XL-BYGG förstärker sin position i Stockholm genom inkorporering av Woody Åkersberga

XL-BYGG, Sveriges ledande bygghandelskoncern, har tagit ett steg framåt i sin tillväxtstrategi genom att förstärka sin närvaro i Stockholm. Woody Åkersberga, en populär bygghandel belägen i nordöstra delen av Stockholms län, kommer att bli en del av XL-BYGG-familjen från och med den 1 oktober 2023.

Johan Stridsberg, VD för Woody Åkersberga, uttryckte entusiasm över övergången. “Det känns spännande och roligt. Vi tror på framtiden tillsammans med XL-BYGG och vi tror även på styrkan med Mestergruppen. Det starka varumärket XL-BYGG skapar för oss enorma möjligheter för framtiden och det ger oss rätt förutsättningar för att skapa en bra tillväxt för oss”.

Woody Åkersberga är känt för att betjäna både professionella byggare och hemmafixare, med ett särskilt fokus på dem med semesterbostäder i området. Affären drivs av tre delägare, Johan Stridsberg, Ulrika Svensson och Pia Mårdh. De har gjort betydande investeringar i sin brädgård, uppgraderat stora delar av sin truckflotta till eldrift och har fyra egna bilar samt fartyget Harald för att sköta leveranser ut till kunder och i skärgården.

Stridsberg ser fram emot den fortsatta tillväxten med XL-BYGG. “Vi har planer för att fortsätta växa och öka vår omsättning. Kommunen och närområdet växer och har gjort så nu under flera år men det finns fortfarande enorma möjligheter framåt, även ute i skärgården. Vi ser nu fram emot att börja arbetet med omprofilering för att vara startklara till oktober”.

Denna senaste tillväxt ligger i linje med XL-BYGGs strategi, som inkluderar planer på att utöka till 120 butiker innan utgången av 2023. “Att välkomna nya medlemmar ligger i linje med vår strategiska plan, där det även ingår en större plan för Stockholm. Woody Åkersberga passar mycket väl in i den och jag är glad över att få välkomna de till familjen och kedjan. De kommer in som drivna entreprenörer och kan bidra med nya insikter och engagemang vilket är en stor del av vårt DNA. Vi fortsätter även vår tillväxtresa som är en viktig del av vår framtid”, säger Carl Littlewood, kedjechef XL-BYGG.

Med denna utveckling kommer XL-BYGG att fortsätta att stärka sin position på byggmarknaden och ytterligare utöka sin omsättning i Stockholm.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!