroppsvärme. Se till att cirkulera luften genom att använda en takfläkt, vilket kommer att rädda din VVS från att slå på för ofta. Att använda spisen eller ugnen kommer också att värma upp hemmet. Takfläktar kommer att flytta runt denna värme så att den rostade luften fördelas jämnt.

18 december

Alla älskar ett toastigt hus, men håll dig borta från rumsvärmare. Dessa kan utgöra en brandrisk!

19 december

Håller din VVS dig varm? Finns det några problem? Låt din VVS servas om du inte redan har gjort det. Eller använd semesteruppehållet för att boka en tid efter nyår. Att schemalägga årliga tjänster hjälper dig att fånga upp eventuella problem innan de lämnar dig huttrande … och dessa möten hjälper också till att hålla din VVS-enhet i gott skick.

20 december

Vintersäsong innebär massor av tunga vinterkläder för familjen. Detta kan leda till fylligare tvättmängder och mer tid i torktumlaren. Din torktumlare behöver också servas minst en gång om året för att säkerställa att torktumlarens ventil är ren från skräp och ludd. Torkarbränder är alltför vanliga och regelbundet underhåll av ventilerna är viktigt. Du bör få dina ventiler rengjorda minst en gång om året, men många familjer behöver oftare städningar.

21 december

Värme kan strömma ut genom dina fönster. Under kalla vintrar isolera dessa fönster med en film som fångar värme inuti. Isoleringssatser är lätta att använda och ganska billiga; Men pengarna de sparar kan verkligen öka med tiden.

22 december

Planerar du att använda vedspisen under semestersammankomster? Eldar är rostiga och festliga, men Consumer Reports påminner husägare om att få sina rökkanaler och eldstäder servade varje vinter.

23 december

Consumer Reports rekommenderar också att husägare inspekterar träd för döda grenar varje vinter. Du vill inte att en lem ska vara så skör att den knäpper och faller på en grannes hem … eller på grannen. Döda träd är ett ansvar. Klipp döda grenar.

24 december

Din vind kan leda till att kall luft fastnar i huset och får VVS att arbeta övertid. Money Talks News råder husägare att ordentligt isolera vinden. Det här kan vara ett gör-det-själv-jobb (om du är kunnig) eller bara anlita en professionell. Oavsett vilket kommer isolering av det översta rummet i hemmet att spara energi…och pengar!

Around the Home News

Veckorna fram till semestern bör också leda till att husägare genomför en energirevision i hemmet. En granskning kommer att hjälpa till att upptäcka energiavlopp och korrigera dem, vilket leder till besparingar och mindre energiförbrukning. Gå runt i hemmet och inspektera uttag för oanvända apparater och prylar.

Nätsladdar bör inte överbelastas, och de bör definitivt inte anslutas till en annan grenuttag. Detta kallas daisy chaining och kan leda till brand.

Titta under diskbänkar efter rör- eller ventilläckor också. Ventiler håller inte alltid för evigt, speciellt om du bor i ett område som har hårt vatten. Var noga med att kontrollera röret som leder till varmvattenberedaren också.

Se till att varje armatur lyser med en LED-lampa. Glödlampor är svåra att hitta nu, men vissa husägare kanske fortfarande har dem kvar.

För att göra hemenergibesiktningen ännu enklare kan du ladda ner HomeSelfe-appen. Detta gör att du kan gå rum för rum och utvärdera din energianvändning. Appen hjälper dig också att hitta pengar som sparar rabatter i ditt område.

Semestern är en hektisk tid för många husägare. Mellan semestershopping, matlagning och löpning till evenemang i skolan eller jobbet måste många ofta hitta tid för att se till att deras hem är förberett för sammankomster och vintervädret. Energibesiktningar i hemmet kan hjälpa husägare att upptäcka energiavfall i sitt hem. Veckorna fram till semestern kan vara en bra tid att schemalägga välbehövliga hemtjänster för VVS, torktumlare eller öppen spis. Det här är också tiden att se till att du är utrustad med de verktyg du behöver för att bekämpa vintervädret – spadar, issmältning och en snöslunga. Glöm inte att skära ner döda lemmar och, naturligtvis, bara säga “nej” till rumsvärmare.

Du kanske inte kan bocka av alla föremål från din hem-för-helgen att göra-lista. Men använd den här tiden för att boka underhållsmöten och planera för att göra de ändringar som behövs för att hålla ditt hem lyckligt under semestern.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!