12 Kreativa Hemgym-Idéer för att nå dina Träningsmål Snabbt

Hemgym håller snabbt på att bli trender för ett hälsosamt liv och den förbättrade medvetenheten om hälsosamt liv.

Ibland kan de mest effektiva träningspassen göras hemma – oavsett om du vill träna för att gå ner i vikt, lindra dagens stress för att hjälpa dig att få en god natts sömn eller undvika extrakostnaden för ett gymmedlemskap.

Om du letar efter det bästa hemgymidéer som kan hjälpa dig att nå dina träningsmål i tid, fortsätt att läsa den här artikeln till slutet.

Här tar vi dig igenom några viktiga saker att tänka på när du skapar ett hemgym och kreativa idéer som hjälper dig att nå dina kortsiktiga träningsmål.

Saker att tänka på när du skapar ett hemmagym


Tillgängligt utrymme

Utrymmet tillgängligt i ditt hem avgör vilken typ och volym av träningsutrustning du ska skaffa till ditt hemgym. Du måste också välja den perfekta platsen att göra om till ett gym.

För en våningsbyggnad kan den bästa platsen vara på nedervåningen; dock kan övervåningen likaså vara idealisk för att undvika distraktioner.

Budget för utrustning

Du måste överväga dina mål för att bestämma vilken typ av utrustning som ska installeras i ditt hemgym. Du behöver dock inte ha all utrustning tillgänglig på ett vanligt gym.

Om till exempel konditionsträning är viktigast för att nå ditt mål, satsa då mer på konditionsutrustning som ett löpband, en elliptisk, stationär cykel och liknande träningsutrustning.

På samma sätt, om styrketräning tilltalar dig mest, investera i en arbetsbänk, hantlar, kettlebells och så.

Om du har en budget kan du köpa ganska använd utrustning till ett rimligt pris för att spara kostnader.

12 kreativa hemgym-idéer för din träningsrutin


1. Välj ett bekvämt utrymme

Välj ett extra sovrum, ditt garage, vind, loft eller skjul. Det är dock säkert och bäst att använda ett utrymme på nedre våningen i ditt hem. Att använda ett extra sovrum är ett perfekt val eftersom det garanterar avskildhet och en distraktionsfri träningsrutin.

Men ett vindsutrymme kan vara att rekommendera för lättvikts- och core-fokuserad utrustning.

Dessutom ger en ombyggnad av ditt garage till ett hemmagym dig fördelen av ett stadigt golv för att motstå alla stampar från hopp och liknande hårda aerobicspass. Ett garage garanterar också stort utrymme, eluttag och en bra passform för konditionsutrustning som löpband, elliptiska och stationära cyklar.

Det är lika lämpligt att överväga temperaturkontroll och brusreducerande åtgärder när du använder en vind, källare eller garage.

2. Installera en TV och ett ljudsystem i ditt hemgym

Träning är roligare när du tränar samtidigt som du tittar på ditt favoritpass video. På samma sätt kommer att installera ett ljudsystem genom att fästa högtalare i rummets synliga hörn ge rummet en mycket lugn atmosfär och ge maximal komfort när du tränar.

Du kan också få en prisvärd Bluetooth-högtalare eller prova några handsfree-enheter som Amazon Echo och Google Home.

Förutom estetik, med en TV i ditt hemgym kan du använda instruktörsledda träningspass tillgängliga online , i form av streamingklasser eller förinspelade träningspass.

Du kan också gå med i onlinegrupper för att dela motivation och råd, vilket kan kräva gemensamma Zoom-träningspass. Därför låter en stor TV-skärm dig följa dina onlineträningspass utan distraktion.

3. Anpassa ditt hemmagym

Ditt hemmagym ska spegla din stil när det gäller färger och atmosfär. Du kan använda väggmålningar, duk och målningar för att ge motivation och ge ditt träningsutrymme lite värme och tilltalande utseende.

Du kan också använda väggspeglar för att skapa en luftig känsla i gymmet. Likaså kan du titta på dig själv medan du tränar. Att använda golvspeglar i små utrymmen ger ett utseende som tyder på bredare golvyta.

Dessutom kommer installeringen av en vacker och prisvärd ljuskrona att ge ditt hemgym ett mycket elegant och inbjudande utseende.

4. Använd väggförvaring

Arrangera din gymutrustning på väggförvaring som ett väggskåp eller något vertikalt arrangemang kommer att hjälpa till att hålla ditt hemmagympa luftigt, rymligt och stökigt, särskilt när det finns lite golvyta.

Utrustning som hantelset, squatbollar och liknande saker kan staplas snyggt på väggförvaringen för att skapa ett snyggt och attraktivt utseende. Det hjälper dig också att få enkel tillgång till din utrustning.

5. Montera en whiteboard på väggen

Använd en whiteboard för att designa dina träningsrutiner eller program. Det hjälper dig att hålla reda på dina mål, träningsrutiner och prestationer visuellt.

Whiteboarden hjälper dig också att hålla dig organiserad och motiverad. Att fysiskt bocka av föremål på din “att-göra-lista” från din tavla är ett av de bästa sätten att hålla dig motiverad för att nå dina träningsmål i tid.

6. Få stora och multifunktionella material och utrustning

En yogamatta, till exempel, kan tjäna syften andra än yogaövningar; det kan fungera som ett bra ställe att utföra kroppsviktsövningar som stretching och core-arbete samtidigt som det ger en bra yta för styrketräning.

Istället för att skaffa olika utrustning för olika konditionsträningar, använd också en enda utrustning för att uppnå ditt mål.

Använd till exempel core-sliders eller glidskivor för plankor och core-träningsrutiner; använd dem likaså för dina plankjack, sidoutfall, bergsklättrare, skridskoåkare och armhävningar.

7. Använd färgglada skummattor eller kakel

Överväg att använda träningsskummattor och kakel för att täcka en rimlig del av ditt träningsområde. Den dämpar effekten av de olika rörelserna under träningen samtidigt som den ger en mjuk plats att landa på när du utför tunga slagövningar som hoppjack eller burpees.

Du kan också använda ett skumunderlag som ett alternativ för konstgräs.

8. Installera rolig och kreativ utrustning

Utforska roliga föremål som en radmaskin, basketstolpe, klättervägg, speedbag och hopprep förutom den tunga träningsutrustningen, för att ge en produktiv distraktion mellan träningspassen.

Dessa utrustningar kanske inte kostar mycket eller tar upp mycket rum i ditt gym hemma.

9. Installera fläkt(ar) i ditt hemgym

Takfläktar, väggfläktar eller roterande fläktar kan hjälpa till att skapa en stilfull och avslappnad atmosfär i ditt hemgym.

Om gymmet är en renoverad vind, garage eller källare , som vanligtvis har begränsat luftflöde, kommer installation av fläktar att möjliggöra förbättrad lufttillförsel när du tränar. Det kommer också att spara dig kostnaden för att installera en luftkonditionering, vilket är ett dyrare alternativ.

10. Få expertråd om utrustning

Få råd från en personlig tränare om de bästa resurserna och utrustningen som finns tillgänglig för hjälpa dig att uppnå dina träningsmål.

En expert har bättre förutsättningar att effektivt överväga det tillgängliga utrymmet i ditt hemgym, din budget och dina mål när du väljer utrustning. Du kanske upptäcker att du inte behöver en produkt eller material av kommersiell kvalitet för att välja den bästa träningsutrustningen med en expert.

På samma sätt hjälper expertråd dig att vara tydlig med dina träningsrutiner och hålla dig på rätt spår.

11. Använd gummigolv eller konstgräs

Golvet i ditt hemmagym kommer att kräva viss förstärkning på grund av träningens intensitet. Till exempel kommer det ständiga dunkandet och blandningen av träningsutrustning på golvet att resultera i lätt slitage av golvet.

Så skaffa ett snyggt och färgglatt gummigolv eller något annat. konstgräs för att skydda golvet och öka dess estetiska tilltal.

12. Använd en rumsavdelare för gardin

Om du har minimalt med utrymme, använd en rumsavdelare för gardiner för att skapa ett speciellt område för att fungera som ditt hemgym. Lägg sedan till en matta och ett överliggande förvaringsutrymme för din träningsutrustning. Med detta har du ett stort hemgym som är tillräckligt bekvämt för att hjälpa dig att nå dina träningsmål.

Slutsats

Att gå till gymmet är inte det enda sättet att ha en bra träningsrutin eller nå dina träningsmål. Dessutom är ett stort eller litet utrymme i ditt hem inte ett hinder för att ha ett trevligt hemmagym. Från de kreativa idéer som diskuteras i den här artikeln kan du enkelt omvandla det tillgängliga utrymmet i ditt hem till ett gym.

Att skapa ett gym hemma ger dig lite avskildhet och samma tilltalande och atmosfär som ett kommersiellt gym. Dessutom sparar det dig besväret och det ekonomiska åtagandet att använda ett offentligt eller kommersiellt gym.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!