Bästa Verktygspaketet – 11 Bäst i Test [Lista & Tips]

Ett av de bästa sätten att hoppa in i en ny batteriplattform är att köpa ett verktygspaket.

Verktygspaket innehåller nästan alltid numera trådlösa verktyg vilket är standard för många av de vardagliga verktygen idag.

Verktygspaket är egentligen ett paket av verktyg från en specifik tillverkare som tillåter dig att bygga en samling av alla olika verktyg du kan tänkas behöva, men oftast de allra viktigaste (beroende på storlek givetvis). Det finns två primära fördelar med detta, och dessa är att styckpriset oftast blir billigare än om du köper alla lösa, samt att du slipper leta och plocka ihop alla.

Konceptet med verktygspaket är även att de är baserade på en och samma batterisystem, vilket gör det lätt att byta batterier emellan de olika verktygen, men också att lägga till verktyg senare utifrån dina behov, och därmed använda samma batterisystem. Med andra ord är det extremt praktiskt att köpa ett verktygspaket.

Vissa tillverkare erbjuder riktigt omfattande kit som kan kosta över 20000kr eller mer. De mest populära paket innehåller dock de fyra kärnverktygen som varje allmän entreprenör behöver vilka är en sladdlös borrmaskin, slagborr, cirkelsåg och fram- och tillbakagående såg, men vilka verktyg du får i ditt verktygspaket beror helt och hållet på det paket du väljer. Det finns ett verktygspaket för alla behov. Vissa tillverkare inkluderar även ytterligare tillbehör såsom måttband eller arbetslampa.

Vissa märken går längre än bara de fyra grundläggande trådlösa verktygen. Du kommer att se några kit som innehåller andra verktyg. Det är därför viktigt att fundera på just dina behov.

I denna artikel tittar vi närmare på de bästa och mest populära verktygspaketen på marknaden, men även allt du bör tänka på när du ska köpa ett verktygspaket.

Bästa verktygspaketet – Verktygspaket bäst i test

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära verktygspaketen med högkvalitativa verktyg. Detta batteridrivna verktyg test ger dig en bättre överblick av de mest populära valen på marknaden.

Verktygspaketen är givetvis helt beroende på tillverkaren och en sammansättning av olika verktyg från tillverkaren. Med detta sagt varierar typen av verktyg som du får med i ett verktygspaket. Det är därför viktigt att du funderar på dina behov och sedan väljer ett verktygspaket utefter detta.


Makita DLX6038T verktygspaket

Detaljer

 • 18V combokit av verktyg
 • Levereras med laddare, 3 batterier, samt rullväska i tyg
 • Paketet innehåller borrskruvdragaren DDF482, slagskruvdragaren DTD152 , cirkelsågen DSS610, tigersågen DJR186, multiverktyget DTM51 samt kombihammaren DHR202

Bosch 0615990K9J verktygspaket

Detaljer

 • Verktygspaket med 18V batteridrivna verktyg
 • Paketet innehåller GSR 18V-60 C skruvdragare, GDR 18V-160 slagskruvdragare, GBH 18V-26 borrhammare, GWS 18-125 vinkelslip, GKS 18 V-LI cirkelsåg
 • Levereras med verktygsväska, 3 batterier, samt snabbladdare

Bosch 0615990K6N verktygspaket

Detaljer

 • Paket med 5st batteridrivna 18V verktyg
 • Levereras med 3 extra batterier samt snabbladdare och verktygsväska
 • Paketet inkluderar GSR 18V-28 Skruvdragare, GSA 18V-LI Tigersåg, GST 18V-LIS Sticksåg, GKS 18V-LI Cirkelsåg, GWS 18V-125 V-LI Vinkelslip

Makita DLX5032T verktygspaket

Detaljer

 • Sladdlöst 18v kombokit från Makita
 • Levereras med rullväska i tyg, 3 batterier, samt snabbladdare
 • Paketet innehåller DDF484Z Borrskruvdragare, DHR242Z Kombihammare, DJR187Z Tigersåg, DHS680Z Cirkelsåg, DTD153Z Slagskruvdragare

Dewalt DCK623P3 verktygspaket

Detaljer

 • Verktygspaket från Dewalt med 18V sladdlösa verktyg
 • Levereras med multiladdare, 3 batterier, väska
 • Paketet innehåller DEWALT DCD796 Borrskruvdragare, DEWALT DCS570 Cirkelsåg, DEWALT DCS367 Tigersåg, DEWALT DCF887 Slagskruvdragare, DEWALT DCG405 Vinkelslip, DEWALT DCL050 Arbetslampa
 • Generöst verktygspaket med alla olika verktyg du kan tänkas behöva

Milwaukee M18 FPP4F2-502B verktygspaket

Detaljer

 • 18V verktygspaket med sladdlösa verktyg
 • Levereras med mjuk tygväska, snabbladdare, måttband, samt 2 batterier
 • Paketet innehåller M18 FPD2 Slagborrmaskin, M18 FID2 Slagskruvdragare, M18 FBJS Sticksåg, M18 BMT Multiverktyg

Milwaukee M18 BLPP2A2-502X verktygspaket

Detaljer

 • Verktygspaket med 18V sladdlösa verktyg
 • Levereras med väska, 2 batterier, laddare
 • Paketet innehåller M18 BLPD2 Slagborrmaskin, M18 BLID2 Slagskruvdragare
 • Mindre verktygskit för de som vill skruva och borra

Milwaukee M18 FPP4C-533P verktygspaket

Detaljer

 • Verktygspaket med 18V sladdlösa verktyg
 • Levereras med 2 batterier,  förvaringsväska, snabbladdare
 • Paketet innehåller M18 FPD2 Slagborrmaskin, M18 FHIWF12 Mutterdragare, CAG125X Vinkelslip, M18 CHX Hammarborr
 • Gediget set för att bygga en samling av de viktigaste verktygen

Dewalt DCK551P3T verktygspaket

Detaljer

 • Verktygspaket med 18V sladdlösa verktyg
 • Levereras med 2 förvaringsväskor, multiladdare, 3 batterier
 • Paketet innehåller DCD796 Slagborrmaskin, DCF887 Slagskruvdragare, DCS391 Cirkelsåg, DCS331 Sticksåg, DCL050 Arbetslampa
 • Ett stort och gediget set av verktyg och tillbehör för att rusta dig för ett stort antal användningsområden

Milwaukee M18 FPP6D2-502B verktygspaket

Detaljer

 • Verktygspaket med 18V sladdlösa verktyg
 • Levereras med väska, laddare, 2 batterier
 • Paketet innehåller M18 FPD2 Slagborrmaskin, M18 FIWF12 Mutterdragare, M18 CSX Tigersåg, M18 CCS55 Cirkelsåg, M18 CAG Vinkelslip, M18 T LED Lampa

Hikoki 68000549 verktygspaket

Detaljer

 • Verktygspaket innehållande sladdlösa elverktyg på 18 och 36V
 • Levereras med 4 stapelbara väskor, 3 batterier, snabbladdare
 • Verktygspaketet innehåller totalt 12 delar, DS18DBL2 borrskruvdragare, CV18DBL multiverktyg, WH36DB slagskruvdragare, C3606DA cirkelsåg, CR36DA tigersåg

Att tänka på vid köp av verktygspaket

Det finns en rad olika saker du bör tänka på när du ska investera i ett verktygspaket.

Detta eftersom att verktygspaket är en stor investering, betydligt större än att enbart köpa separata verktyg. Nedan går vi igenom de viktigaste aspekterna att tänka på för att göra det perfekta valet för just dina behov.

Kombinationssatsen med 4 verktyg som består av en borr, slagborr, cirkelsåg och fram- och tillbakagående såg har blivit grunden för “byggentreprenadens kit” för de flesta märken. Det ger dig grunderna för vad du behöver för kapning, borrning, fastsättning och demoleringsarbete. Det positiva är att du vid ett senare stadie kan lägga till verktyg från samma serie efter dina behov. Eller så kan du helt enkelt välja att köpa ett större verktygspaket redan från början. Vårt elverktyg test kommer att hjälpa dig att välja bland de mest populära verktygspaketen som är bäst i test, men för att hitta den som passar dig allra bäst bör du också överväga dessa faktorer.

Faktorer att tänka på

Åtminstone måste varje verktygspaket måste innehålla en borr (eller hammarborr), slagborr och någon form av såg (helst en cirkelsåg).

Sladdlösa verktyg tar snabbt över sina sladd drivna motsvarigheter. Bekvämligheten med trådlösa verktyg kompenserar mer än för deras ökade pris i många människors ögon, vilket hjälper dem att motivera kostnaden. När du måste göra ett snabbt projekt gör trådlösa verktyg det mycket lättare att genomföra.

Dessa trådlösa kombinationsverktygssatser kombinerar flera verktyg från samma tillverkare, som alla drivs av samma elsystem. Satserna levereras vanligtvis med två (eller fler) batterier och en laddare, vilket gör det möjligt att arbeta mer eller mindre kontinuerligt utan avbrott beroende på batteriets laddningshastighet. Eftersom dessa verktyg alla använder litiumjonbatterier är det möjligt att dra ett delvis uppladdat batteri från laddaren och använda det utan risk för skador.

Det finns ett par fördelar med att köpa dessa typer av kit snarare än att köpa enskilda verktyg. Först och främst erbjuder satserna flera verktyg till ett lägre pris än om du skulle köpa dem individuellt vilket i slutändan sparar pengar. En andra besparing kommer från det faktum att du köper alla dina verktyg till samma batterisystem. Det minskar kostnaderna för batterier och laddare, speciellt när du börjar jämföra det med att ha en massa verktyg från olika tillverkare.

Det finns alltid en risk att du väljer ett verktygspaket som inte riktigt matchar dina behov, men innan du köper, ta dig tid att tänka på de projekt du gör och vilka typer av verktyg som behövs för dem. Några av tilläggen till satsen vara det du använder mest i slutändan.

En annan sak att tänka på när du väljer ett kit är verktyg du för närvarande äger. Om du redan har några verktyg från en tillverkare kan tillägget av fler från samma tillverkare ge dig möjlighet att ha fler laddare och batterier tillgängliga för din verktygssamling. Om det inte finns någon speciell anledning att köpa ett annat varumärke är det värt att köpa konsekvent från samma linje.

Alla verktygspaket kommer med olika väskor eller förvaringslådor för att förvara och transportera dina verktyg. Detta är bekvämt om du är begränsad till verkstadsutrymme eller bara för att bära verktygen till det område där du arbetar med projektet. Dessa är ofta robusta och klarar vikten av flera verktyg utan att gå sönder.

Verktyg

Fundera på mängden elverktyg du verkligen behöver. För de flesta husprojekt och de flesta hemmafixare räcker det med ett mindre kit. Men för träarbeten och professionella behövs fler verktyg, och därför kan det vara lämpligare att välja ett större verktygspaket.

De kit som presenteras i denna kollektion är huvudsakligen för husägare, men de dyrare kit används också av proffs dagligen.

Borr- och bituppsättningar: Med de flesta kombinationssatser finns alternativet att köpa ytterligare bitsuppsättningar, och med andra kit ingår de som standard. Titta på produktspecifikationerna och kontrollera vad som kommer i förpackningen.

Delat kraftsystem: Det delade kraftsystemet och batterierna är något du snabbt kommer att uppskatta med kombinationssatser. Detta kommer verkligen till nytta och förhindrar att du behöver ett batteri för varje verktyg.

Tufft fodral eller väska: De flesta verktygspaket kommer med praktiska väskor och tuffa fodral för enkalre förvaring och transport.

Produktfunktioner: På varje verktyg finns det ett antal saker att leta efter som gör arbetena mycket enklare. För att nämna några, flera hastigheter, bladklämmor, säkerhetsfunktioner och mer. Studera satsen innan du köper för att bekanta dig med enhetens funktioner.

Tillbehör: Kontrollera produktalternativen för att se till att du beställer rätt tillbehör. Det är ett utmärkt sätt att anpassa kombinationspaketet så att det passar just ditt behov.

Körtid per laddning: Kontrollera användarrecensioner för att lära dig om batteriets livslängd och varaktighet.

Erfarenhetsnivå

Vissa verktygssatser är bättre lämpade för mer erfarna användare. Om du är nybörjare är du förmodligen bättre med ett grundläggande kit med de nödvändiga verktygen, inklusive en hammare, skruvmejslar, tång, nivå, måttband och en skiftnyckel. Men om du har mer erfarenhet av att arbeta runt huset kanske du letar efter mer avancerade verktyg för att komplettera din befintliga arsenal, till exempel specialskruvmejslar, en liten handsåg, kitt- och verktygsknivar, lasernivå och en sockelsats.

Avsedda projekt och användningsområden

Finns det en särskild uppgift du behöver slutföra med ditt verktygspaket? Olika projekt kräver olika verktyg, och därför är det viktigt att fundera över vilka projekt du har framför dig. Tänk på vad du ska använda dina verktyg för när du letar efter det perfekta verktygspaketet.

Om du planerar att använda den för hushållssysslor, kommer satsen främst att hjälpa till med att fixa saker runt huset och i andra underhållssysor. Därför kommer du att behöva det ganska ofta, så se till att det kommer med ett brett utbud av högkvalitativa och hållbara verktyg i en kompakt väska.  Om det finns specifika verktyg du behöver, se till att köpa ett kit med dessa verktyg. Om du aldrig behöver en cirkelsåg finns det ingen anledning att köpa ett kit som innehåller en. Det finns många alternativ där ute, så välj inte ett kit som innehåller verktyg du tvivlar på att du någonsin kommer att använda.

Lagringsutrymme

Även om det inte är den viktigaste faktorn att tänka på när du köper ett verktygspaket, bör du tänka på hur mycket utrymme det tar i ditt hem. Om du bor i en liten lägenhet tar ett stort paket med många delar stor plats och kräver mycket utrymme. Å andra sidan, om du har ett helt garage åt dina verktyg har du gott om plats att lagra ett omfattande paket.

Verktygskvalitet

Vissa företag erbjuder mycket billiga verktyg i sina kit. Detta hjälper att hålla nere kostnaderna. Dessutom tenderar människor inte att undersöka varje verktyg som ingår i satsen, vilket gör det möjligt för företag att komma undan med att tillhandahålla mindre bra verktyg. Det är därför det är en bra idé att välja ett verktygspaket från ett välkänt och etablerat varumärke. Det är också därför vi enbart har listat verktygspaket från de mest kända tillverkarna.

Pris per verktyg

De flesta verktygssatser ger en inbyggd rabatt. De är ofta billigare än att köpa varje verktyg separat. Du bör dock vara uppmärksam på hur mycket billigare de är. Ett kit kan innehålla verktyg av högre kvalitet men totalt sett vara dyrare. Ändå kan du spara många kronor genom att köpa satsen. En annan kan innehålla mindra bra verktyg och inte ge mycket rabatt, även om det är billigare.

Vanliga frågor

Hur bra är Milwaukee?

Milwaukee verktyg är kända för sina pålitliga och högkvalitativa produkter. De är designade för att leverera hög prestanda och hålla hög kvalitet.

De är också ett av de mest populära märkena för professionella hantverkare och hemmafixare. Milwaukee verktyg är konstruerade för att klara hårda arbetsförhållanden och används ofta av yrkesverkstäder som kräver stor hållbarhet. Verktygen är lätta att hantera och har en robust konstruktion som är designad för att motstå slitage. De är också lätt att serva och reparera, vilket gör dem till ett utmärkt val för yrkesverkstäder.

Milwaukee verktyg har också ett brett utbud av funktioner och tillbehör som gör det möjligt att anpassa verktygen för olika arbetsuppgifter. Till exempel finns det en mängd olika skärverktyg, borrar, skruvdragare, hammare, slagskruvmejslar, spikpistoler, etc. som kan användas för att lösa olika problem.

Milwaukee verktyg är också ett mycket prisvärt alternativ. De är mycket kostnadseffektiva och erbjuder goda prestanda till ett rimligt pris. De har också ett brett sortiment av tillbehör som är tillgängliga för att förbättra prestanda och användarvänlighet.

Sammanfattningsvis är Milwaukee verktyg ett utmärkt val för hemmafixare och yrkesverkstäder som letar efter högkvalitativa, robusta och prisvärda verktyg. De är lätta att serva och reparera, har ett brett utbud av funktioner och tillbehör och erbjuder bra prestanda till ett rimligt pris.

Är Ryobi bra verktyg?

Ryobi är ett av de mest populära verktygsföretagen och har ett stort sortiment av produkter för hemmet och industri. Det är känt för sin höga kvalitet, innovation och ett stort utbud av produkter. Verktygen från Ryobi är lämpliga för amatörer och professionella användare.

Alla produkter är högkvalitativa och har väl utformade funktioner. De är konstruerade för att hålla länge, och de har ett brett utbud av tillbehör för att hjälpa användaren att utföra uppgiften på ett effektivt och säkert sätt. Ryobi har ett stort utbud av verktyg för både inomhus- och utomhusarbeten.

Det finns ett brett utbud av skruvdragare, borrmaskiner, kap- och klippverktyg, sågverktyg, elverktyg och mycket mer. Företaget har också verktyg för trädgårdsarbete, såsom gräsklippare, trimmer, kompressorer och vattenslangar. Ryobi är också känt för sina innovativa produkter.

De har många spännande funktioner som gör det möjligt att klara av ett brett spektrum av projekt. Företaget har också ett stort utbud av tillbehör och verktyg som kan användas för att förbättra produktiviteten. Ryobi har ett omfattande service- och supportprogram som hjälper kunder att lösa problem och få hjälp när det behövs. De ger även gratis reparationer och reservdelar för utvalda produkter, vilket gör det enkelt för kunder att felsöka och laga sina produkter.

Sammanfattningsvis är Ryobi ett av de mest populära verktygsföretagen och har ett stort utbud av högkvalitativa produkter som är lämpliga för både amatörer och professionella användare. De har också innovativa funktioner och ett omfattande service- och supportprogram som hjälper kunder att lösa problem. Allt detta gör Ryobi till ett bra verktyg för många olika typer av projekt.

Är multiverktyg bra?

Multiverktyg är ett bra verktyg att ha för att spara tid och göra saker enklare. Multiverktyg har ofta flera funktioner som är användbara för olika uppgifter, vilket gör att man kan använda dem för att ta itu med flera olika projekt. De kan användas för att skära, borra, skruva, klippa, skära och mejsla.

Ofta har de även olika tillbehör som gör att de kan användas för att utföra mer specifika uppgifter. Multiverktyg är också ett bra verktyg för att få saker gjorda snabbt. Eftersom de har flera funktioner och är utformade så att de är lätta att använda, kräver de mycket mindre tid än att använda separata verktyg för olika uppgifter. Dessutom är multiverktyg ofta lätta att bära runt, vilket gör att de är mycket bekväma att använda.

Ofta är de även konstruerade så att de är säkra att använda, vilket gör att man inte behöver oroa sig för att skada sig eller andra. Allt som allt är multiverktyg ett mycket användbart verktyg som är till nytta för många olika projekt. De är lätta att bära, lätta att använda, och kan spara mycket tid.

Hur bra är Makita?

Makita är ett av de mest erkända och respekterade märkena inom elverktyg och verktygsindustrin. De har byggt upp ett starkt rykte för att producera högkvalitativa, pålitliga och högpresterande produkter som tillgodoser de moderna verktygsbehov som finns. Makitas produkter är robusta, pålitliga och lätta att använda. De är kända för att vara innovativa och skapa produkter som är säkra, effektiva och användarvänliga.

De har ett brett utbud av produkter som inkluderar elektriska skruvdragare, borrmaskiner, slagborrmaskiner, bågsågar, cirkelsågar och bensinmotorer. Makita är också kända för att erbjuda högkvalitativ kundservice. Deras tekniska kundsupport är mycket hjälpsam och tillgänglig för att hjälpa kunder med tekniska frågor och problem som kanske uppstår.

De erbjuder också reservdelar och tillbehör för Makita-produkter som hjälper användarna att få ut det mesta av sina maskiner. Makitas produkter är kända för att vara prisvärda, energisnåla och långlivade. Deras produkter har visat sig vara mycket hållbara, vilket ger användarna den långsiktiga värdet av låg underhållskostnad.

Makita strävar också efter att erbjuda produkter som är användarvänliga och säkra. Makita har ett antal produkter som är kända för att vara gjorda av förstklassiga material och med modern teknik. De är dessutom mycket användarvänliga och har ett brett utbud av funktioner som tillgodoser olika behov.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!