3 fantastiska gör-det-själv-projekt du kan åstadkomma i helgen – Tips

Det finns inget så roligt som gör-det-själv-projekt! Du får inte bara chansen att vara praktisk med din kreativitet, utan du får också förbättra hur ditt hem eller din lägenhet ser ut.

1. Måla dina kakelväggar

Innan vi pratar om “hur” är det viktigt att förstå att vissa färger är bättre för specifika ytor. Kakelfärgen du använder i ditt kök kanske inte fungerar bra i ditt badrum på grund av fuktnivån i ditt badrum. Titta på ditt specifika färgmärke innan du gör några inköp.

Nu när vi har passerat den varningen: många inser inte att du kan måla kakel! De flesta keramiska plattor kan målas så länge det inte är en yta som måste utsättas för mycket slitage i sin dagliga användning. Du kan fortfarande måla kakelväggar i ditt badrum, men du bör vara uppmärksam på vilken typ av färg du få, och undvik att måla bänkar eller klinkergolv.

Även om latex och akryl passar bra med en bra primer, bör du använda emaljfärger för att få ut det mesta av dem.

2. Rama in eller konturera din TV

Om du har din TV monterad som många andra, kan du enkelt ta den ett steg längre så att den ser ut som konst? Skapa din konstgjorda ram för din tv med hjälp av billiga trälister du kan köpa hos vilken bygghandlare som helst.

Försök att inte fästa den direkt på din tv, utan istället på väggen som omger den. Detta kommer att få det att se ut som att alla tv-program du tittar på är ett riktigt roligt konstprojekt!

3. Förvandla din hall

För att uppgradera din hall, ta bort dörrarna och eventuella hyllor under huvudhöjd och ställ en bänk där. Du kan lägga ner mattor så att skorna kan sitta där utan att smälta snöslask på dina golv.

Inred och se till att du lämnar plats för nycklar och rockar! Detta kan vara en fantastisk kontaktpunkt så att människor känner sig välkomna i det ögonblick de kommer in i huset.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!