12 Snabba tips om Underhåll av Laminatgolv på ett Enkelt Sätt

jagar efter det bästa alternativet för golvinstallation. De tre största problemen är installationskostnader, estetiskt utseende och underhållsbehov.

Laminatgolv är ett av de mest populära val. Det är mycket mer prisvärt jämfört med trägolv men ger ändå samma estetiska värden. De är lätta att installera och underhålla. En annan stor fördel är att de tål större miljöfluktuationer.

Laminatgolv är omhuldade för att de är miljövänliga och flera designalternativ. Om du nyligen har stött på fördelarna med ett laminatgolv kanske du redan har begärt installation av laminatgolv.

Hur enkelt det än är bör du vara medveten om underhållsrutinen för laminatgolv. Noggrant underhåll kan lägga till år av elegans och integritet i ditt husgolv.

1. Upprätthåll säkra luftfuktighetsnivåer

Trä kan böja sig och skeva när luftfuktigheten stiger. Laminatgolven har kompositträet som är mindre känsligt för fuktförändringar men ännu högre fluktuationer kommer att påverka.

Det föreslås att hålla säkra luftfuktighetsnivåer mellan 35%-65% under hela året. Det minskar chanserna för naturlig sammandragning och expansion. Om ditt område har en luftfuktighet som är lägre än 35 % behöver du en luftfuktare för att undvika att golvet krymper.

För fukt- lastad luft, använd en avfuktare och underhåll ventilationen.

2. Dammsug golven dagligen

En regelbunden städrutin är viktig för att hålla golven blanka och intakta. De fina dammpartiklarna, om de inte sugs bort, är slipande och även normal trafik kan slitas av golven ganska snart. Du kan också sopa eller damma av golvytorna. Låt inte smutsen och gruset sitta och påverka skönheten hos laminatgolv.

3. Rengör spill

Allt spill bör rengöras så snart som möjligt. Använd en mjuk fuktig trasa för rengöring. Den porösa ytan absorberar lätt fläckarna om utsläppen får sitta kvar. De missfärgade fläckarna och fläckarna påverkar golvets estetiska tilltal avsevärt.

Du vill inte förstöra hela din investering genom enkla förseningar. När semesterperioden närmar sig kommer du att behöva anstränga dig mer men det är allt värt det.

4. Använd säkra rengöringskemikalier

Ångrengöring rekommenderas inte starkt men du kan använda den ibland för djuprengöring. Du kan enkelt hitta säkra rengöringsprodukter för laminatgolv i heminredningsbutiker. Regelbunden rengöring rekommenderas.

5. Använd golvskydd

Spara lite av din budget för att köpa golvskydd. Använd dessa skydd under alla tunga föremål i ditt hem. Viktens påverkan kommer naturligt att minska.

Möbler och tung elektronik är de främsta hoten om de inte hanteras med försiktighet. Det är bra att rotera möblerna en gång om året så att golvet inte ändrar form.

6. Använd mikrofibermoppar

Den säkraste moppen för laminatgolvet är mikrofibermoppen. De är lika lämpliga för torrdammning och moppning. Du kan enkelt köpa dem i hembutiker eller onlinebutiker som Amazon. De är superprisvärda och miljövänliga.

Mikrofibermoppar kan användas för flera städsessioner. De är perfekta för att samla hundhår. Du kommer inte att hitta några streck eller linjer efter att du är klar med rengöringen. De mjuka fibrerna påverkar inte tätningsmedlet.

7. Fläckrengöring

Pläckrengöring kan spara mycket tid, energi och golvglans. Organiska fläckar är de svåraste att rengöra som läppstift, tjära, fett, olja och färg. Du bör använda aceton eller vanligt nagellackborttagningsmedel för att ta bort fläcken. Skölj bara det drabbade området så riskerar du inte golvets integritet.

8. Undvik att använda slipande rengöringsmedel

Syror, ammoniak och alla slipande kemikalier är strängt förbjudna på laminat golv. För mycket vatten är osäkert och kan göra att golvet ändrar form. Förvara de slipande verktygen som ståltrådsborstar i skåpen!

Fukt förändrar spelet när det kommer till golvvård . Du vill agera smart, undvik att använda för mycket vatten för rengöring. Det kan vara det universella lösningsmedlet och vårt dagliga rengöringsmedel men inte för laminatgolven.

10. Buffa eller polera inte

Buffing pads finns för att jämna ut de hårda ytorna. Om du inte vill betala för lackering av trägolv, undvik att använda något poleringsmaterial/maskin. Det är osäkert att putsa laminatgolven på egen hand.

11. Skjut aldrig tunga föremål över golv

Använd möbelskjutare om du behöver flytta tunga material. Flyttningen av tunga föremål kan slita på golven mycket tidigare.

12. Håll borta skarpa föremål

Håll några enkla regler för golvsäkerhet. Inga skor med spetsiga klackar bör tillåtas på golven. Klipp naglarna på ditt husdjur regelbundet för att undvika de obehagliga stötarna.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!