6 Viktiga Verktyg för Husägare – Tips & Guide

Som husägare är det viktigt att fylla på på olika verktyg och utrustning. Du har trots allt ett helt hus och fastighet att förvalta. Från utomhusprojekt till regelbundet underhåll, du vet aldrig när du behöver en borrmaskin eller en skiftnyckel. Plus, vem vill behöva köra till butiken mitt i ett projekt? Här är en titt på sex viktiga verktyg för husägare.

1. En stege

I ditt tidigare utrymme kan du ha haft en trappstol för att hjälpa dig ta itu med vissa jobb. Den utrustningen kommer också att vara användbar för ditt nya hem. Men du bör också köpa ett alternativ i full storlek. En robust stege av högsta kvalitet kan hjälpa dig att hantera många interiöra och exteriöra uppgifter. Tänk på dina väggars höjd så att du väljer en lämplig storlek. Stegen bör ha en anständig viktkapacitet för att stödja dig och alla material.

Det är alltid viktigt att följa stegens säkerhetstips när du använder din utrustning. För att hantera inomhus- och utomhusprojekt kan du köpa två olika stegar.

2. Säkerhetsutrustning

Du behöver säkerhetsutrustning för alla hemprojekt. Dessa tillbehör hjälper dig att hålla dig skyddad när du måste hantera specifika verktyg. Du kommer att vilja köpa hörselskydd, arbetshandskar, glasögon, bärbara mattor och dammmasker. Se till att ha ordentliga kläder. Ett par rejäla stövlar och byxor kan förebygga skador. Du kan också överväga speciell skyddsutrustning som infraröda kameror och blydetektorer.

Försök att förvara din säkerhetsutrustning med dina andra verktyg. En dedikerad hylla eller skåp hjälper dig att hålla ordning. Dessa föremål är utan tvekan viktiga verktyg för husägare.

3. En verktygslåda

Alla husägare behöver sina egna verktygslådor. Du har förmodligen redan specifika verktyg, men du kan behöva lägga till några speciella delar. Din samling bör innehålla:

Du kan prova en traditionell verktygslåda för att hålla ihop dina förnödenheter. Som sagt, du kanske upptäcker att en fodrad hink fungerar bättre för tillgängligheten. Oavsett vilket måste du förvara dina verktyg på ett ordnat och bekvämt sätt. Förvara dem i ditt kök, källare eller garage så att de stannar på en central plats.

Bästa Verktygslådan – 11 Bäst i test [Lista & Guide]

 

4. Diverse hårdvara

Det är bäst att ha olika hårdvara till hands också. Du vet aldrig när du behöver skruvar, bultar, spikar och andra föremål. En organiserad soptunna med separata sektioner bör fungera bra. Använd skrivna eller tryckta etiketter för att tydligt markera varje spår. Du bör förvara din hårdvara nära dina verktyg. På så sätt kommer du inte att kämpa för att hitta en specifik. En smart plan skulle vara att ha påsar i närheten så att du kan transportera dem säkert.

5. Ett första hjälpen-kit

En högsta prioritet bör vara att fylla en påse med första hjälpen-förnödenheter. Det är ingen hemlighet att du kan skära, få blåmärken och på annat sätt skada dig när du använder verktyg. Därför måste du ha tillgång till hjälpsam utrustning för de stunder du utsätter dig för ett missöde. Från bandage till salvor till pincett, bör du sammanställa olika föremål. Om du är förälder är det viktigt att berätta för dina äldsta barn var du tänker förvara ditt kit.

Det kan också vara klokt att skriva ner telefonnummer till ditt lokala sjukhus och veterinär. Om du eller ditt husdjur får i sig ett skadligt ämne, vill du vara redo. Du kan behålla den informationen på eller i din första hjälpen-låda för snabb åtkomst.

6. Förlängningssladdar

Du kanske inte tror att du behöver mer än några förlängningssladdar, men det är bättre att ha flera. Du vet aldrig när du behöver använda ett verktyg långt borta från ditt närmaste uttag – och du vill inte koppla ur fem köksmaskiner eftersom det är din enda förlängningssladd. Därför bör du se till att du har några för inomhusbruk och några för utomhusbruk. Prova ett kraftigt alternativ för utomhusprojekt.

Det finns olika sätt att förvara förlängningssladdar så att de inte trasslar in sig. I allmänhet vill du ha dem i en låda för organisatoriska ändamål.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!