6 Fantastiska Små Poolidéer på en Budget

Att ha ett hem med en trevlig pool för att koppla av och varva ner med din familj är något av det mest fascinerande du kan någonsin har.

Tvärtemot vad många tror, ​​behöver du inte ha ett stort hus eller vara alltför rik innan du kan förverkliga din dröm om att äga en pool. Allt som krävs är att du tittar noga på utrymmena på din bakgård eller uteplats och bestämmer dig för den bästa platsen för att installera din pool samtidigt som du arbetar med den budget du har.

Du kommer att bli förvånad. på de olika alternativen du kan välja mellan för att göra det möjligt för dig att framgångsrikt ha en trevlig och imponerande pool.

Små pooler är nu mycket populära bland de flesta husägare på grund av hur billiga de är att installera och ju mindre underhåll och utrymme de kräver.

Detta är särskilt sant jämfört med de stora poolerna eller poolerna i olympisk storlek. De kan också lägga till elegans och roligt till ditt hem oavsett hur små de ser ut.

Den här artikeln är ett måste för dig om du vill bli grundligt informerad om de bästa små poolidéerna tillgängliga där ute. Här kommer vi att ta dig igenom de olika faktorerna du bör tänka på innan du har en liten pool, vilka typer av poolmaterial du kan arbeta med och de mest hisnande små poolidéerna som inte kräver att du bryter en bank.

Poolidéerna i den här artikeln är budgetvänliga, estetiskt tilltalande och några av de bästa idéerna som finns. Så förbered dig för din poolinstallation när vi tar dig igenom det hela genom att ge dig den information du behöver för att förverkliga din dröm om att ha en liten pool oavsett storleken på ditt hem.

Faktorer att tänka på innan du äger en pool


Pooltyp

Det finns två huvudtyper av pool du kan välja. Var och en av dem har olika egenheter som hjälper till att skilja den ena från den andra, särskilt när du är mer intresserad av kostnader, struktur, hållbarhet, underhåll och estetik.

De inkluderar följande.

Pool i marken

Detta är annars känt som den underjordiska poolen. Det är den mest populära typen av pool som används flitigt av de flesta husägare, särskilt de som har en stor familj.

En underjordisk pool tillför skönhet och lyx till de flesta hem och fungerar som en källa underhållning för familjer som älskar att koppla av vid poolen. Till skillnad från den andra typen är den underjordiska poolen ganska dyr att installera och underhålla.

Du kommer att behöva budgetera för vattenräkningar på grund av konstant påfyllning, kemikalier som krävs för att behandla vattnet och annat underhåll kostnader efter installation.

Underjordiska pooler kan hålla i många år. Den genomsnittliga kostnaden för att bygga en standard (med en uteplats) är mellan 300k och 700k. Men du kan alltid få en mindre pool för 100.000 kr till 200.000 kr.

Materialet som ska användas bör ges tillräcklig uppmärksamhet eftersom de går långt när det gäller att bestämma den totala kostnaden för bygga poolen. Vi kommer att diskutera dem i detalj.

Typer av underjordisk pool


Betongpool

Detta har att göra med schaktning och processen att göra ett ramverk av stål där betong gjuts och tätas med en gipsbeläggning. Detta kan återanvändas när behovet uppstår under underhåll.

Betongpooler är mycket hållbara och kan enkelt designas för att passa din smak eller preferens. Men de är en av de dyraste och mest arbetsintensiva typerna av underjordiska pooler.

Containerpool

Detta är ett billigare och senaste alternativ för en markpool. Det har att göra med användningen av ocyklade metallcontainrar för att göra en simbassäng. De finns i olika utföranden och modeller; vissa har bubbelpoolpartier och tydliga visningspaneler vid sina sidor.

Den enda nackdelen med denna typ av pool är avsaknaden av en strukturell vägg, vilket sannolikt kan leda till poolfel. De korrugerade väggarna och trägolven kan också leda till rost om de inte underhålls korrekt eller vältillverkade.

 

Vinylpool

Om du letar efter en budgetvänlig pool i marken, är den vinylklädda poolen vad du bör välja . Till skillnad från betong är den billigare och enklare att installera på grund av sin icke-standardiserade form och storlek.

När det gäller hållbarhet kan den bara hålla i cirka 18 år om den underhålls på rätt sätt. Det tenderar att orsaka kostsamma reparationer eller poolfel eftersom vinylfodret är ömtåligt och lätt kan punkteras.

Glasfiberpool

Detta är ett billigare och välkänt alternativ till betongpoolen. Den är också hållbar och kan hålla i mer än 15 år om den underhålls på rätt sätt. Därför är det kostnadseffektivt att välja den här typen av markpool för din lilla pool.

Om poolen i marken ligger långt över din budget är detta det billigare alternativet att satsa på. Det är lättare att installera och kommer vanligtvis i ett kit. Så, du kan antingen anlita en professionell eller enkelt installera den själv utan krångel – om du är kunnig i gör-det-själv.

Till skillnad från den underjordiska poolen som tar veckor att installera, är den ovan jord poolen kan installeras på några dagar. Den är rörlig; därför kan du bära den med dig när du bestämmer dig för att flytta till en ny plats.

Den enda nackdelen med poolen är att den inte är lika flexibel och mångsidig som poolen i marken , som kan designas till vilken form som helst för estetik. Poolen ovan jord finns bara i runda eller ovala former, vilket kan vara mindre attraktivt. Detta ger också begränsade alternativ.

Den är inte lika hållbar som sin motsvarighet och kan bara hålla i 5-9 år. Men budgetmässigt kan du installera din lilla pool utan problem med $2 till $4k.

B. Djup

Den underjordiska poolen är djupare än den ovanjordiska poolen. Så om du är mindre bekymrad över djupet är det senare att föredra.

C. Budget

Om du har en mycket snäv budget är poolen ovan jord att rekommendera. Senare kan du installera den underjordiska poolen när du har en större budget.

D. Vattentyp

Du kan välja mellan en saltvattenpool och en klorpool. Även om klor är mycket populärt och ofta används bland husägare, används saltvatten nu för att hjälpa en mjukare och slätare hud och även förhindra kemisk lukt.

Saltvattenpoolen är lättare att underhålla jämfört med med klorpoolen, även om det inte är någon signifikant skillnad i deras självkostnadspris vid installationen.

E. Hållbarhet

Poolen i marken är mer hållbar än den ovanjordiska poolen som är känslig för skador eller missbruk om den inte har tillräckligt stöd.

F. Ytterligare funktioner

Om du tänker lägga till extra eller anpassade funktioner som vattenfall eller fontäner, färgskiftande integrerade lampor, inbyggd öppen spis, bland annat , då måste du spendera högre.

Fantastiska budgetvänliga små poolidéer att välja mellan

Du kan alltid ha en trevlig pool på din bakgård eller var du än väljer att installera den med följande små poolidéer.

1. Minivarv/smal pool

Om du är en simentusiast som är sugen på en simbassäng i olympisk stil men som har en väldigt smal bakgård, det behöver du inte oroa dig för längre. Den här lilla varvpoolen kommer att uppfylla dina behov med sin briljanta design för trånga utrymmen.

Nu kan du köra varv och till och med träna inför OS (om du går för ett) precis vid komfort i ditt hem och fortfarande ha tillräckligt med utrymme på din bakgård för att varva ner med familj och vänner.

2. Pool i däcksstil

Har du ett rymligt däck? Har du funderat på det bästa sättet att använda däcket för att ytterligare ge ditt hem den estetik som det förtjänar? Om ditt svar är jakande, bör du överväga att ha en liten däckspool.

Den här typen av pool är inte arbetskrävande och är mycket billig att installera. När du har tillräckligt med utrymme på ditt däck att arbeta med, tillsammans med en solid grund, kan du fortsätta att installera poolen i den befintliga däckuppställningen.

3. Liten fyrkantig pool

Varför välja en rektangulär pool när du kan ha den kvadratisk för att spara lite pengar och utrymme?

Till skillnad från den konventionella rektangulära poolen är en kvadratisk pool mer elegant och budgetvänlig. Du kan enkelt installera den i vilken strategisk del av ditt hem som helst med små utrymmen. Och den är tillräckligt bred för att du ska kunna simma med din familj.

4. Liten inomhuspool

Om du har en tom rum eller utrymme på första våningen i ditt hus, är det på tiden att du använder det på bästa sätt. En liten inomhuspool är en perfekt idé om du längtar efter en pool.

Även om den här typen kan vara dyr, arbetskrävande och tidskrävande (på grund av planering), är uppfyllelsen du får efter att ha avslutat poolen kommer att göra det värt besväret. Det är ett annat sätt att tillföra lyx och glamour till ditt hem.

5. Väggmonterad pool

Du kan också ha en liten pool utformad för att monteras längs omkretsen av din bakgårdsvägg om du har ett litet utrymme där. Den här typen tar lite plats.

Den enda nackdelen är att du bara kommer att ha tillgång till den från tre sidor på grund av väggen. Men det är ett budgetvänligt sätt att hantera ditt utrymme för en liten pool.

6 . En pool över marken med ett fint däck

Om du har ett litet utrymme kvar på din bakgård kan du bestämma dig för att installera en pool ovan jord med ett vackert däck. Detta bidrar till att lägga till prakt till ditt hem och ger dig en rekreationsplats där du kan koppla av och ha kul med din familj och vänner.

Det är budgetvänligt, vilket gör det till en av de idealiska små pooler ovan jord på en budget.

Slutsats

Att ha ett litet utrymme i ditt hem hindrar dig inte från att njuta av lyxen och tillfredsställelsen som kommer med att äga en pool. Idéerna i den här artikeln hjälper dig att designa din pool med det lilla utrymme och budget du har.

Bygga Pool: Gratis Offert – En Komplett Guide

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!