10 Steg för att få ditt nya Hus att Kännas som Hemma

Att flytta in i ett nytt hem kan vara en känslomässig upplevelse. Många människor är glada över idén att bo i ett nytt hus, men också ledsna över att säga adjö till sitt befintliga hem. Anledningen till att det är så svårt att säga adjö till din nuvarande plats är för att det inte bara är ett hus – det är ett hem.

Den goda nyheten är att ditt nya hus snart kommer att kännas som ett hem också. För att komma dit, följ helt enkelt dessa tio steg för att förvandla ditt nya hus till ett hem:

Inred sovrummen först

Det kommer att ta dig flera dagar eller veckor att få ordning på ditt hus. Men under tiden är det viktigt för alla i din familj att ha minst ett utrymme som får dem att känna sig som hemma. Skapa detta utrymme genom att packa upp sovrummen innan du går vidare till andra delar av hemmet. När sovrummen har packats upp har alla en plats att gå när de behöver vara ensamma. Att ha det här säkra utrymmet – och se alla dina tillhörigheter inredda i ditt nya rum – kommer att få huset att kännas mer som ett hem.

Byt lås

Låsen bör bytas direkt efter att du flyttat in i en ny bostad. Även om den tidigare ägaren redan har lämnat över sina nycklar, kan du inte vara säker på att han inte gjort kopior åt vänner, familjemedlemmar eller ens sin hund- eller hushållerska. Om du byter lås vet du att du är den enda som har nyckel till ditt hem. Att byta lås kommer att få dig att känna dig säkrare, vilket är ett tecken på att du är ett steg närmare att förvandla ditt hus till ett hem.

Utforska skrymslen och vrår

Ett hus kommer att kännas mer som ett hem om du vet var allt finns, så ta en titt runt och utforska skrymslen och vråren i ditt nya utrymme. Nu är den perfekta tiden att lokalisera strömbrytaren och ta reda på vilken säkring som styr varje del av huset. Du bör också leta efter huvudvattenventilen och ta reda på hur du stänger av vattentillförseln så att du vet vad du ska göra i händelse av en läcka. Att veta var dessa viktiga funktioner finns kommer att få dig att känna mindre som att du är i någon annans hus och mer som att du bosätter dig i ditt nya hem.

Byt Glödlampor

Belysning spelar en stor roll för att skapa stämningen i ditt hem, så nöj dig inte med de glödlampor som redan finns i armaturerna om du inte är nöjd med ljuset. Om lamporna är för starka och bländande, leta efter varma kompaktlysrör istället. Dessa kommer inte bara att skapa ett mjukare ljus i ditt hem, utan de är också mycket mer energieffektiva än traditionella glödlampor.

Om du vill ha ett ljus som liknar naturligt solljus är det bästa alternativet en halogenlampa. Dessa är dock dyrare än traditionella glödlampor och de har vanligtvis kort livslängd. Din bästa insats? Håll dig till energieffektiv belysning och ditt nya hem kommer att ha en stor inverkan på miljön!

Måla väggarna

Ett hus med vita väggar kan kännas föga inbjudande och kallt. Innan du börjar packa upp allt, ta några målarpenslar och börja personifiera inredningen av ditt hem genom att måla väggarna. Oroa dig inte för vilka färger som är i stil – välj de färger som gör dig glad och kompletterar dina möbler. Att måla väggarna kommer att injicera liv i ditt hem och till slut få det att kännas som om det är ditt eget.

Häng fönsterbehandlingar

Många sätter hängande fönsterbehandlingar längst ner på sin att-göra-lista, men det borde vara någonstans nära toppen. Fönsterbehandlingar kan ge dig avskildhet och blockera ljus, vilket kan hjälpa dig att känna dig mer tillfreds i ditt nya utrymme. Fönsterbehandlingar kan också få rummet att se mer komplett och sammandraget ut, så att du känner dig mer tillrättalagd i ditt nya utrymme.

Familjefoton

Ett hus är inte ett hem om det inte är fyllt med människor som du älskar. Hitta lådan som är full med alla dina inramade familjefoton och börja placera dem runt huset. Vart du än tittar kommer du att se det ljusa och leende ansiktet på någon du älskar. Att se dessa glada ansikten utspridda i hela huset kommer omedelbart att få dig att känna dig mer hemma.

Skapa ett “avlastningsområde”

Har du någonsin märkt att varje hem har en “avlastningsplats” vid ytterdörren? Det här är platsen där alla tappar sina nycklar, solglasögon och skor när de kommer in i hemmet. Att sätta möbler i entrén till ditt hem kanske inte är högt på din prioriteringslista, men det borde vara det. Att skapa ett avlastningsutrymme hjälper dig att återupprätta rutinen att komma hem efter jobbet och lägga ifrån dig saker innan du sätter dig på kvällen. Detta kommer att få det att kännas mer normalt att bo i ditt nya hus, vilket är ett viktigt steg för att förvandla ditt hus till ett hem.

Välj en signaturdoft

Varje hem har en distinkt lukt, så nu är det dags att skapa din signaturdoft. Hitta en doft som får dig att känna dig lugn och avslappnad när du luktar den. Det ska vara en subtil doft så att den inte börjar irritera dig eller dina gäster efter att ha doftat på den dag efter dag. När du har hittat den perfekta doften kan du köpa ljus, rökelse och luftfräschare med denna doft så att du kan göra den till din signatur.

Anordna en “housewarming” fest

Det bästa sättet att förvandla ett hus till ett hem är att skapa minnen i det, så varför inte ordna en inflyttningsfest? Bjud in alla dina nära vänner och familjemedlemmar till ditt nya hem efter att du har satt dig in och packat upp. Att dela ditt nya utrymme med nära och kära hjälper dig att fylla huset med lycka och ge det den värme som behövs för att förvandlas till ett hem.

Att titta på den här listan kan vara överväldigande, särskilt om du precis har flyttat in i ett nytt hem och befinner dig omgiven av lådor med alla dina tillhörigheter. Men att ta det steg-för-steg kommer att göra uppgiften att förvandla ett hus till ett hem mycket mer hanterbar. Och när du väl är klar kan du börja tänka på uppgraderingar, som ett smart hem. Ha tålamod och uthållig – det kommer att löna sig!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!