10 mest Effektiva Sätt att Förbättra Säkerheten för din Garageport

Garaget är ofta separat från hemmet, vilket gör det sårbart för stöld, till skillnad från resten av huset.

Husägare tenderar att oroa sig mer för sina värdesaker inomhus och mindre för vad de har i garaget. Sanningen är att inbrottstjuvar är medvetna om detta faktum, och de använder det till sin fördel.

Hur ofta blir människor rånade när de lämnar garageporten öppen? Oftare än inte, kanske. Enligt International Association of Certified Home Inspectors (InterNACHI) tar sig cirka 7 procent av inbrottstjuvarna in eller flyr genom garageporten. Det är något att hålla ett öga på.

Du kan hitta människor som investerar en förmögenhet på att upprätthålla säkerheten för sina dörrar, ingångar och utgångar rutter. De gör misstaget att ignorera sina garageportar.

Som husägare är det utan tvekan högsta prioritet att upprätthålla ditt hem och din familjs säkerhet, mer anledning till varför du bör vara uppmärksam på din garageport lika mycket som alla andra delar av huset.

Hur du förbättrar säkerheten för din garageport

Vi kommer att diskutera utförligt effektiva sätt att förbättra din garageports säkerhet för att slå inbrottstjuvar i deras spel. Låt oss djupdyka!

1. Rörelsedetekterande ljus

Hur härligt det är att ha ett belysningssystem som lyser starkt när någon kommer nära din garageport. Rörelseljus kan skrämma bort potentiella inbrottstjuvar och varna dig om att någon är i närheten.

Det första steget att ta när du försöker stoppa upp din garagesäkerhet är att ha ett ljudsystem. Inbrottstjuvar har lätt att navigera genom natten som täckmantel. Att installera några exteriöra strålkastare med rörelsesensorer är därför en spoilervarning för deras uppdrag.

2. Frostat/tonat fönster

Fönster tillåter ljusstrålar att komma in i ditt garage; tyvärr kan inbrottstjuvar använda detta som ett tillfälle att kika och se om det finns något värdefullt de kan stjäla.

Att lägga till ett tunt lager av frost eller nyans kan göra ditt fönster genomskinligt och hindra någon från att se igenom samtidigt som ljuset släpps igenom.

Billiga fönster är ett enkelt mål eftersom de lätt kan slås sönder för att ge inbrottstjuvar enkel åtkomst. På samma sätt tillåter extra stora fönster inbrottstjuvar att ha en tydlig bild av exakt vad som finns i ditt garage.

3. Smart öppnare

Ett av sätten att säkra din garageport är att installera en smart dörröppnare. En smart öppnare passar om du ofta glömmer att stänga din garageport; med din smartphone kan du låsa eller låsa upp dörren. Den här enheten har en app som är synkroniserad med din smartphone för att få varningsmeddelanden när din dörr är öppen.

4. Ytterligare lås

Lås rekommenderas för garageportens säkerhet, att lägga till mekaniska lås för extra skydd kommer inte att skada dig. Smarta lås kanske inte är 100 % tillförlitliga eftersom de är benägna att hackas av proffs, i vilket fall mekaniska lås kommer att fungera som en tillräcklig förstärkning.

Om du tänker lämna hemmet på semester under en längre tid kan du lita på att de mekaniska låsen gör susen när du är borta.

5. Rånsimulering

Det här kan låta konstigt men att försöka bryta igenom din garageport kan ge en inblick i de svaga länkarna du har i ditt hem. Tänk som en inbrottstjuv och observera runt ditt garage. Ställ dig själv frågor som “hur kan en inbrottstjuv bryta sig in?” Gör detta på dagen och på natten för att få ett bättre perspektiv på hur hård din säkerhet är.

6. Kvalitetsportar

Att göra ett avgörande val av din garageport är av största vikt. Ståldörrar ger bättre säkerhet än alternativ i trä eller aluminium. Det är viktigt att använda rätt material.

Byt ut gamla dörrar som blivit rostiga och knarriga; inbrottstjuvar kan lätt manövrera dem. Och om du observerar något gap eller brott på dörren, fixa dem utan att tveka.

Hantera din garageport som om du skulle underhålla din ytterdörr eftersom en dörr av låg kvalitet kan slitas isär med en spark. Så en väldesignad garageport är en bra investering för bästa hemsäkerhet.

7. Ta bort värdesaker

Ett garage kan fungera som lager för verktyg och andra föremål som du inte tycker är lämpliga för placering i ditt hem. Mycket värdefulla föremål bör dock hållas borta från garaget. Som en form av försiktighetsåtgärd, riskera inte att lämna värdefulla föremål i ditt garage även om alla säkerhetsåtgärder vidtagits.

8. Stäng din garageport

Glöm aldrig att låsa din garageport. Garageportar kan vara sårbara infarter för inbrottstjuvar och inkräktare. Ett enkelt sätt att säkerställa att dörren är säker är att komma ihåg att stänga den. Stäng din dörr när du är hemma och när du inte är det, garagets placering i den yttre delen av bostaden gör det enkelt för förbipasserande att lyfta värdefulla föremål från ditt garage när du är inomhus. Se också till att låsa entrédörren inne i ditt garage.

9. Garageskydd

Garagedörrsskydd höjer inte bara nivån på din säkerhet utan ger också en visuell avskräckning som inbrottstjuvar förbiser och fortsätter till en mindre säker dörr. För att använda garageportsskydd med upp och över garageportar, bör den solida stålbottenplattan fästas i marken och en förstärkt stålstolpe med hjälp av ett valfritt hänglås. Stålplåten fungerar som en förstärkning som är svår för inkräktare att jacka upp.

10. Bultade dörrar

En annan tänkbar lösning är att använda en stor garagedörrsregel som låses på plats utan ansträngning. Denna bult fungerar genom att paras ihop med sin andra del som sträcker sig mot väggen till marken. Bulten kan fästas på vardera sidan av garageporten antingen vertikalt i botten eller horisontellt på kanterna.

Sammanfattning

Problemet som kan uppstå med ett osäkrat garage är att ditt hem utsätts för fara och en plats som inbrottstjuvar troligen kommer att rikta in sig på av två huvudorsaker:

Du har förmodligen dina dyra verktyg i garaget, vilket gör det till det viktigaste målområde.

Många garage erbjuder tillräckligt med utrymme för föremål som kan samlas in när tjuvar rör sig genom varje rum i ditt hem.

Tjuvar kan köra upp ett fordon i en osäkrad garageport. De bryter sig in, lastar värdesakerna i sin bil och vagnar iväg utan hinder eftersom du tror att en granne eller bekant person tar sig ut från din uppfart eller garage.

Dörren är ingången till ditt hem och garage. Att skydda dessa platser kräver därför att du vidtar medvetna åtgärder för att se till att ditt hem och garageportar är så säkra som möjligt för dig själv, barn och alla andra som besöker ditt hem.

Vi förbiser ofta vikten av att stärka vår garageports säkerhet, och glömmer att det kan vara en smärta i hemmet om det inte är tillräckligt säkrat. Du kan ådra dig vissa utgifter när du spänner upp din garageports säkerhet, men i slutändan kommer det att vara värt besväret.

Ta del av kampanjpriser på utvalda produkter hos Proffsmagasinet. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till den 8 december!
Ta del av kampanjpriser på utvalda produkter hos Proffsmagasinet. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till den 8 december!